Do użytkowników tego forum a w szczególności do
Jonik777. Na wstępie jednak chciałbym Wszystkich pozdrowić i jednocześnie przeprosić. W ostatnim czasie dosyć często jestem aczkolwiek
tylko czytelnikiem tegoż forum. Są tutaj poruszane szczególnie ważne i "gorące" tematy nurtujące strażaków - kogokolwiek to wyraża. Z góry jednocześnie chciałbym przeprosić za "niepisanie" na tymże forum. Wynika to z dwóch powodów. Jednym z nich jest to iż jest to forum ogólnokrajowe i przewodniczącemu struktury wojewódzkiej nie wypada wyrażać zdania, choćby ono było prywatne to i tak będzie przyjęte jako zdanie ZZ - tego bardzo chciałbym uniknąć, a nie bardzo bym mógł gdyż moje zdanie jest tożsame ze zdaniem Przewodniczącego KSP, drugi to bardzo trywialny powód - brak czasu.
Ale do rzeczy - zdecydowałem się zalogować i napisać gdyż:
Jonik777 napisał
Witam wszystkich "co nam daje związek?" jestę nowy na forum ale daje się zauważyć , że związek nic nie daje poza pobraniem składki. A niedługo już nie będzie wogóle związków.Dlaczego? Po zeszłorocznym exodusie strażaków na emerytury i być może dalszym ciągu w tym roku, panowie ZWIĄZKOWCY nie oszukujcie się wasze szeregi topnieją z każdą chwilą to jest fakt , jeżeli ktoś chce dane to mogę podać na priva. Powodem jest odejście "starych" a przyjmowanie "młodych". Przy obecnym podejściu do spraw podwyżek koledzy którzy maja do 7 lat służby również się wypiszą. W województwie dolnośląskim cały ster DSP dzierży KW BUAHAHAHAHA - paranoja ( oni mają dbać o strażaków z grup 1 -10??) wiem jak oni się
zapatrują na nowe problemy więć jeszcze raz się zastanowię poco związki a co nam daję mglistą nadzieję na lepsze jutro w tym kraju? BUAHAHAAH
Otóż kolego Jonik777 myślę, że w przeciwieństwie do mnie jesteś nie tylko nowy na forum ale również i w Państwowej Straży Pożarnej. Jeżeli myślisz że ZZ to tylko pobranie składki to osobiście żałuję że TAKIM JAK TY RÓWNIEŻ POMAGAMY. Podam tylko jeden z wielu przykładów pomocy dla ogólu strażaków "tzw. do niedawna 10 WS." Starsi strażacy niewatpliwie pamiętają "niezłe czasy" dla kolegi Jonika777 oczywiście BUAHAHAAH, gdzie tej WS nie było. Np. do niedawna jeden z KW, gdy jeszcze nie był KW, a w latach 80 gdy zawiązywały się w ZZ Zawodowej (jeszcze wtedy) Straży Pożarnej, to oficjalnie powiedział, że Mu kaktus na dłoni wyrośnie a ZZ w Straży nie będzie. Nie będę pisał już o wszystkich podwyżkach w obecnej już PSP - dla Ciebie nie ma to żadnego znaczenia. Wspomnę tylko o prawach strażaków i pomyśl co by było gdyby nie ZZ (obojętnie jakie - nawet i podziału bojowego). To tyle o pobraniu składki. Muszę i chcę jednak napisać więcej - między innymi o Twojej wszechwiedzy dotyczącej odchodzenia "starych" (wolę jednak "doświadczonych") a przyjmowania "młodych" (wolę jednak "niedoświadczonych"). Chciałbym mieć takie dane i podaję Ci swojego priva wojciechowskiwieslaw@wp.pl Oczekuję informacji gdyż ja takowych jako przewodniczące DSP nie posiadam - z jednego powodu o którym za chwilę. Nie wiem również co dla Ciebie oznaczają słowa "W województwie dolnośląskim cały ster DSP dzierży KW". Jeżeli Ci chodziło o budynek to odpowiem twierdząco pomieszczenie (biuro) DSP jest przekazane przez KW - którego??? (odpowiednie pisma do wglądu w biurze DSP). Jeżeli Ci chodziło o strażaków należących do DSP to też odpowiem twierdząco - KW jest przełożonym wszystkich strażaków w danym województwie - napisz konkretnie o co Ci chodzi - nie bój się to tylko forum. W woj. dolnośląskim do ZZ należą strażacy o różnych grupach zaszeregowania i systemu służby - nie mylić z pracą!!! Z moich (udokumentowanych w przeciwieństwie do Twoich) danych wynika zupałnie co innego - przytłaczająca i z roku na rok zwiększająca się (mimo fluktuacji wiekowej) przewaga grup zaszeregowania od 1 do 6!!!, pewnie dlatego, że w przeciwieństwie do Ciebie - Ja naprawdę wiem - jak Oni się zapatrują na "nowe problemy" więc jeszcze raz zastanów się po co ZZ w PSP, bo jesteś jak niechciany i złosliwy wirus.
