zero 11 zanim przedstawię swoją analizę (pewnie będzie w póżniejszym czasie) to będę Cię punktował (sory ale sam to sprowokowałeś)
1."Ja nie bronie KDR-ów kierujących działaniami w Ząbkach"- a co robisz od pierwszego komentarza? Zarzuciłeś mi brak wiedzy o ich doświadczeniu, przedstawiłem i co ? Okazało się , że prawdopodobnie masz parokrotnie wiekśze od nich. ale przyznać się to już ble.
2,"Skąd wiesz, czy czasem KDR nie wprowadzał rot gaśniczych do każdego z mieszkań objętych pożarem?-że nie są wprowadzane roty to mówił rzecznik KP Wołomin oraz wynika to z wszelkich obejrzanych filmików i zdjęć
3." Czy wiesz, że po dojeździe na miejsce grupy oper. KW KDR spośród SiS PSP do dyspozycji miał jedynie dwa zastępy z Warszawy (GBA i SD) i zestaw z Wołomina? Reszta to były zastępy ochotników.- a co masz do ochotników? Uważasz ich za coś gorszego? To Ci wyjaśniam, że wśród owych ochotników jest spora grupa zawodowców, że wielu ochotników ma większy wskażnik rocznego udziału w akcji niż wielu strażaków z niejednej KP, że są doskonale przeszkoleni i nie mieli by obaw wejść do wnętrza bloku w celu gaszenia pożaru.
4."Czy wiesz, że dostępne zaopatrzenie wodne pozwalało jedynie na tłumienie płomieni z zewnątrz i to też w ograniczonym zakresie?"- płomienie, które po CZASIE wychodziły na zewnątrz nie stanowiły żadnego zagrożenia zwłaszcza dla mieszkań poniżej
5. "żeby wprowadzać prądy od środka należało w zupełności odpuścić działania zewnętrze" nie koniecznie, a jeśli nawet to trzeba było to zrobić
6. " natomiast przejęcia kierowania odbywa się nie z automatu, ale po zapoznaniu się z sytuacją." z prawie 30 letniego doświadczenia ani razu nie spotkałem się aby przybyły kolejny KIEROWNIK oficjalnie przejął KIEROWANIE. W moich przypadkach zawsze to ja zgłaszałem, że Kierownik przejmuje dowodzenie, bo sami nigdy tego nie czynili (chociaż zdarzył się raz przypadek, że odmówił- księgowa z KP

)
7."- zapoznaj się z dokumentacją po działaniach," - nie trzeba , już wcześniej o tym pisałem, że będzie ona w samych superlatywach z punktu widzenia ich tworzących, nie znajdziesz tam żadnych błędów dowodzących (przepraszam KIEROWNIKÓW). Znam to na własnej skórze gdy wnosząc nieprzychylne wnioski do jednej z analiz zostałem z zespołu usunięty. Wszystko musi błyszczeć jak psu......
8."nie sugeruj się jedynie przekazem medialnym, bo to bardzo słabe." - dla mnie wystarczające aby swoje BYŁE doświadczenie przekazać kolejnym adeptom. Podobnie zresztą to uczynił WETERAN BIEGŁY ze Szczecina, ale w studiu Młokosy co uważali się za pępki bieglych też zarzucili mu brak wiedzy.