Autor Wątek: Podwyżki 2026  (Przeczytany 55199 razy)

Offline mish3lls

• Weteran
  • *
Odp: Podwyżki 2026
« Odpowiedź #100 dnia: Styczeń 20, 2026, 17:07:06 »
O patrzcie będą mnożniki?
Nie. Różnica pomiędzy stopniami wzrośnie z 20 zł do 28.

A korpusami?

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #101 dnia: Styczeń 20, 2026, 17:25:42 »
O patrzcie będą mnożniki?
Nie. Różnica pomiędzy stopniami wzrośnie z 20 zł do 28.

A korpusami?
Bez zmian. St. ogn i mł asp dostają identyczne pieniądze
Nie ma zadań niemożliwych do wykonania dla kogoś, kto nie musi tych zadań wykonywać.

Offline Usmiech

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: Styczeń 20, 2026, 17:42:41 »
Czyli warto sie uczyć  :szalony:

Offline mish3lls

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: Styczeń 20, 2026, 19:45:25 »
Tutaj dodatki za stopień i grupy po waloryzacji kwoty bazowej. Pozdrawiam✌🏼

Offline mish3lls

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #104 dnia: Styczeń 20, 2026, 19:46:03 »
Trzeba sobie tylko zaokrąglić do pełnej kwoty.

Offline luksi12

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #105 dnia: Styczeń 20, 2026, 19:59:37 »
Czyli na szybko asp na starszym ratowniku... niecałe 100 zł podwyżki do ręki, jakieś 80 parę złotych.
Nie no dobra zmiana była w 2023 roku, podwyżki po c**ju

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #106 dnia: Styczeń 20, 2026, 20:43:21 »
Tutaj dodatki za stopień i grupy po waloryzacji kwoty bazowej. Pozdrawiam✌🏼
Coś sknociłeś kwoty będą niższe...
Nie ma zadań niemożliwych do wykonania dla kogoś, kto nie musi tych zadań wykonywać.

Offline adivano

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: Styczeń 20, 2026, 22:32:18 »
Czyli na szybko asp na starszym ratowniku... niecałe 100 zł podwyżki do ręki, jakieś 80 parę złotych.
Nie no dobra zmiana była w 2023 roku, podwyżki po c**ju
Nie można wszystkiego przeliczać na pieniądze.. A gdzie etos służby :rofl: :rofl:

Offline luksi12

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: Styczeń 21, 2026, 05:25:45 »
Etosem służby się utrzymywałem jak byłem kawalerem, ale odkąd założyłem rodzinę w 2024 roku, etosem służby nie opłacam wyższych rachunków (a nie przepraszam są niższe bo przecież inflacja spadla :rofl:)
Nie jestem za poprzednia władza ale jednak 8 lat "8 gwiazdek" sprawił że zarobki się poprawiły (przychodziłem po szkole asp w 2020 roku z pensja 4 tys) I te podwyżki wtedy to nadążały chociaż za wzrostem cen i poziomu życia....
A teraz? Szkoda gadac, drugi rok kompletnie nic nie wnosząca "podwyzka"

Offline adivano

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: Styczeń 21, 2026, 22:58:24 »
Niestety musisz się przyzwyczaić, nigdy za peo nie było konkretnych podwyżek. Nie mówię o podatkach :szalony:

Offline tuitam

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: Styczeń 22, 2026, 14:59:48 »
Etosem służby się utrzymywałem jak byłem kawalerem, ale odkąd założyłem rodzinę w 2024 roku, etosem służby nie opłacam wyższych rachunków (a nie przepraszam są niższe bo przecież inflacja spadla :rofl:)
Nie jestem za poprzednia władza ale jednak 8 lat "8 gwiazdek" sprawił że zarobki się poprawiły (przychodziłem po szkole asp w 2020 roku z pensja 4 tys) I te podwyżki wtedy to nadążały chociaż za wzrostem cen i poziomu życia....
A teraz? Szkoda gadac, drugi rok kompletnie nic nie wnosząca "podwyzka"

Młody jesteś i nie pamiętasz ale skumasz jeszcze, że akurat PO za poprzedniej kadencji jak i teraz miało i będzie mieć służby mundurowe w głębokim poważaniu ... wiec, na nic nie licz za tych rządów i trzymaj kciuki, żeby stracili władzę - jeżeli zalezy Ci na podwyżkach ...

