Nie chcę deprecjonować pomysłu. Jednak w mojej opinii jest zbyt wiele do zrobienia aby ruszać pełną parą od teraz. A wygląda na to, że tak się stało. Teraz Ci, na dole, zastanawiają się jak to zrobić?
Osobiście bardzo bym chciał aby całe zapleczy było przygotowane wcześniej. Niestety tak nie jest.
@ zyraf:
1. Przeczytaj ze zrozumieniem. Ustawa o PRM prócz wojska i antyterrorki nie zwalnia żadnej innej organizacji z obowiązku zastosowania się do Ustawy o działalności leczniczej.
2. Liczy się stan faktyczny prawa a nie projektowany. Masz pewność 100%, że projekt wejdzie w obecnym kształcie? Kiedy wejdzie w życie?
3. Jest tak mało dowódców i komendantów, znających zagadnienie, że znam jednego, z którym mogę merytorycznie porozmawiać. Oczywiście ubolewam nad tym... Zatem żywię nadzieję, że Twój za-ca wie z czym ma do czynienia.
Nadto:
To, że ktoś 10, 15, 20 lat temu skończył szkołę policealną rat.med. nie oznacza, że zna temat. Choćby temat zakupu farmacji - wyobraźmy sobie kwatermistrza z KP czy KW idącego z zapotrzebowaniem na leki do apteki, w tym z zapotrzebowaniem na grupę IV-P (narkotyczne). Mina aptekarki bezcenna...
Mogę jedynie przypuszczać, że spojrzy w kalendarz aby upewnić się czy w tym dniu wypada 1 kwietnia. Druga jej myśl może iść ku wybraniu numeru 997.