Ktoś widzę omija sedno mojej wypowiedzi więc proszę trochę faktów:
1) - w ubiegłym roku na emeryturę odszedł stan jednej zmiany (grupa 1-10) należących do związku jak myślicie ilu z "młodych" się przyjęło 0. Bo oni nie są głupi też są czytaty i pisaty widzą co im może dać tegoroczna podwyżka 90 zł - o zgrozo. Widząc przewodniczącego ZZ który się uwija jak w ukropie o nowe duszyczki i nie może nic zdziałać bo czym ma ich zainteresować (paczkami na świeta, dostępem do prawnika z którego każdy normalnie żyjący człowiek nie ma ochoty mieć nic do czynienia, czy może jak się zapiszą to pojadą na zjazd za 50% składki które idą na diety) to mnie coś trafia.
O wiedzy w temacie odchodzenia na emeryturę pisałem wcześniej, teraz chciałbym zająć się chwilę innym stwierdzeniem. Koledzy ze ZZ (wszystkich) oświećcie mnie bo chyba się pogubiłem - czyżby już było podpisane rozporządzenie tzw "płacowe". Gość ma niesamowitą wiedzę - prorok czy cuś

Cyt. robard "Uczciwy człowiek szuka prawdy, kłamca jest patologicznie wszechwiedzący"
A to Twój post z innej aczkolwiek związkowej zakładki
http://www.strazak.pl/forum/index.php?topic=3819.new#new Sorry ale trochę słabo Ci idzie pomyślunek:
-po 1 tak będą mieli lepiej dostaną do reki jeden procent może to dla Ciebie mało ale dla stażysty!
-po 2 goście z wyższych grup stanowią znikomy procent tego związku, porównaj proporcje zanim coś napiszesz POZDRO
Otóż po pierwsze myślę że dla Geddeon to również dużo.
Po drugie 1% dla stażysty składka to nagle jakieś 15 (max) złotych, a z Twojego postu (wcześniejszego) wynika "Bo oni nie są głupi też są czytaty i pisaty widzą co im może dać tegoroczna podwyżka 90 zł" - Tylko po co te związki i kto tu jest czytaty i pisaty. Nie będę pisał już o przejściu z grupy 1 na grupę 2, to dopiero podwyżka prawie jak KW!!!, ale żeby była jasność - należy im się za te 3 lata "finansowej tułaczki" Życzę Ci żebyś został(a) KG i miał możliwość zmiany całeś siatki płac, poczynając od Siebie tzn. KG - stawka z grupy 1 a stażysta stawka z grupy 20 BUAHAHAAH. Cyt. Ogniowy "Charakter człowieka poznaje się dopiero wtedy, gdy staje się on przełożonym. Niewielu może nam pomóc, prawie każdy może nam zaszkodzić."
Odniosę się jeszcze do do Twojego jednego postu:
Mam 15 lat służby w tym roku odchodzę . D-cą sekcji jestę od 9 lat na nic więcej nie liczę za nie wypażoną m....ę. Kto za mnie przyjdzie i czy będzie związkowcem? NIE!
Poklikamy później tylko , że ja już będę za 2 miesiące w Irlandi POZDRO J
.
Pozdrów wszystkich związkowców w Iralandii - procent uzwiązkowienia, w tym pięknym zielonym kraju, wylicz sobie sam i sam zastanów się dlaczego jest TAK WYSOKI. A na koniec jeszcze jeden cytacik z przepięknych pisanych na dole podpisów tym razem Cyt. cul2 "Kary i nagrody zabiją twoje myśli,istnieją by zniszczyć ziarno wolnej myśli, zasklepiają nasze horyzonty myślowe, uczą być dobrym niewolnikiem...
Lepiej milczeć i wydać się głupim niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości."
Pozdrawiam wszystkich - niezwiązkowców również.