Dzięki za odpowiedź...
Słowem wyjaśnienia - nie jestem projektantem, ale zostałem poproszony o "zgrubną ocenę" tego miejsca pod względem ppoż. (gaśnice, hydranty, ewakuacja) i tu pojawiły się pewne wątpliwości...
O dwóch wyjściach wiem, ale to budynek, który ma ~100lat (stara kamienica), restauracja powstała przed 2000r. więc pewnie nie wszystkie rzeczy będą ok względem obecnych przepisów...
Co do zaplecza to są tak naprawdę dwa szerokie, długie, prostopadłe korytarze, stąd pewnie trochę mnie zmyliła kwestia pomieszczenia (plan na szybko rysowałem, żeby było wiadomo o co chodzi, dlatego proporcje nie za bardzo są zachowane).
ad. PS. O tych 2 metrach też czytałem, dlatego specjalnie zaznaczyłem 5m wspólnej części... Rozumiem, że jeśli mielibyśmy doczynienia z korytarzem (klatką schodową itp.) i ten początek drogi miałby mniej niż 2m to w takim układzie jak na rysunku możemy mówić o 2 kierunkach ewakuacji ??
ad. PS3. W magazynie znajdują się, głównie produkty i rzeczy wykorzystywane do bieżącego fukcjonowania restauracji, dostawa towaru odbywa się przez korytarz na zapleczu, więc jest połączony funkcjonalnie. Chyba, że źle rozpatruję tę kwestię ??
Pozdrawiam