Autor Wątek: Nie-legalna akcja protestacyjna ZZS Florian?  (Przeczytany 36268 razy)

Offline Eqinox

• VIP
  • *
Nie-legalna akcja protestacyjna ZZS Florian?
« dnia: Grudzień 21, 2024, 13:47:54 »
No ale nie fart :rofl: :wacko: Sad właściwy dla KSP to Warszawa lub Gdańsk bawcie się dobrze bo będzie drogo...
https://www.facebook.com/share/p/15jggNnhth/
Nie ma zadań niemożliwych do wykonania dla kogoś, kto nie musi tych zadań wykonywać.

Offline Eqinox

• VIP
  • *
Odp: Nie-legalna akcja protestacyjna ZZS Florian?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 21, 2024, 17:27:30 »
Do napisania tego tematu natchnęło mnie stanowisko Pana Przewodniczącego z ZT ZZS Florian Wysokie Mazowieckie który opisuje sytuację w sprawie protestu w swoim zarządzie ale chyba muszę zadać kilka pytania:
1. Czy Zarząd Krajowy ZZS Florian podjął uchwałę o podjęciu (odwieszeniu) ogólnopolskiej akcji protestacyjnej? Moim zdaniem NIE
2. Czy statut ZZS Florian pozwala na głosowanie w sposób elektroniczny? Moim zdaniem NIE
3. Czy inne organy ZZS Florian mogą podjąć taką decyzję? Moim zdaniem NIE (paragraf 25 ust. 2 lit. l statutu)
4. Czy podejmowanie bezprawnych działań protestacyjnych podlega sankcji prawnej? Moim zdaniem TAK
I na koniec dygresja w obronie komendanta tak się wpakować wyrazy współczucia bo moim zdaniem ktoś może mieć większy problem niż mu się wydaje. 
Nie ma zadań niemożliwych do wykonania dla kogoś, kto nie musi tych zadań wykonywać.

Offline pb11

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 21, 2024, 17:50:59 »
A jeśli można bo nie chce mi się wydzwaniać, to co skłoniło Pana komendanta do takich przedziwnych, wybiórczych w sosunku do niektórych organizacji zwiazkowych działań.

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 21, 2024, 17:57:40 »
A jeśli można bo nie chce mi się wydzwaniać, to co skłoniło Pana komendanta do takich przedziwnych, wybiórczych w sosunku do niektórych organizacji zwiazkowych działań.
Myślę, że teraz to już sam nie wie  :rofl:

Offline SIUSIEK

• VIP
  • *
  • Kocham swoją pracę! Ale koniec tuż tuż....
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 21, 2024, 19:50:41 »
Dłubiesz w czymś grząskim. Moim zdaniem podłub sobie w ...
Święta idą, są już blisko..

Offline Marianzkrzaka

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 21, 2024, 21:18:41 »

Offline simek92

• VIP
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 21, 2024, 22:43:25 »
https://olsztyn.so.gov.pl/zapadl-wyrok-w-sprawie-o-utrudnianie-dzialalnosci-zwiazkowej-w-olsztynskim-teatrze,komunikaty-rzecznika-prasowego,370

Oby tym razem bez okresu próby, tylko od razu zawiasy i baj baj Sokołowski do cywila.

A znasz całą wersję wydarzeń, czy tylko to co jest w internecie? Bo skoro wydajesz wyroki bez zapoznania się z opinią drugiej strony, to może zaczekaj trochę.

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 21, 2024, 22:46:33 »
Dłubiesz w czymś grząskim. Moim zdaniem podłub sobie w ...
Święta idą, są już blisko..
Zdajesz sobie sprawę z kim tańczysz?
Myślisz, że się boję... Ja bez całego arsenału Ski Ciebie z planszy zmiotę...
Odpowiedz na pytania a może prokurator zapyta  :wacko: Tego obiecać nie mogę bo musimy zagłosować u nas demokracja...  Ale z tego co widziałem Bartek wam rąbnie zawiadomienie :rofl: Ja mogę być następny przecież mnie też straszyłeś...  :szalony:
« Ostatnia zmiana: Grudzień 21, 2024, 22:50:03 wysłana przez Eqinox »

