Publiczne > Dowolne tematy

Lanca kominowa

(1/1)

aksel:
Rozważam zakup lancy kominowej FTRS BLUE FENIX. Czy ktoś z Was ma doświadczenia z tym modelem? Jak się sprawdza w praktyce?

igorm:
Miałem okazję korzystać z tej lancy i jestem zadowolony Jej konstrukcja pozwala na efektywne gaszenie pożarów sadzy w kominach. Ciśnienie robocze od 20 do 40 bar daje elastyczność w działaniu. Wąż o długości 1,5 m i szybkozłącza ułatwiają pracę. W zestawie znajduje się też filtr siatkowy, który chroni przed zanieczyszczeniami. Całość jest lekka i łatwa w transporcie. Jeśli szukasz sprawdzonego sprzętu, warto rozważyć ten model. Można go znaleźć tutaj: https://rescuesystem.pl/lance-gasnicze/985-lanca-kominowa-ftrs-blue-fenix.html

zero-11:
Lepsze wrażenie zrobiła na mnie jednak lanca kominowa Mist-tech. Tym bardziej, że ten sam producent oferuje również lance przebijającą czy lancę do chłodzenia baterii samochodowych, które w oparciu o system szybkozłączy mogą funkcjonować wymiennie na linii szybkiego natarcia.

rv.rad:
Również używamy Mist-Tech z minusów to użycie jej wymaga 2 osoby, jedna trzyma lance, druga "strzela". Lanca FTRS BLUE FENIX wydaje się być lepsza pod tym względem.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

Idź do wersji pełnej