Forum w przeszłości miało dwukrotna wymianę silnika. Pierwszy silnik okazał się zbyt prosty i ograniczony, drugi był (i nadal jest) znakomity, niestety decyzją autorów stał się komercyjny (w okresie przejściowym komunikaty o cenach, pakietach, abonamentach były zaporowe), więc trzeba było uciekać. Trzeci silnik (obecny) w momencie wyboru był bardzo niszowy, ale zbierał świetne recenzje. Obecny silnik to pasmo 4 przenosin pomiędzy serwerami i 65 aktualizacji, mniejszych , większych i totalnych. Zabawa jest wciągająca, dlatego w międzyczasie zrobiłem sobie na boku studia z baz danych.
Ale forum to tylko narzędzie. Nie stanowi wartości. Wartością jest treść.
Zmiany w didaskaliach - jestem za, za częścią.
- o fajnych rangach (ale nie opartych na stopniach pagonowych, bo mnie to mierzi) - chciałbym, nie mam pomysłu
- banery rangi - chciałbym wyjątkowe. Jako stary dziad wybrałbym coś z pixelartu, albo ręczne cudeńko, kiedyś na stronie strazak.pl miałem ogromną kolekcję zabytkowych hełmów strażackich. No i tak to jakoś doskonale ukryłem, że znaleźć nie mogę.
Na chaty dałem się 2x namówić i tyle wystarczy. Dla tego profilu działalności - bezwartościowe.
System punktowy był i wywołał tylko gry i zabawy. Sprawdza się na forach technologicznych, gdzie pomoc można zmierzyć. Na naszym forum był miara sympatii, a częściej antypatii, więc nie.
Chętnie przyjmę pomoc nad indywidualną skórką dla forum.
Generalnie chcę uniknąć dogrywanych modyfikacji. Autorzy rzadko wsparcie liczą w dekadach - a mnie taki okres interesuje.