Służba > Forum zawodowców

Dres Zamiast Koszarówki

(1/6) > >>

joker:
Jakie jest Wasze zdanie na temat ubrania koszarowego? Czy nie lepiej byłoby wprowadzić dres koszarowy, a w koszarówcę niech pełnią służbę podoficer, dyżurny i dyspozytor. Jakie są Wasze opinie na ten temat. Czy nie byłoby wygodniej podczas akcji?  

aniolstroz:
Moje zdanie na temat ubrania koszarowego jest dobre (chociaż jest kilka niedociągnięć, które należałoby poprawić). Jest to dosyć trwałe ubranko (o ile nie jest wykorzystywane jako zewnętrzna warstwa podczas akcji), wygląda sie w tym jak powinno się wyglądać, sporo kieszonek - także ja nic nie mogę zarzucić koszarówce! Nie rozumiem dlaczego dres miałby być wygodniejszy podczas akcji?

Sylwek:
Z tego co pamiętam kilka lat temu podchorążowie SGSP mieli właśnie dresy - było to jeszcze przed wprowadzenim koszarówek. Może ktoś z nich napisze coś na ten temat.
Ja jestem ochotnikiem więć prawie nigdy nie mam na sobie koszarówki pod "nomexem"... mam to w czym akurat złapała mnie syrena jensy, krótkie spodenki, dresy - różnie. Jeśli syrena złapie mnie w łóżeczku to zakładam dres bo jest wtedy najszybciej i najwygodniej... jest dużo elastyczniejszy niż kszarówka i nie krępuje ruchów no i lepiej wchłania pot.
Podwójne spodnie (koszarówka i ubranie ochronne) szczególnie przy akcjach w upale są bardzo niewygodne i to chyba dlatego nietórzy nie zakładają wtedy spodni od nomexów. Może wprowadznie w lecie innych ubrań koszarowych poprawiłoby tę sytuację...
Sylwek

Geddeon:
Jestem za ! Dres pod moratexem jest o wiele wygodniejszy i nie krępuje ruchów. Tylko co zrobić z tymi co bez widocznego stopnia na pagonie  nie mogą się poruszać????
Może każdy korpus w innym kolorze dresu????? [_[  

joker:
Stopnie mają na Kurtkach od "nomexu" a jak chodzi po koszarach to i tak go wszyscy znają. Ja pamiętam że w SA mieliśmy takie dresy i było o niebo lepiej w nich pracować jak teraz w koszarówce i ubraniu ochronnym.
I to jest powodem między innymi tego że większość nie zakłada np. spodni od "nomexu" na koszarówkę bo jest to niewygodne. Dres bądź inne ubranie bawełniane zmieniłoby te sytuację.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej