Czołem Panie i Panowie

Sam jestem strażakiem i chyba nikomu z Was nie muszę mówić, jak potrafi wyglądać układanie grafików, ogarnianie zastępstw, nadgodzin czy ogólnie rozliczanie czasu służby. Z racji tego, że na co dzień prowadzę też firmę programistyczną (imoli), postanowiliśmy z zespołem wziąć ten temat na warsztat i stworzyć narzędzie, które w końcu ułatwi nam wszystkim życie – tak powstał
eSECS (Elektroniczny System Ewidencji Czasu Służby). Całkowicie przepisaliśmy aplikację i wydaliśmy nową wersję. Tutaj szczegóły
https://esecs.plSystem tworzyliśmy ściśle pod specyfikę PSP, ale zależy mi, żeby był jak najbardziej praktyczny i dopracowany „w boju”. Dlatego zamiast wrzucać tu jakieś reklamy, przychodzę bezpośrednio do Was po feedback i konstruktywną krytykę.
Standardowo dajemy 28 dni darmowego testu, ale dla społeczności forum strazak.pl chcę dać
bezpłatny dostęp do końca roku 2026. Bez żadnych zobowiązań – po prostu chcę, żebyście mogli to przeklikać, sprawdzić na swoich jednostkach i dać mi znać, co działa super, a co jeszcze warto poprawić albo dodać.
Co przygotowałem specjalnie dla Was z forum?
- 5 miesięcy pełnego, darmowego dostępu testowego dla Waszych jednostek/komend.
- Priorytetowy wpływ na rozwój: Jeśli wrzucicie w komentarzach pomysł na nową funkcję, która ma sens w służbie – wrzucamy ją na warsztat w pierwszej kolejności.
- Specjalne warunki na przyszłość dla jednostek, które pomogą nam w fazie testów i zgłoszą uwagi.
Jeśli ktoś chce przetestować system u siebie, dajcie znać w wiadomości prywatnej albo w tym wątku (uzgodnimy sposób wdrożenia).
Dajcie znać, jak u Was wygląda teraz kwestia ewidencji czasu służby i na co najbardziej narzekacie w obecnych rozwiązaniach. Wydaje mi się, że są tylko 3 możliwości: stary secs, ten plik xlsm oraz własne rozwiązania. Moje oprogramowanie jest lepsze i tańsze od tych rozwiązań.
Pytania, uwagi i ciężka krytyka mile widziane!