Autor Wątek: Akademia Pożarnicza obraz z najnowszych filmów  (Przeczytany 12874 razy)

Offline andoria

• Strażak Sam
  • *
Odp: Akademia Pożarnicza obraz z najnowszych filmów
« Odpowiedź #50 dnia: Grudzień 10, 2024, 17:26:41 »
Ja również nie wierzę. Już tyle razy trafiłem w swym życiu ,, ciekawy" monitoring, że nie wyobrażam sobie jeździć w koszarach. Mało tego na rozpoznanie rota często zakłada aparaty. No chyba jednak za coś nam płacą
« Ostatnia zmiana: Grudzień 11, 2024, 20:12:16 wysłana przez andoria »

Offline Mroovka

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: Grudzień 11, 2024, 22:37:37 »
No to macie takie coś w kontekście onkologii:
https://www.gov.pl/web/kwpsp-poznan/procesja-swiatla3

Pewnych rzeczy, jak widać, nie da się zmienić  :wall: :wall: :wall:
Si vis pacem, para bellum

Offline andoria

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: Grudzień 11, 2024, 22:39:33 »

I co w tym złego?

Offline bombeiro

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: Grudzień 11, 2024, 23:50:13 »

I co w tym złego?

Ty tak serio?? Brak mi słów…

Offline mate.p2p

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: Grudzień 12, 2024, 07:47:22 »
A co to ma do kontekstu onkologii ? Że palą się świeczki ? Na wigilię rodzinie też zabraniasz zapalić świeczkę bo w służbie jesteś narażony na dymy ? Strażacy czasem są angażowani w różne inicjatywy w tym związane z religią, nie jestem w stanie pojąć wiecznego malkontenctwa o wszystko niektórych strażaków….

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: Grudzień 12, 2024, 07:56:40 »
A co to ma do kontekstu onkologii ? Że palą się świeczki ? Na wigilię rodzinie też zabraniasz zapalić świeczkę bo w służbie jesteś narażony na dymy ? Strażacy czasem są angażowani w różne inicjatywy w tym związane z religią, nie jestem w stanie pojąć wiecznego malkontenctwa o wszystko niektórych strażaków….
TU nie chodzi i praktyki religijne ale ubranie specjalnej nawet prane w pralnicy zawiera kancerogeny!
Takie działania psują dobrą praktykę ostatnich lat, że w "nomksie" tylko do działań.
Nie ma zadań niemożliwych do wykonania dla kogoś, kto nie musi tych zadań wykonywać.

Offline simek92

• VIP
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: Grudzień 12, 2024, 10:07:57 »
Dobrze Andrzej mówił, że będziemy się cofać. Kto tego od roku nie widzi, to jest ślepy. Kraków, teraz Poznań, czekamy na kolejnych bohaterów i decyzje betonowych komendantów. Wstyd, żal, smutek, złość.

Offline andoria

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: Grudzień 12, 2024, 17:42:43 »

I co w tym złego?

Ty tak serio?? Brak mi słów…
Dobra okej. Pierwsze pomyślałem o tym, że problemem wielkim jest to, że to religijna uroczystość. Teraz ciągle afery na forach o to, więc zapytałem co w tym złego. Tak mnie zaślepiło, że na ubrania nie spojrzałem  :huh: Racja , z ubraniami przegięcie ;)

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: Grudzień 12, 2024, 18:28:57 »
Dobrze Andrzej mówił, że będziemy się cofać. Kto tego od roku nie widzi, to jest ślepy. Kraków, teraz Poznań, czekamy na kolejnych bohaterów i decyzje betonowych komendantów. Wstyd, żal, smutek, złość.
Cholera coraz częściej Andrzeja chwalą na forum... A Eqi na to nie możliwe  :rofl: W sumie to nawet to przewidziałem w rozmowie z nim  :wacko:
Wracając do rozmowy na temat czyli filmy z Apoż i betoniarnia w PSP na przykładzie kazusów z Poznania i Krakowa. Myślę, że po 4 dniach widziała go ponad połowa strażaków (film k-22) bo on lata wszędzie.
Ale do brzegu film kończy się podobnie jak filmy Marvela sceną po napisach gdzie dyżurny 250 29 wywołuje 250 01 gdzie prosi o zgodę na wyjazd samochodu typu betoniarka i melduje, że beton został wylany... Po czym są screeny z komunikatorów i skany notatek służbowych... Jeśli  już na forum widzą zalety AB a podchorąży widzą beton w Apoż może tak żle z PSP nie bedzie... 
Nie ma zadań niemożliwych do wykonania dla kogoś, kto nie musi tych zadań wykonywać.

Offline simek92

• VIP
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: Grudzień 12, 2024, 18:42:04 »
Chwalą, bo akurat profilaktyka to był jeden z głównych projektów za jego kadencji (z jakim rezultatem to też wiemy i o tym na forum piszemy), ale przynajmniej pilnował tego, żeby US używać do tego, do czego został stworzony, czyli do akcji, a nie występowania przed koszarami czy na pielgrzymce.
I tak, Andrzej potrafił przypilnować wielu rzeczy, ale jego dokonania niestety mocno przekreśla jego zaangażowanie w politykę. A mogło być normalnie.
Za to teraz wszyscy widzą jak jest i film z APoż jest tego doskonałym przykładem.

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #60 dnia: Grudzień 12, 2024, 19:47:07 »
Chwalą, bo akurat profilaktyka to był jeden z głównych projektów za jego kadencji (z jakim rezultatem to też wiemy i o tym na forum piszemy), ale przynajmniej pilnował tego, żeby US używać do tego, do czego został stworzony, czyli do akcji, a nie występowania przed koszarami czy na pielgrzymce.
I tak, Andrzej potrafił przypilnować wielu rzeczy, ale jego dokonania niestety mocno przekreśla jego zaangażowanie w politykę. A mogło być normalnie.
Za to teraz wszyscy widzą jak jest i film z APoż jest tego doskonałym przykładem.
Profilaktyka to moim zdaniem najbardziej udany projekt w historii PSP który tak naprawdę był wdrażany najkrócej w historii innych tego typu działań (grupa V4+ czyli strażacy z 4 innych krajów chcą o tym słuchać na każdym spotkaniu w ostatnim czasie) rywalizować może z nim tylko pierwsza ustawa modernizacyjna. Moim zdaniem znajdzie się KG który dopnie temat badań profilaktycznych i zakaże substancji typu PFAS do impregnacji naszych US.
Podchorąży Apoż doskonale z interpretowali w swoim filmie atmosferę którą widzą strażacy w PSP.
Wiesz co jest najlepsze, że beton jako mieszanina niepodatna na zginanie i rozciąganie swoim postepowaniem utwardzi przyszłych oficerów w poglądach antybetonowych  :rofl:
Swoją drogą myślałem, że rozgrywka o rząd dusz będzie bardziej skomplikowana i złożona a tutaj się okazało, że zamiast szachów jest plansza do warcaów.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 12, 2024, 19:54:51 wysłana przez Eqinox »

Offline nowy998

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #61 dnia: Grudzień 14, 2024, 18:42:57 »
O co chodzi z tym Krakowem, bo nie mogę wyłapać z wpisów.

Offline simek92

• VIP
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: Grudzień 14, 2024, 19:00:45 »
Ubranie specjalne podczas oddawania hołdu policjantowi, który zginął w Warszawie.