a ja wam powiem (o ile kogokolwiek to interesuje hehe), że nie jestem zwolennikiem takich kalendarzy. Tej ładnej Pani oczywiście nic nie brakuje i nie chcę, by moim wpisem ktokolwiek poczuł się urażony, jednak osobiście dla mnie kalendarz strażacki powinien być bardziej strażacki a mniej kojarzyć się ze sprawami damsko-męskimi, rozumianymi ogólnie.
Być może mam już dosyć reklamowania wszystkiego przy pomocy ładnych pań bądź też, co mnie osobiście zniesmacza, seksu lub podtekstów erotycznych. Pewnie wszyscy znają zasadę "sex sells" czyli "seks sprzedaje" (czyli że erotyka przyciąga uwagę i wtedy potencjalny "konsument" zwraca uwagę na treść reklamy, ale dzięki zadziałaniu instynktu), ale gdy się nad tym zastanowimy, to wyciągnąć się da podstawowy wniosek: sprzedający swą reklamą urąga naszej inteligencji, odwołując się do naszych instynktów. Niedługo zobaczymy panią w miniówce leżącą w trumnie - jako reklamę zakładu pogrzebowego "Radość życia" i ja się wcale nie zdziwię. Aczkolwiek z usług na pewno nie skorzystam (podobnie jak z mobilkinga, axe i innych). Pomijam kwestie, że zawsze jest to kobieta, a nie facet .. cóż, żyjemy wciąż w społeczeństwie patriarchalnym ... a szkoda
wybaczcie te osobiste żale, jeśli są nie na miejscu to .... działaj moderatorze