Autor Wątek: Płatne MDP  (Przeczytany 1943 razy)

Offline futrzak

• Bywalec
  • *
Płatne MDP
« dnia: Wrzesień 11, 2024, 07:37:01 »
Czy spotkał się już ktoś w Polsce że składką członkowską dla dzieci należących do MDP?

Offline futrzak

• Bywalec
  • *
Odp: Płatne MDP
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 11, 2024, 20:30:46 »
Temat zbyt trudny? Czy po po prostu na forum nie ma osób decyzyjnych!? Na wiele innych, prostych tematów, odpowiedź kolegów z " Polski " jest natychmiastowa...

Offline taz_org

• Strażak Sam
  • *
  • SKKP
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 11, 2024, 22:13:44 »
Spokojnie kolego, może nie wszyscy interesują się tematami MDP, zwłaszcza czy są tam składki do płacenia.

W mojej OSP są składki MDP za wyraźną zgodą dzieci i przede wszystkim rodziców. Ta kasa należy tylko do MDP i to oni ustalają co z nimi zrobią - kiedyś zamówili sobie kubki z logiem OSP i swoim imieniem, zorganizowali biwak i zakupili bluzy MDP. To była ich decyzja, skarbnik OSP nie rejestruje tych składek, nie wychodzi to poza MDP.

Offline nobody

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 13, 2024, 07:52:04 »
futrzak nie spinaj się, to forum w dziale ochotników żyje coraz mniej - niestety  :wall:

W mojej gminie gdzie funkcjonuje kilka MDP nie spotkałem się, aby któraś z nich wprowadziła składki. Osobiście ja zrzekam się z ekwiwalentu z akcji i te pieniądze przeznaczam na działalność bieżącą MDP. Jak organizuje im jakieś inne zajęcia lub wyjazd np. do PSP to wtedy proszę ludzi, którzy z nami współpracują o wsparcie logistyczne (np. pożyczenie busa).