Autor Wątek: Pomówienia przez przełożonych na temat akcji  (Przeczytany 1476 razy)

Offline piotrs1985

• Bywalec
  • *
Pomówienia przez przełożonych na temat akcji
« dnia: Kwiecień 26, 2025, 21:39:18 »
Szukam pomocy w sytuacjach które mnie dotykają regularnie, średnio raz na pół roku. Otóż przełożeni pomawiają mnie o złe przeprowadzenie akcji gaśniczej na zmianie służbowej podczas mojej nieobecności. ,, akcja spier... Właściciele posesji poszli na skargę do Wójta a Wójt dzwonił do 01. Podczas następnej służby zostałem wezwany do D-cy Jrg celem wyjaśniania sprawy i dowiaduje się, że była jakaś skarga od Wójta ale najlepiej tą sprawę przeczekać. Ja powiedziałem że dowodziłem tym zastępem i chciałbym wyciągnąć wnioski jeżeli coś było nie tak bo czuję się odpowiedzialny i chce dbać o wizerunek PSP. Rozmowa się zakończyła i po kilku nie przespanych nocach dowiedziałem się że właściciele posesji nie mają żadnych zastrzeżeń  co do działania PSP,  żadna skarga nie wpłynęła. Chciałbym te sytuację z kimś merytorycznie przegadać bo na dłuższą metę robi się to niszczące dla mnie.

Offline Eqinox

• VIP
  • *
Odp: Pomówienia przez przełożonych na temat akcji
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 26, 2025, 21:48:37 »
Szukam pomocy w sytuacjach które mnie dotykają regularnie, średnio raz na pół roku. Otóż przełożeni pomawiają mnie o złe przeprowadzenie akcji gaśniczej na zmianie służbowej podczas mojej nieobecności. ,, akcja spier... Właściciele posesji poszli na skargę do Wójta a Wójt dzwonił do 01. Podczas następnej służby zostałem wezwany do D-cy Jrg celem wyjaśniania sprawy i dowiaduje się, że była jakaś skarga od Wójta ale najlepiej tą sprawę przeczekać. Ja powiedziałem że dowodziłem tym zastępem i chciałbym wyciągnąć wnioski jeżeli coś było nie tak bo czuję się odpowiedzialny i chce dbać o wizerunek PSP. Rozmowa się zakończyła i po kilku nie przespanych nocach dowiedziałem się że właściciele posesji nie mają żadnych zastrzeżeń  co do działania PSP,  żadna skarga nie wpłynęła. Chciałbym te sytuację z kimś merytorycznie przegadać bo na dłuższą metę robi się to niszczące dla mnie.
Świata nie zbawisz ktoś ciebie nie lubi i przywyknij a od dowódcy JRG przy następnej takiej sytuacji poproś o zapytanie na piśmie ponieważ czujesz się pomówiony a jeśli sytuacja będzie się powtarzać to już nosi znamiona mobbingu.
Nie ma zadań niemożliwych do wykonania dla kogoś, kto nie musi tych zadań wykonywać.

Offline KLAWY

• Weteran
  • *
Odp: Pomówienia przez przełożonych na temat akcji
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 27, 2025, 06:21:52 »
1.Napisz do 01 raport w którym dokładnie opisz sytuację. 2.Poproś ZZ o wsparcie, ocenę sytuacji i ewentualną reakcję.
Z tego co piszesz Twoja kondycja psychiczna się pogorszyła, więc bym nie bagatelizował.