Autor Wątek: Apoż niestacjonarnie  (Przeczytany 24883 razy)

Offline Eqinox

• VIP
  • *
Odp: Apoż niestacjonarnie
« Odpowiedź #75 dnia: Wrzesień 04, 2024, 17:14:53 »
Ktoś wie jaki byl próg żeby się dostać na kandydatkę w tym roku? Bo jak czytam co tam się dzieje to chyba już wszystkich biorą.... 🤣
Realny bardzo niski bo uzupełniali kilkakrotnie obsadę  :rofl:
Nie ma zadań niemożliwych do wykonania dla kogoś, kto nie musi tych zadań wykonywać.

Offline Chary

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #76 dnia: Wrzesień 06, 2024, 12:31:47 »
Zadam pytanie odnośnie tematu wątku. Czy od zmiany 01 KG zmieniło się coś w finansowaniu 4 letniej inżynierki i KM/KP mają wolna rękę w zakresie finansowania nauki? Podam własny przypadek, pierwszy rok akademicki był pokrywany w 100%, drugi w 50%, umowa była podpisana, z wyjątkiem jednego podpunktu, który miał być aneksowany co roku odnośnie finansowania. Z informacji uzyskanch od innych osób z tego samego województwa oraz kilku pozostałych nie mają podobnej sytuacji i zgodnie z treścią umowy będą mieli finansowana całość. Jest ktoś w podobnej sytuacji?

Offline chudy_44

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: Wrzesień 06, 2024, 12:53:58 »
Jeżeli w treści umowy masz napisane że wysokość finansowania będzie aneksowana corocznie to taką umowę podpisałeś.  :cooo: Osobiście szczerze współczuję.

Offline Martino

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: Wrzesień 07, 2024, 23:25:09 »
Dać się wsadzić do biura za swoje własne pieniądze, trochę słaby układ   :fiuu:

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: Wrzesień 08, 2024, 09:35:48 »
Dać się wsadzić do biura za swoje własne pieniądze, trochę słaby układ   :fiuu:
Co za różnica za czyje pieniądze podpisujesz na siebie wyrok... Żeby nie było pójście do SGSP skończyło się dla mnie przeniesieniem do Kwatermistrzostrwa i tak już z samej służby w systemie codziennym mam lata aby odejść na emke :rofl: z tą subtelną różnica że pierwsze kilka lat nie było takie złe...
Nie ma zadań niemożliwych do wykonania dla kogoś, kto nie musi tych zadań wykonywać.

Offline kubaJk2

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #80 dnia: Wrzesień 09, 2024, 11:28:03 »
A wie ktoś ile osób teraz poszło na Apoż na zaoczną inżynierkę? podobno znowu nie zebrali pełnego rocznika.  :wall:

Offline mish3lls

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: Wrzesień 11, 2024, 23:10:36 »
A wie ktoś ile osób teraz poszło na Apoż na zaoczną inżynierkę? podobno znowu nie zebrali pełnego rocznika.  :wall:

Kłamiesz, drugi nabór wypełnił limit 150 miejsc

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: Wrzesień 12, 2024, 09:54:52 »
Zgdanijcie ilu ludzi potrzeba aby ruszyło zaoczne ratownictwo medyczne na Apoż? I ilu wg plotek tych ludzi jest....

Offline lampard

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: Wrzesień 12, 2024, 10:02:27 »
Zgdanijcie ilu ludzi potrzeba aby ruszyło zaoczne ratownictwo medyczne na Apoż? I ilu wg plotek tych ludzi jest....
Nie mam pojęcia. Jak dla mnie to nie ruszy. Lub ruszy na siłę i ktoś do tego interesu będzie dokładał.

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: Wrzesień 12, 2024, 10:13:24 »
Nie mam pojęcia. Jak dla mnie to nie ruszy. Lub ruszy na siłę i ktoś do tego interesu będzie dokładał.
Ruszy i jest tak jak piszesz minimum 15 i jest 15  :rofl:

Offline osp93

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: Wrzesień 12, 2024, 11:24:06 »
Ciekawe dlaczego obecne kierownictwo nie wycofa się z tego pomysłu, które zostało im zostawione przez poprzedników.

Offline seksyjny

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: Wrzesień 12, 2024, 12:39:08 »
Jak to u nas pewnie najpierw zakupili sprzętu za gruby hajs a później wyszło że to wszystko palcem po wodzie pisane i nie można się wycofać okrakiem. Na oglądali się Chicago Fire i chcieli to przenieść 1:1 tutaj

Offline Mroovka

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: Wrzesień 12, 2024, 13:57:51 »
Gdybym dziś miał podejmować decyzję, czy iść na ratownictwo medyczne, to raczej wybrałbym się na uczelnię stricte medyczną, z odpowiednim zapleczem dydaktycznym, a nie do jakiejś "przyzakładówki".
Szczerze wątpię, czy APoż. zapewni odpowiedni poziom merytoryczny w zakresie ratownictwa medycznego.
Poczekajmy teraz ilu z tej piętnastki dotrwa do obrony dyplomu...
Si vis pacem, para bellum

Offline Kodi

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: Wrzesień 12, 2024, 14:10:42 »
Przecież robienie Ratownictwa Medycznego na Apoż jest bez sensu. Wystarczy zobaczyć jakie są opłaty za semestr. Każdy chętny znajdzie dużo tańsza uczelnie w swoim województwie i nie musi jechać kilka godzin przez całą Polskę.

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #89 dnia: Wrzesień 12, 2024, 16:24:01 »
Przecież robienie Ratownictwa Medycznego na Apoż jest bez sensu. Wystarczy zobaczyć jakie są opłaty za semestr. Każdy chętny znajdzie dużo tańsza uczelnie w swoim województwie i nie musi jechać kilka godzin przez całą Polskę.
Przecież te dla strażaków są bezpłatne jeśli brakuje do 15  :rofl:

Offline K_Firefighter

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #90 dnia: Wrzesień 13, 2024, 10:07:48 »
A ciągnęło mnie na RM na Apoż 😁. Tylko kwoty i pewne rozmowy "trochę" mnie zniechęciły 😅

Offline andoria

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #91 dnia: Wrzesień 15, 2024, 22:18:36 »
Słyszałem historie o jednym z koordynatorów wojewódzkich, a w zasadzie pielęgniarki koordynatorki medycznej. Dla niej procedura jest tak święta, że ponoć nawet lekarze łapią się ,a głowę. Jeśli na Apoz poziom merytoryczny będzie podobny to nie wiem jaki sens tam iść. Przecież taki młody człowiek zrobi sobie studia na prywatnej uczelni i lepszym poziomie.
Obstawiam, że te 15 to funkcjonariusze kg i kw