Autor Wątek: Czas już rozpocząć protest?  (Przeczytany 175615 razy)

Online Eqinox

• VIP
  • *
Odp: Czas już rozpocząć protest?
« Odpowiedź #420 dnia: Listopad 18, 2022, 20:09:20 »
No to działania S wkurzyły Forum i OPZZty (czyli centrale Federacji Służb Mundurowych: Florian to OPZZ a Forum to Pracownicy Pożarnictwa)... Bo poczuli się pominięci tylko na forum SIUSIEK  atakuje S za brak działania   :rofl:
« Ostatnia zmiana: Listopad 18, 2022, 20:14:28 wysłana przez Eqinox »

Offline Siedem

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #421 dnia: Listopad 18, 2022, 22:25:11 »
Ten post nie mógł pójść na trzeźwo.

Online Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #422 dnia: Listopad 18, 2022, 22:35:30 »
Ten post nie mógł pójść na trzeźwo.
Post czy list?

Offline Gosciu

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #423 dnia: Listopad 19, 2022, 12:15:15 »
Widzisz, a ja mam całkiem inne odczucia. W wielu jednostkach zaczęły działać dwa związki. Nawet u mnie po ostatnim "proteście" i arogancji S, mamy teraz dwa związki w jednostce  :fiuu:
Odczucie fajna sprawa a jakie są fakty? W ilu jednostkach w skali województwa? Bo ja na ten moment widzę, że jednak tendencja jest odwrotna czyli albo jeden duży ZZ albo brak uczestnictwa w ZZ i tak raczej widzę przyszłość działalności ZZ w PSP.

Zgodzę się, że powinien być jeden duży ZZ, ale ci ludzie w życiu się nie połączą. Pisze o rządzących ZZ.
Doprowadzają do takich sytuacji, że w pewnym JRG zrywane były plakaty F przez tych z S  :wall:
Ska zrobiła się katapultą do kariery, nie do końca odpowiednich osób i przez to lgną tam ludzie (nie użyję odpowiedniego określenia jacy). Na pewno czytałeś liścik który wyszedł na Podlasiu  :fiuu:
Zobaczymy po "proteście" na kogo czekały stanowiska w KG  :rofl:

Offline ofi

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #424 dnia: Listopad 19, 2022, 13:27:23 »
No to działania S wkurzyły Forum i OPZZty (czyli centrale Federacji Służb Mundurowych: Florian to OPZZ a Forum to Pracownicy Pożarnictwa)... Bo poczuli się pominięci tylko na forum SIUSIEK  atakuje S za brak działania   :rofl:

Dawno nie pisałem ale jak czytam to się słabo robi... Napiszę tak: ląduj bo zaczynasz odlatywać, zresztą nie pierwszy raz.

Online Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #425 dnia: Listopad 19, 2022, 13:46:36 »
Dawno nie pisałem ale jak czytam to się słabo robi... Napiszę tak: ląduj bo zaczynasz odlatywać, zresztą nie pierwszy raz.
3 miesiące to nie tak dawno  :rofl: Ale wrcając do głownego wątku to skoro uważasz, że odlatuje to zinterpretuj inaczej ten list niż Ja to będzie piękna ekwilibrystyka intelektualno-słowna bo dla mnie on jest bardzo jednoznaczny  :wacko:

Offline ofi

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #426 dnia: Listopad 21, 2022, 12:55:16 »
3 miesiące to nie tak dawno  :rofl: Ale wrcając do głownego wątku to skoro uważasz, że odlatuje to zinterpretuj inaczej ten list niż Ja to będzie piękna ekwilibrystyka intelektualno-słowna bo dla mnie on jest bardzo jednoznaczny  :wacko:

Nie miałem na myśli treści listu. Chodzi mi wyłącznie o Twoje wypowiedzi/stwierdzenia/opinie/etc.

Offline SIUSIEK

• VIP
  • *
  • Kocham swoją pracę! Ale koniec tuż tuż....
« Odpowiedź #427 dnia: Listopad 21, 2022, 15:58:06 »

Nie miałem na myśli treści listu. Chodzi mi wyłącznie o Twoje wypowiedzi/stwierdzenia/opinie/etc.
Kolega Eginox zanim cokolwiek napisze lustruje wszelkie wypowiedzi poprzednika więc daruj sb polemikę z tym Panem.
I kolejna rzecz..to robi Ska zamiast wspierać protest służb mundurowych.
http://kspnszz.org/index.php/2022/11/18/kazda-z-jrg-otrzyma-zestaw-plakatow-do-oznakowania-stref-czystej-i-brudnej/
« Ostatnia zmiana: Listopad 21, 2022, 16:01:15 wysłana przez SIUSIEK »

Offline KLAWY

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #428 dnia: Listopad 22, 2022, 06:00:36 »
Należy przyznać,  widać że nadeszło  nowe (czy lepsze?). Kiedyś protest w straży jednoczył, mobilizował ludzi, potrafiliśmy zademonstrować naszą siłę (oczywiście wspólnie z innymi służbami). Nic by w tym nie było szczególnego, gdyby nie fakt, jaka rysuje się przyszłość skoro nie potrafimy walczyć nawet o swoje? Dzisiejsza próba zwrócenia uwagi na problem w służbie, jest bagatelizowana nawet przez część ZZ. Oj Panowie, starzy zastygli w posadach, młodzi nie umieją się zjednoczyć. Może w wynikach wyborów nadzieja?

