Autor Wątek: Aplikacja - kalendarz zmianowy, beep test, kpp, generator raportów  (Przeczytany 6631 razy)

Offline Sierżant_

• Początkujący
  • *
Witam serdecznie.
Chciałem się podzielić z Wami narzędziem Iskra 112, które ma m. in. takie funkcje jak: kalendarz zmianowy, beep test z oficjalnym dźwiękiem, aktualna baza kpp do nauki, generator raportów czy rozbudowane statystyki (nadgodziny, wyjazdy).
Jest ona darmowa i bez reklam. Działa w przeglądarce pod adresem iskra112.pl zarówno na smartphonie jak i komputerze stacjonarnym. Wymagane jest założenie konta, ale można logować się np. istniejącym kontem Google.
Jestem strażakiem systemu zmianowego i rozumiem jego specyfikę, lecz mimo dołożenia wszelkich starań coś może nie działać prawidłowo. Dlatego wszelkie uwagi, co do poprawienia czy dodania nowych rozwiązań można składać w sekcji "Zgłoś pomysł" lub tutaj na forum.
Jeśli Wam się spodoba, to zapraszam do dzielenia się nią wśród kolegów i koleżanek. W załączniku są przykładowe screen shoty.

Offline pepek1

• Strażak Sam
  • *
Odp: Aplikacja - kalendarz zmianowy, beep test, kpp, generator raportów
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 15, 2026, 10:56:06 »
Ktoś w to wchodził i logował? Ktoś więcej może potwierdzić na ile to legalne i bezpieczne dla telefonu czy komputera domowego? Takie czasy że lepiej popytać a nie wchodzić bezinteresownie w linki.

Offline Sierżant_

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 15, 2026, 17:13:14 »
Ja to robiłem. Jeśli ktoś chce to mu mogę udostępnić kod źródłowy, ale dla osób nietechnicznych mogę napisać kilka informacji dla uspokojenia. Logowanie jest realizowane przez narzędzie Firebase ogd Google. Nie mam wglądu w hasła jakie ktoś ustawi nawet gdybym chciał. A konto jest niezbędne żeby dane przechowywać w internecie, w tym samym narzędziu od Google - Firebase. Dzięki temu można mieć dostęp do tych samych danych z komputera czy telefonu. Ja nie posiadam serwerów a całość zabezpieczona jest przez Google. Jeśli ktoś nie chce instalować apki to może korzystać w przeglądarce na komputerze lub w telefonie. Żadne ciasteczka nie są zbierane, nie jest wymagane udzielanie dostepu do żadnych zasobów, jak pamieć, mikrofon itp. W innym wypadku wyskoczyło by jakieś okienko. A konto jest też wymagane, aby odsiać ruch botów, który mógłby podnieść koszt utrzymania infrastruktury, a chcę żeby Iskra była darmowa dla każdego. Można to co napisałem skonfrontować z chat gpt. W razie wątpliwości udzielę odpowiedzi na pytania

Offline pepek1

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 15, 2026, 20:59:01 »
I super to ważna informacja 🤝

Offline Sierżant_

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 27, 2026, 11:48:23 »
Dodano kolejne funkcjonalności: mapy hydrantów, mapy aed. Dane z hydrantów bazują na OSM. Można zgłaszać nowe pomysły i ewentualne błędy do naprawy.