Offline osp93

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 21, 2024, 23:39:50 »
Coraz większy rynsztok na tym forum

Offline Feuerwehrmann

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 22, 2024, 00:32:41 »
Dramat...  :wall:

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 22, 2024, 07:26:18 »
Wolność słowa i możliwość wypowiedzenia się na każdy temat to rynsztok... Ciekawa interpretacja praw i wolności człowieka w obecnej chwili gdy miliarder musi kupować wielki portal aby zdjąć cenzurę w sieci. 
Trzeba ludzi uświadamiać w każdym temacie i mówić tylko prawdę i cała prawdę  :wacko:

Offline Feuerwehrmann

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 22, 2024, 09:34:17 »
Wolność słowa i możliwość wypowiedzenia się na każdy temat to rynsztok... Ciekawa interpretacja praw i wolności człowieka w obecnej chwili gdy miliarder musi kupować wielki portal aby zdjąć cenzurę w sieci. 
Trzeba ludzi uświadamiać w każdym temacie i mówić tylko prawdę i cała prawdę  :wacko:

Trzeba rozróżnić wolności słowa od kultury wypowiedzi.

Zdajesz sobie sprawę z kim tańczysz? Ja bez całego arsenału Ski Ciebie z planszy zmiotę...

Kiedyś gentelmeni jak chcieli sobie coś wyjaśnić to się spotykali na ubitej ziemi. Dziś publicznie, przed ogólnopolskim audytorium, bez wstydu wymieniają się "uprzejmościami" rodem z przestępczego półświatka. Zrzucę to na zmęczenie po ciężkim tygodniu i chęć sobotniego zrelaksowania.

Jesteście chyba funkcjonariuszami, przy dużym zbiegu okoliczności jeden drugiemu mógłby nasypywać piachu do worka na wałach. A tu... Szkoda gadać.  :wall:

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Grudzień 22, 2024, 09:46:21 »
Trzeba rozróżnić wolności słowa od kultury wypowiedzi.
Kiedyś gentelmeni jak chcieli sobie coś wyjaśnić to się spotykali na ubitej ziemi. Dziś publicznie, przed ogólnopolskim audytorium, bez wstydu wymieniają się "uprzejmościami" rodem z przestępczego półświatka. Zrzucę to na zmęczenie po ciężkim tygodniu i chęć sobotniego zrelaksowania.
Jesteście chyba funkcjonariuszami, przy dużym zbiegu okoliczności jeden drugiemu mógłby nasypywać piachu do worka na wałach. A tu... Szkoda gadać.  :wall:
Gdy któraś ze stron w dyskusji wykażę się absolutną butą mam skulić uszy i przytaknąć sorry ale chyba zwariowałeś. Nie wiem jak u Ciebie wygląda półświatek ale chyba używają jednak innych słów trochę jednak mniej parlamentarnych a już na pewno nie straszą się sądem czy prokuraturą   :wacko: Chyba, że to półświatek ze "Sprawy dla reportera"  :rofl:
Ostatnia moja powódź była dekadę temu i byłem już wtedy dowódcą kompanii więc nie nie sypałem piachu  :szalony:

Offline pb11

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Grudzień 22, 2024, 11:20:43 »
Ty nadal nie widzisz jak to wygląda?..
Zapewne gdyby któryś z was był 01 KG to potencjalny strażak mający do was uwagi  już by jechał na podchorążych.
Związkowi bojownicy  :gwiazdki:  jeszcze swoimi generałami zacznijcie się straszyć, bardziej żenująco już nie będzie. 
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2024, 11:44:57 wysłana przez pb11 »

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Grudzień 22, 2024, 11:25:29 »
Ty nadal nie widzisz jak żenująca jest to sytuacja ?.
Zapewne gdyby któryś z was był 01 KG to potencjalny strażak mający do was uwagi  już by jechał na podchorążych. Związkowi bojownicy , sprawdźcie jeszcze kto ma lepszego generała za sobą.
Wątpię bo wielu z nas uważa, że wzywanie ludzi i inne formy szturchania za krytykę tylko zwiększają tą krytykę i jej zasięgi  :wacko: Dorastamy  :rofl: :rofl:

