Autor Wątek: badania lekarskie - jak i co  (Przeczytany 907576 razy)

Offline sobek7

• Bywalec
  • *
Odp: badania lekarskie - jak i co
« Odpowiedź #40 dnia: Maj 13, 2008, 21:38:51 »
sorki że tak późno ale poszło ok ciężko się nie wkur... ale dałem rade
1 na czterech zdałem i jeden poprawiał słownik a potem ciemnie
pozdrawiam
miłość to nie żaden cud, bo miłować kazał bóg, skoro taka wola nieba to strażaków kochać trzeba :)):)):))

Offline Fcraptor

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 02, 2008, 14:37:45 »
Skoro starasz się do SA to niczym nie przejmuj :) jest Ci narazie tylko potrzebne to zaświadczenie od lekarza ze mozesz przystąpić do egzaminu :) i tyle  pzdr
A jesli staram sie na SGSP to niby potrzebuje jakies badania przed egz oprucz oswiadczenia lekarskiego ze moge przystapic do toru??

q-bash

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 02, 2008, 16:20:50 »
nie, tylko od lekarza rejonowego. Wystarczy, że na swoim druku ("zaświadczenie lekarskie") napisze "może przystąpić do egzaminu sprawnościowego" i to wystarczy. Ale jeśli startujesz do SGSP to już chyba nieaktualne pytanie?

Offline Fcraptor

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwiec 02, 2008, 17:03:13 »
Ja juz wysłałem swoje zaswiadczenie od lekaza z przychodni, taki osrodek zdrowia, mysle ze to był lekaz rodzinny :/
Wiec czy takie zaswiadczenie moze byc??

q-bash

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 02, 2008, 17:34:21 »
Tak, lekarz rejonowy to ten pierwszego kontaktu, ten do którego idziesz jak jesteś chory;)

Offline Fcraptor

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 02, 2008, 18:19:06 »
Ej q-bash to dobrze bo juz mi cisnienie podskoczyło :D

q-bash

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 02, 2008, 20:41:17 »
spoko -_-
to co widzimy się na sprawnościówce :wacko:

Offline Fcraptor

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 02, 2008, 22:25:47 »
No pewnie :d a kiedy zamierzasz przystepowac??w jaki dzien??

q-bash

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 03, 2008, 06:18:22 »
A to można sobie wybrać dzień? Czy ja czegoś nie wiem? Myślałem, że oni sami informują jakimś pisemkiem w jaki dzień zdajesz..

Offline Fcraptor

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 04, 2008, 22:09:02 »
Faktycznie przysyłaja pismo, ale na stronce sa 3 dni z egz. wiec mysle ze by mozna wybrac :P
chociaz z drugiej strony zeby to mieli rowno podzielone i nie robic tłoku to moga nas na 3 dni rowno podzielic :/
ja bym chciał bardzo w ten 2 dzien egz zdawac :)

q-bash

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 04, 2008, 22:50:25 »
Wiesz pewnie każdy by tak chciał:P ja myślę że to w który dzień będziemy zdawać sprawnościówkę dowiemy się z pisemka. Albo wg numerów startowych albo wg nazwisk. Teraz pozostaje tylko czekać na list :rolleyes:

Offline Fcraptor

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 18, 2008, 22:27:51 »
Q-bash my juz mamy po egz. ja musze jeszcze czekac na maturke, moge piszczec z bulu z moim wynikiem ale zobaczymy.
A tak do info nie wie ktos jak z badaniami jest??Bo trwaja jakis czas nawet z 2 tyg bo to od lekarzy zalezy jak sie termin umowi ale mi chodzi o kwestie czy szkoła zapewnia zakwaterowanie na czas badan czy samemu trzeba sie o to martwic?Jezeli ktos jest pewien na 100% to niech da znac bo przypuszczac to ja tez sobie moge :P

q-bash

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 19, 2008, 16:17:09 »
szkoła nie zapewnia żadnego zakwaterowania, jesteś zdany tylko i wyłącznie na siebie... Tak jak mówiszFcraptor pozostaje nam teraz czekać. a czekanie najgorsze. Obyśmy się spotkali na zamczysku;)

