Służba > Forum ochotników

Łączność cyfrowa

(1/5) > >>

andoria:
W związku z powyższym postem https://www.gov.pl/web/kppsp-rypin/migracja-do-cyfrowej-lacznosci-w-standardzie-dmr?fbclid=IwY2xjawGwazZleHRuA2FlbQIxMQABHUQ95T-0_oCHnanTCmWV9-VyWUJCp5k3wQybKSG6OCZDz8LE_X04Sq8Gww_aem_4NlzxC_6ER0x7vbkYjWNpg

Dotyczy przejścia na łączność cyfrowa (co uważam, że się tak nie odbędzie jednak), proszę o info czy hytera pd 565 spełni te wymagania? Nie to żebym chciał je kupować, ale mam dwa takie radia w jednostce i nie wiem, czy coś trzeba kombinować pod kątem przejścia na cyfrę w przyszłości. Niestety w temacie łączności to troszkę zielony jestem

Pan_Kałamarz:
U nas to jest tak, że wymiana musi być konsultowana z KP PSP, tak aby wszystkie jednostki OSP oraz PSP działały w jednym systemie i przy zakupie były już odpowiednio skonfigurowane. Skontaktuj się z pracownikiem Komendy. Jestem pewien, że tak jak u nas, dostaniesz wymagania i listę polecanych urządzeń. W przypadku gdybyś nie miał bezpośredniego kontaktu, poproś pracownika urzędu gminy, który zajmuje się sprawami pożarniczymi o udostępnienie kontaktu do pracownika KP PSP.

oliwier:
HYTERA PD 565 posiada szyfrowanie ARC 40 bit a więc spełnia wymagania.

andoria:
Dziękuję bardzo za pomoc. Generalnie już od jakiegoś czasu kupując ,,łączność" to ustalam spełnia czy nie. Te hytery o które pytałem, były kupione jednak wcześniej.

młody13:
Nie wiem czy ktoś w działaniach zauważył taką tendencję, że im bardziej wchodzimy w cyfrowe radiostacje tym łączność jest gorsza . Przykładowo dwa kilometry od drugiej nadobnej i juz trzeba z auta nadawać .

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej