Autor Wątek: Badania do pracy dyplomowej/publikacji naukowej  (Przeczytany 3699 razy)

Offline UniwMed

• Początkujący
  • *
Badania do pracy dyplomowej/publikacji naukowej
« dnia: Wrzesień 04, 2024, 06:42:59 »
Dzień dobry,
w imieniu swoim i mojego studenta, chciałem zwrócić się do użytkowników forum z prośbą o wypełnienie krótkiej ankiety dotyczącej wiedzy pracowników PSP na temat pożarów lasów. Pytania nie są przesadnie skomplikowane, ale dotyczą dość szerokiego zakresu wiedzy. Ankieta jest w pełni anonimowa i składa się z czterech działów każdy po nie więcej jak 5 pytań. Odpowiedź na wszystkie pytania nie powinna zająć więcej jak 10-15 minut. Wyniki zostaną użyte do napisania pracy dyplomowej, a w domyśle planujemy  przygotować krótką publikację naukową i wysłać ją do jednego z branżowych czasopism. Bardzo prosimy o jak najbardziej rzetelne wypełnienie ankiety, bez sprawdzania poprawnych odpowiedzi, jak również bez odpowiadania w sposób całkowicie losowy "dla żartu". Jeśli to nie problem to prosilibyśmy o przekazanie linku do ankiety jak największej ilości osób, gdyż im większa ilość ankietowanych tym bardziej wiarygodne wyniki, a nie chcielibyśmy wyciągać błędnych wniosków. W razie jakichkolwiek pytań, czy problemów z ankietą zapraszam do kontaktu za pośrednictwem forum, baź mailowo bezpośrednio z moją osobą:
marcin.popielarski@umed.lodz.pl

Link do ankiety:
https://forms.gle/8FHqU91NjXd3NXLP7

Offline UniwMed

• Początkujący
  • *
Odp: Badania do pracy dyplomowej/publikacji naukowej
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 21, 2024, 06:55:56 »
Dzień dobry,
chciałem przypomnieć o ankiecie, którą udostępniłem we wrześniu. Przyznam, że wciąż brakuje nam sporej ilości wyników do osiągnięcia planowanej wartości. Wątek przejrzało ponad 1500 osób. Gdyby choć co dziesiąta z tych osób (przynajmniej jeszcze 100) uzupełniła ankietę, sprawa byłaby już zakończona. A gdyby ankietę uzupełniła przynajmniej 1/3 z tych 1500, to żaden recenzent nie podważyłby wyników pracy. Dlatego jeszcze raz zwracam się do wszystkich użytkowników forum z prośbą, byście poświęcili 5 minut na udzielenie odpowiedzi. 5 minut, nie więcej! Kilku Waszych kolegów, z którymi rozmawiałem bezpośrednio, twierdziło, że pytania nie są może specjalnie łatwe, ale wypełnienie całości zajmuje dosłownie chwilę. W dodatku część z pytań nie jest nawet typowymi pytaniami "na wiedzę", a bardziej na kojarzenie pewnych faktów związanych z Waszą pracą. Ankieta jest w pełni anonimowa, żadne konsekwencje wobec kogokolwiek nie będą wyciągane  ^_^
Szkoły w Poznaniu, Częstochowie i Krakowie okazały się super pomocne w rozprowadzeniu ankiety wśród kadetów i w tym miejscu chciałbym im podziękować, ale potrzebujemy także wyników od osób w czynnej służbie, nie tylko uczących się, więc do dzieła!

Link do ankiety
https://forms.gle/8FHqU91NjXd3NXLP7