Offline mish3lls

• Weteran
  • *

Offline luksi12

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #112 dnia: Styczeń 23, 2026, 20:10:58 »
Equinox są już jakieś szczegóły? Bo chyba te tabelki wyżej są nieaktualne?

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: Styczeń 24, 2026, 10:27:11 »
Equinox są już jakieś szczegóły? Bo chyba te tabelki wyżej są nieaktualne?
Oczywiście... Już kilka dni...

Offline dexiorr

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: Luty 10, 2026, 17:30:54 »
Jak już podzieliliśmy nasze okruszki  :mellow:
Patrzcie jakie podwyżki są w służbie zdrowia (nie tylko pielęgniarki i lekarze)
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2026, 09:47:13 wysłana przez dexiorr »

Offline bombaj998

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #115 dnia: Luty 10, 2026, 18:08:46 »
Ty o lekarzach a kolega waloryzacji dostanie 650 😡

Offline mixxol1998

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: Luty 11, 2026, 16:48:16 »
Najważniejsze że te pożal się Boże związki wywalczyły podwyżkę z 40 zł na 43 zł i jeszcze kawkę wypiły za darmo na spotkaniu.
SMS - Szybki Młody Strażak

Offline connaissance

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: Luty 12, 2026, 18:48:36 »
Niektórym to ile by nie dali to by było mało . Tych co tak pilnują podwyżek powinno się z taką samą uwagą rozliczać z obowiązków służbowych. Możliwe że poucinanych dodatków służbowych i brak nagród żadną podwyżką by nie potrafiła wyrównać 😎
Pozdrawiam krzykaczy, bo ci co najwięcej gadają zazwyczaj najmniej działają
"Ludzie to debile i kretyni zresztą. Frajer jest po to żeby go skubać" - nie bądź frajerem.

Offline nygus

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #118 dnia: Luty 12, 2026, 20:11:57 »
Niektórym to ile by nie dali to by było mało . Tych co tak pilnują podwyżek powinno się z taką samą uwagą rozliczać z obowiązków służbowych. Możliwe że poucinanych dodatków służbowych i brak nagród żadną podwyżką by nie potrafiła wyrównać
Cudowna logika - jeżeli ktoś wymaga zarobków realnych do obowiązków, to najbardziej się uchyla od pracy? Przypomnę tylko, ze gdyby nie duża część tych „krzykaczy”, to dziś zarabialibyśmy może z 2/3 tego co teraz.
Każda skrajność jest zła, ale bardziej szkodliwi moim zdaniem są ci, którzy chcą robić dla etosu. A im więcej takich osób jak ta wyżej, tym bardziej się to odbije czkawką pod względem ilości chętnych.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline mixxol1998

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: Luty 12, 2026, 20:46:00 »
Niektórym to ile by nie dali to by było mało . Tych co tak pilnują podwyżek powinno się z taką samą uwagą rozliczać z obowiązków służbowych. Możliwe że poucinanych dodatków służbowych i brak nagród żadną podwyżką by nie potrafiła wyrównać 😎

Słuchaj kolego byłem w tychże związkach ale już ponad rok temu z nich wyszedłem jak się okazało że moi koledzy przychodzili walczyli dostali szkoły i przestali nas informować i walczyć za nas tyle. kilka tys na naszych reprezentantów jak psu w ...
SMS - Szybki Młody Strażak

Offline connaissance

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #120 dnia: Luty 12, 2026, 22:01:50 »
Nugus jakie pracowanie dla etosu? Chłopie a ile ty byś chciał zarabiać na etacie ?
"Ludzie to debile i kretyni zresztą. Frajer jest po to żeby go skubać" - nie bądź frajerem.