Offline Fcraptor

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 19, 2008, 17:27:28 »
Szkoda :( ale dziekie za info :) tez chciał bym sie tam spotkac z wami:)

Offline Seretsu

• Stary Wyga
  • *
  • seretsu
« Odpowiedź #54 dnia: Lipiec 05, 2008, 09:28:40 »
Mam pytanie i proszę o wyrozumiałość :)

Gdzie mógłbym sobie zrobić bardzo podobne lub takie same badania jak do SGSP ?
I pewnie zaraz ktoś odpowie:
-w szpitalu / ośrodku zdrowia

Ale chodzi mi o to czy jest jakiś "zestaw" badań za ,które się płaci lub nie i ,które mogą potwierdzić zdolność do pełnienia służby w PSP ??

Offline Fcraptor

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: Lipiec 05, 2008, 17:01:24 »
Ja dokładnie nie wiem gdzie dokładnie mozna zrobic taki zestaw? bo nie wiem czy sa takie ale moge ci dac liste badan jakie trzeba zrobic, jak zrobisz wszystkie i bedzie wszedzie pozytwynie to masz pewnosc ze nie odpadniesz na nich :)

A powiedzcie kto wie na 100% czy badania na ktore wysyła nas uczelnia SGSP sa dla nas darmowe??

Offline Brevis

• Początkujący
  • *
  • oby do przodu
« Odpowiedź #56 dnia: Lipiec 05, 2008, 17:09:05 »
ale moge ci dac liste badan jakie trzeba zrobic, jak zrobisz wszystkie i bedzie wszedzie pozytwynie to masz pewnosc ze nie odpadniesz na nich :)

mógłbym prosić o liste tych badań? z góry dzięki

Offline Seretsu

• Stary Wyga
  • *
  • seretsu
« Odpowiedź #57 dnia: Lipiec 05, 2008, 17:18:12 »
Ja dokładnie nie wiem gdzie dokładnie mozna zrobic taki zestaw? bo nie wiem czy sa takie ale moge ci dac liste badan jakie trzeba zrobic, jak zrobisz wszystkie i bedzie wszedzie pozytwynie to masz pewnosc ze nie odpadniesz na nich :)

A powiedzcie kto wie na 100% czy badania na ktore wysyła nas uczelnia SGSP sa dla nas darmowe??

Jakbyś mógł to rzuć mi  tę listę
GG: 4364246
e-mail : seretsu@op.pl

z góry dzięki  ^_^

q-bash

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Lipiec 05, 2008, 18:31:56 »
cytuję z forum SGSP:

To tak najpierw jet internista co Ci zbada ciśnienie, obsłucha cię i takie podstawowe pierdoły, spyta się o wage wzrost itp, potem masz okuliste to wiadomo czytanie liter z daleka, czytanie tekstu czcionką około 6 (na oko), tam barwy i przy takiej maszynie bedą Ci zaglądać do nich, potem masz neurologa to karze Ci stanąc zamknąć oczy i wykonoywać różne dziwne ruchy typu dotknij lewą ręką środkowym palcem czubka nosa, i bedzie Cię lał młotkiem po stawach . Potem jest ortopeda czyli postawa, kręgosłup i się spyta o złamania, potem laryngolog, zajrzy do nosa, gardła, ucha, badanie słuchu, potem spirometria, czyli bedziesz dmuchał w rure , no i rentgen klatki piersiowej, EKG(te 2 rzeczy są potrzebne np. do spirometri), jeszcze został kardiolog, wiadomo obada EKG i Cie posłucha, no i badania laboratoryjne krwi i moczu, acha no i psychiatra jeszcze ale to pikuś, powiesz że nie ma patologii w rodzinie i już  hehe chyba wszystko ale ręki sobie nie dam uciać

Offline Kogut

• Strażak Sam
  • *
  • Natural Born Firefighter
« Odpowiedź #59 dnia: Wrzesień 30, 2008, 09:13:19 »
Może napiszcie z jakimi przeciwwskazaniami lekarskimi się spotkaliście...

Wie ktoś może czy łuszcyca nim jest ?
Im więcej wiesz, tym bardziej zdajesz sobie sprawę z tego jak mało wiesz.