Offline młody13

• "Wolność nie jest dana raz na zawsze. Trzeba ją stale zdobywać na nowo...” Św. Jan Paweł II
  • Weteran
  • *
« Odpowiedź #429 dnia: Listopad 22, 2022, 07:02:47 »
Mam pytanie , dlaczego oprócz oflagowania nie ma żadnych więcej wytycznych w sprawie protestu? Np. braku udziału w igo czy w pracach gospodarczych?

Offline Tomala7777

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #430 dnia: Listopad 22, 2022, 09:35:35 »
Bo to nie protest, tylko szopka naszych przewodniczących że niby o coś walczą. Flagami :gwiazdki: :gwiazdki: :gwiazdki: :gwiazdki: :gwiazdki:

Offline kraktgs

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #431 dnia: Listopad 22, 2022, 11:04:07 »
Najnowszy pomysł to cykliczne pikiety podczas spotkań z rządem. Oni kawka gadka szmatka a poddani z flagami na mrozie :D

Offline Tomala7777

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #432 dnia: Listopad 22, 2022, 11:18:56 »
Protest odbył się 9.11 i do tygodnia miał być komunikat federacji co robimy dalej. :kwit: :kwit: i cisza :tuba:

Offline Gosciu

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #433 dnia: Listopad 22, 2022, 16:00:16 »
Czekają aż wszyscy skończą bunkry  :rofl:

Offline SIUSIEK

• VIP
  • *
« Odpowiedź #434 dnia: Listopad 22, 2022, 19:05:07 »
Protest odbył się 9.11 i do tygodnia miał być komunikat federacji co robimy dalej. :kwit: :kwit: i cisza :tuba:
Kolego..a Ty jesteś we Florianie czy PP..bo jakoś Ska ma wyjebane na protest poza flagami związkowymi..

Offline młody13

• "Wolność nie jest dana raz na zawsze. Trzeba ją stale zdobywać na nowo...” Św. Jan Paweł II
  • Weteran
  • *
« Odpowiedź #435 dnia: Listopad 22, 2022, 19:10:31 »
Kolego..a Ty jesteś we Florianie czy PP..bo jakoś Ska ma wyjebane na protest poza flagami związkowymi..
Kolego może u Ciebie bo u mnie F ma wy ..bane bo nawet flag nie wywiesili  :zamknij: :rofl:

Online Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #436 dnia: Listopad 22, 2022, 19:52:47 »
"S" będzie miała swój zespół z Premierem czy jak kto woli szefem rządu... A wiesz co będzie miała federacja? Spotkanie w czwartek z MSWiA... Efekty oczywiście mam nadzieje, że mnie SUSIEK zaskoczysz i tu napiszesz... Bo na ten moment się czepiasz a efektów manifestacji naprawdę nie widzę.  Co do Flag to w tej branży to też "S" jest najsolidniejsza  :rofl:

Offline Tomala7777

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #437 dnia: Listopad 22, 2022, 19:58:05 »
Kolego Siusiek, jestew w Florianie, byłem na proteście 9.11 i co?od tego dnia kompletna cisza, a mieli dalej działać.

Offline SIUSIEK

• VIP
  • *
« Odpowiedź #438 dnia: Listopad 22, 2022, 20:15:32 »
Co do Flag to w tej branży to też "S" jest najsolidniejsza 
To Ska uwielbia najbardziej..obwieść światu jaka to jest zajebista.

Online Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #439 dnia: Listopad 22, 2022, 20:23:23 »
To Ska uwielbia najbardziej..obwieść światu jaka to jest zajebista.
Bo jak S coś robi to robi to dobrze a co robi twoja ekipa od 9.11? Jakie są kolejne szczeble "drabiny eskalacyjnej" lub kto z "ekipy" z kim rozmawia?  Bo fajnie się krytykuje rywali nie mając argumentów a mając "kupę" niedomówień .
A w tym jest duże prawdopodobieństwo prawdy:
Najnowszy pomysł to cykliczne pikiety podczas spotkań z rządem. Oni kawka gadka szmatka a poddani z flagami na mrozie :D
Chociaż sposób jest aby ochronić wszystkich przed mrozem  :rofl:
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2022, 21:10:17 wysłana przez Eqinox »