Offline dexiorr

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #121 dnia: Luty 13, 2026, 09:19:55 »
Każdy chce zarabiać godnie. I co w tym złego?
Macie tabelkę ze źródłem jak kształtują się podwyżki w służbie zdrowia (bez walki a z mocy ustawy) a podnosicie opinie, które mają na celu zdyskredytować kogoś kto chce zarabiać więcej? Dlaczego? Czy walka o godną płace musi być wpisana w zawód strażaka, policjanta, nauczyciela?

Jeśli ktoś z Was Płaci jakiekolwiek składki poza PSP to wie ile PLN musi "oddać" na składkę zdrowotną. Podatków płacimy zatrważająco dużo jako społeczeństwo. Dlaczego nie możemy uzależnić godziwych zarobków ustawą jak zrobili to medycy?
Taki był cel wrzutki tabelki z podwyżkami medyków - wywołanie dyskusji jak ZMIENIĆ naszą sytuację. I mam nadzieje, ze rozumiecie że podwyżki w służbie zdrowia są co roku bez protestów pamiętając strajki pielęgniarek jak tego mechanizmu nie było.

Offline pafnucek

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #122 dnia: Luty 13, 2026, 18:27:11 »
Nugus jakie pracowanie dla etosu? Chłopie a ile ty byś chciał zarabiać na etacie ?
Adekwatnie do odpowiedzialności, kompetencji i wykształcenia z którego bardzo ochoczo formacja korzysta a grosza medykom nie daje.

Nie ma finansowania grup specjalistycznych a roboty mamy więcej niż na powiatowej pipidówce. Wszelakiej maści moduły i wozy specjalistyczne, które gonią po całym województwie też ktoś musi przeglądać, znać ich obsługę, utrzymywać w gotowości.
Absurdem jest brak rekompensaty za ilość zdarzeń i wyjazdów. Na jednej JRG czy tam powiatówce pożar to wydarzenie i mają po 300 wyjazdów a na innej JRG dwa pożary mieszkania/domu na służbie to nic nie zwykłego - o konsekwencjach dla zdrowia chyba nie trzeba Ci pisać. Często w obrębie większych KM są takie różnice w obciążeniach poszczególnych JRG, że również to powinno być uwzględnione w zarobkach a nie jak w komunie wszystkim po równo.

Zdrowo rozsądkowego finansowania i to takiego, które liczy się do emerytury a nie dodatek dodatku....fajnie, że jest mieszkaniówka to robi robotę ale wolałbym to mieć jako element pensji bo przekłada się to na emeryturę.

Offline connaissance

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #123 dnia: Luty 13, 2026, 20:18:52 »
Chłopie coś ci się wszytko miesza!!!
Nie jesteśmy medykami tylko strażakami więc nie wiem skąd chcesz grosze dla jakiś tam medykow.
Z tego co wiem nie wszędzie są grupy specjalistyczne a jak są to taki specjalista to grupa gdzieś 7 więc finansowanie dodatkowe w postaci stanowiska jest.
Jeżeli chodzi o rekompensatę do ilości zdążeń to przecież każdy znad dostaje ekwiwalent pieniężny za godziny spędzone na akcji (racja że mógłby być większy )
Chłopie nie wiem jak można płakać jeszcze o wysokości emerytur, nawet nie skomentuję .
Zapomniałeś jeszcze o tym że masz dwa razy więcej urlopu niż inni, że bierzesz mieszkaniówkę, trzynastkę , kilometrówkę, dopłaty do wypoczynku, nagrody, mundurówke, możesz sobie oddać krew no to nie prywatna firma i tak naprawdę nie pracujesz tych pełnych 24 godzin na służbie tylko częściowo czuwasz.
Narzekaj dalej ale najpierw mi powiedz jaka jest średnia zarobków na etacie
Jest początek roku i proponuje żebyś sobie poczytał swojego pita i się zastanowił co zrobiłeś z tym co tam dostałeś
Pozdrawiam

Offline pafnucek

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #124 dnia: Luty 15, 2026, 14:34:18 »
miarą szczęścia jest nie dyskutowanie z idiotami...tak więc zgadzam się z panem.