Autor Wątek: GFFFV Woj. Łódzkie  (Przeczytany 2079 razy)

Offline K_Firefighter

• Bywalec
  • *
GFFFV Woj. Łódzkie
« dnia: Październik 03, 2025, 21:00:56 »
Witam. Pytanie do woli forumowiczów a szczególnie do tych co są obyci w temacie.

Województwo łódzkie rusza z tworzeniem modułu GFFFV, ruszyły zapisy osób chętnych prawdopodobnie liczba ta to 40.

Czy ktoś wie na jakich zasadach mają być przyjęcie w dany moduł? Jak to wyglądało i wygląda w innych województwach już z danym modułem.

Jak wygląda etap /zakres szkoleń ?

Ktoś z "większych" forumowiczów może uchylić rąbka tajemnicy jeśli coś wie na dany temat ?

Offline czeles

• Stary Wyga
  • *
Odp: GFFFV Woj. Łódzkie
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 03, 2025, 21:08:14 »
Na pewno gfffv czy gfff?

Offline Usmiech

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 03, 2025, 21:14:43 »
Witam. Pytanie do woli forumowiczów a szczególnie do tych co są obyci w temacie.

Województwo łódzkie rusza z tworzeniem modułu GFFFV, ruszyły zapisy osób chętnych prawdopodobnie liczba ta to 40.

Czy ktoś wie na jakich zasadach mają być przyjęcie w dany moduł? Jak to wyglądało i wygląda w innych województwach już z danym modułem.

Jak wygląda etap /zakres szkoleń ?

Ktoś z "większych" forumowiczów może uchylić rąbka tajemnicy jeśli coś wie na dany temat ?
Nie Gfffv tylko Gfff. Gfffv są likwidowane. Masz napisane jak ma wygladac gfff w wytycznych. W skrócie bieganie z motyczkami po obszarach leśnych. ;))

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 03, 2025, 21:20:14 »
Czemu GFFFV maja być likwidowane?
Nie ma zadań niemożliwych do wykonania dla kogoś, kto nie musi tych zadań wykonywać.

Offline K_Firefighter

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 04, 2025, 11:24:22 »
Faktycznie, przyznaje się mój błąd literowy  :kwit:  a posiadacie takowe wytyczne ? I jak ktoś jest w takim module jak wygląda sprawa rekrutacji ? Na co komisja może lub musi patrzeć ?

A co do GFFFV też jestem w lekkim szoku że mają być likwidowane.

Offline lukaszenko

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 04, 2025, 12:22:33 »
W mojej JRG miało być wstępnie wytypowanym po jednym strażaku ze zmiany. Jakie kolejne kroki w tym temacie to nie wiem
I ósmego dnia Bóg stworzył strażaka

"co nie uśmierci, to podwójnie wzmocni mnie"

Offline instrukcjappoz

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 04, 2025, 14:49:04 »
A co do GFFFV też jestem w lekkim szoku że mają być likwidowane.

Skład z ramienia Twojej komendy zgłosi zapewne 01 KP/KM typując ludzi w porozumieniu z 11.

Offline K_Firefighter

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 04, 2025, 15:04:22 »
Dalej zapytam ktoś wie na jakiej zasadzie będą kwalifikowani funkcjonariusze ? I jak wygląda forma szkoleń? Jest jakiś skrypt lub wytyczne ?

Offline czeles

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 04, 2025, 20:22:39 »
Program szkolenia doskonalacego z zakresu zwalczania pożarów na terenach niezurbanizowanych z 2024 na stronie kg psp.