Offline pb11

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: Grudzień 22, 2024, 11:27:43 »
Brawo wy , czas na inne równie trafne przemyślenia związane z funkcjonowaniem związku. Może coś z polityką informacyjną i jeszcze jakiegoś stratega zatrudnijcie.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2024, 11:33:44 wysłana przez pb11 »

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 22, 2024, 11:29:16 »
Brawo wy , czas na inne równie trafne przemyślenia.
Wiesz, że duże organizmy ewoluują powoli?

Offline pb11

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 22, 2024, 11:31:21 »
Z własnego doświadczenia wiem że za wolno, niektórym nie starcza cierpliwości aby doczekać zmian :mellow:

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Grudzień 22, 2024, 11:34:21 »
Z własnego doświadczenia wiem że za wolno, niektórym nie starcza cierpliwości aby doczekać zmian :mellow:
Niestety masz rację ale pamiętaj, że cierpliwość jest cnotą  :wacko:

Offline Mały998

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: Grudzień 22, 2024, 11:45:02 »
Panowie z Solidarności i Floriana.
Ciężko wam zrozumieć to,że pokazując między innymi tu na forum wasz podział tylko nas osłabiacie . Ludzie wybrali was do walki o dobro wszystkich funkcjonariuszy a nie tylko swoje. Przecież wiecie ,że forum obserwują również osoby z poza naszego grona i dobrze zdają sobie sprawę z tego ,że skłóconymi ludźmi dużo łatwiej manipulować i zarządzać. Czas najwyższy uderzyć się w pierś i zakopać topór wojenny a na pewno dużo dobrego dla nas wszystkich uda się wywalczyć.

Offline simek92

• VIP
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: Grudzień 22, 2024, 11:56:43 »
Szkoda, że tak nie walczycie wspólnie o nasze sprawy jak między sobą. Poziom rynsztoka to mało powiedziane, mało kogo interesują wasze osobiste wojenki, chcecie sobie poskakać jak koguty, to przeniescie swoje wywody na priv. Czasem jak to mówią, milczenie jest złotem.
Z drugiej strony przynajmniej utwierdzam się w przekonaniu jak wygląda "wysoko" postawiony związkowiec. Dużo piany, mało merytoryki.

Offline LaCosta

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: Grudzień 22, 2024, 12:41:31 »
Co by nie było to za poprzedniej władzy wiedzieliśmy dużo o sytuacji bieżącej w szeregach PSP, czytaliśmy też sporo o planach na przyszłość. Mogliśmy sobie coś zaplanować, przewidzieć niektóre sytuacje. Dużo mówił "waść" Eq... o wszystkich działaniach na najwyższych szczeblach. W chwili obecnej po roku nowej władzy jest cisza, nic nie wiemy. F... niby jest przy stole ale niczym pochwalić się nie może. W jakim kierunku idziemy ....

Offline adivano

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: Grudzień 22, 2024, 14:46:08 »
Zauważcie, że mocno pod postami NSZZ uaktywnił się były KG. Jeszcze nie tak dawno za udzielanie się na popularnych platformach internetowych, było się pociąganym do odpowiedzialności.. niektórzy mają krótką pamięć  :gwiazdki:

Offline fireman123

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: Grudzień 22, 2024, 15:33:45 »
Rzygać mi się chce jak czytam te przepychanki... Zamiast walczyć razem o wspólne dobro ujadanie jak na placu zabaw. Wstyd, gorzej niż dzieci, ale jak widać przykład idzie z góry.

Offline simek92

• VIP
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: Grudzień 22, 2024, 15:56:35 »
Zauważcie, że mocno pod postami NSZZ uaktywnił się były KG. Jeszcze nie tak dawno za udzielanie się na popularnych platformach internetowych, było się pociąganym do odpowiedzialności.. niektórzy mają krótką pamięć  :gwiazdki:

❤️👩‍🚒🚒✌️👍💪
Apolityczna straż...