Witam, jak sytuacja w waszych jednostkach bo u nas chcą na koniec roku dać nagrodę ale odciąć to od nadgodzin za to półrocze. To co to za nagroda jak będzie zabrane z godzin które i tak były policzone jak chcieli.
To teraz znów się nasuwa pytanie gdzie są związki i czemu nic nie robią w tej sprawie ?
Cytat: Beta998 w Grudzień 24, 2024, 11:28:49To teraz znów się nasuwa pytanie gdzie są związki i czemu nic nie robią w tej sprawie ?A skąd ZZ mają wiedzieć o takich sytuacjach... Wiesz, że mam dogadaną interpelację poselską w sprawie rozliczenia godzin powodziowych ale do tej pory nie mam kompletu dokumentów tak ludziom zależy.
Ale teraz temat wyszedł to już wiecie 😉 jest możliwość coś zrobić z tym czy już za późno ?
Co potrzebujesz żeby móc zadziałać? Jak przelew wejdzie jaki tytuł ? Bo więcej to wątpię że coś dostanę jako szary pracownik z dołu.
W mazowszu 100 % mam wypłacone tego co byłem w dniu dzisiejszym.Dodatkowa nagroda świąteczne z tytułu mojego pobytu tam była większa.Wesołych świąt. Spokojnych tym co na służbie.
Nie wiem co to za dziwne rozporządzenia nie widziałem nie wypowiem się.Wiem jedno u nas nawet osoby ściągnięte z dyżuru domowego dostały kasę. Mało tego. Osobiście dostałem więcej niż byłem na powodzi. A doliczyli mi służbę jak byłem na innej zmianie w tym okresie.
Byłeś na innej zmianie?? a co na to harmonogram półroczny?
Jeżeli w harmonogramie półrocznym miał "dziurę", to dlaczego nie mógłby uzupełnić stanu innej zmiany? Podobnie jeśli w miesięcznym miał "odbiór" (czyli też dziurę). Po prostu zrobił służbę "z przesunięciem" w stosunku do swojej zmiany. Równie dobrze mógł być ściągnięty z dyżuru domowego na całą służbę (przed swoją zmianą), a za niego przyszedł ktoś od niego ze zmiany.