Autor Wątek: Apoż niestacjonarnie  (Przeczytany 22744 razy)

Offline Eqinox

• VIP
  • *
Odp: Apoż niestacjonarnie
« Odpowiedź #75 dnia: Wrzesień 04, 2024, 17:14:53 »
Ktoś wie jaki byl próg żeby się dostać na kandydatkę w tym roku? Bo jak czytam co tam się dzieje to chyba już wszystkich biorą.... 🤣
Realny bardzo niski bo uzupełniali kilkakrotnie obsadę  :rofl:
Nie ma zadań niemożliwych do wykonania dla kogoś, kto nie musi tych zadań wykonywać.

Offline Chary

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: Wrzesień 06, 2024, 12:31:47 »
Zadam pytanie odnośnie tematu wątku. Czy od zmiany 01 KG zmieniło się coś w finansowaniu 4 letniej inżynierki i KM/KP mają wolna rękę w zakresie finansowania nauki? Podam własny przypadek, pierwszy rok akademicki był pokrywany w 100%, drugi w 50%, umowa była podpisana, z wyjątkiem jednego podpunktu, który miał być aneksowany co roku odnośnie finansowania. Z informacji uzyskanch od innych osób z tego samego województwa oraz kilku pozostałych nie mają podobnej sytuacji i zgodnie z treścią umowy będą mieli finansowana całość. Jest ktoś w podobnej sytuacji?

Offline chudy_44

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: Wrzesień 06, 2024, 12:53:58 »
Jeżeli w treści umowy masz napisane że wysokość finansowania będzie aneksowana corocznie to taką umowę podpisałeś.  :cooo: Osobiście szczerze współczuję.

Offline Martino

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: Wrzesień 07, 2024, 23:25:09 »
Dać się wsadzić do biura za swoje własne pieniądze, trochę słaby układ   :fiuu:

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: Wrzesień 08, 2024, 09:35:48 »
Dać się wsadzić do biura za swoje własne pieniądze, trochę słaby układ   :fiuu:
Co za różnica za czyje pieniądze podpisujesz na siebie wyrok... Żeby nie było pójście do SGSP skończyło się dla mnie przeniesieniem do Kwatermistrzostrwa i tak już z samej służby w systemie codziennym mam lata aby odejść na emke :rofl: z tą subtelną różnica że pierwsze kilka lat nie było takie złe...
Nie ma zadań niemożliwych do wykonania dla kogoś, kto nie musi tych zadań wykonywać.

Offline kubaJk2

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #80 dnia: Wrzesień 09, 2024, 11:28:03 »
A wie ktoś ile osób teraz poszło na Apoż na zaoczną inżynierkę? podobno znowu nie zebrali pełnego rocznika.  :wall:

Offline mish3lls

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: Wrzesień 11, 2024, 23:10:36 »
A wie ktoś ile osób teraz poszło na Apoż na zaoczną inżynierkę? podobno znowu nie zebrali pełnego rocznika.  :wall:

Kłamiesz, drugi nabór wypełnił limit 150 miejsc

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: Wczoraj o 09:54:52 »
Zgdanijcie ilu ludzi potrzeba aby ruszyło zaoczne ratownictwo medyczne na Apoż? I ilu wg plotek tych ludzi jest....

Offline lampard

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: Wczoraj o 10:02:27 »
Zgdanijcie ilu ludzi potrzeba aby ruszyło zaoczne ratownictwo medyczne na Apoż? I ilu wg plotek tych ludzi jest....
Nie mam pojęcia. Jak dla mnie to nie ruszy. Lub ruszy na siłę i ktoś do tego interesu będzie dokładał.

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: Wczoraj o 10:13:24 »
Nie mam pojęcia. Jak dla mnie to nie ruszy. Lub ruszy na siłę i ktoś do tego interesu będzie dokładał.
Ruszy i jest tak jak piszesz minimum 15 i jest 15  :rofl:

Offline osp93

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: Wczoraj o 11:24:06 »
Ciekawe dlaczego obecne kierownictwo nie wycofa się z tego pomysłu, które zostało im zostawione przez poprzedników.

Offline seksyjny

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: Wczoraj o 12:39:08 »
Jak to u nas pewnie najpierw zakupili sprzętu za gruby hajs a później wyszło że to wszystko palcem po wodzie pisane i nie można się wycofać okrakiem. Na oglądali się Chicago Fire i chcieli to przenieść 1:1 tutaj

Offline Mroovka

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: Wczoraj o 13:57:51 »
Gdybym dziś miał podejmować decyzję, czy iść na ratownictwo medyczne, to raczej wybrałbym się na uczelnię stricte medyczną, z odpowiednim zapleczem dydaktycznym, a nie do jakiejś "przyzakładówki".
Szczerze wątpię, czy APoż. zapewni odpowiedni poziom merytoryczny w zakresie ratownictwa medycznego.
Poczekajmy teraz ilu z tej piętnastki dotrwa do obrony dyplomu...
Si vis pacem, para bellum

Online Kodi

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: Wczoraj o 14:10:42 »
Przecież robienie Ratownictwa Medycznego na Apoż jest bez sensu. Wystarczy zobaczyć jakie są opłaty za semestr. Każdy chętny znajdzie dużo tańsza uczelnie w swoim województwie i nie musi jechać kilka godzin przez całą Polskę.

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #89 dnia: Wczoraj o 16:24:01 »
Przecież robienie Ratownictwa Medycznego na Apoż jest bez sensu. Wystarczy zobaczyć jakie są opłaty za semestr. Każdy chętny znajdzie dużo tańsza uczelnie w swoim województwie i nie musi jechać kilka godzin przez całą Polskę.
Przecież te dla strażaków są bezpłatne jeśli brakuje do 15  :rofl:

Offline K_Firefighter

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #90 dnia: Dzisiaj o 10:07:48 »
A ciągnęło mnie na RM na Apoż 😁. Tylko kwoty i pewne rozmowy "trochę" mnie zniechęciły 😅