Autor Wątek: Podwyżki 2025  (Przeczytany 479069 razy)

Offline luksi12

• Weteran
  • *
Odp: Podwyżki 2025
« Odpowiedź #1200 dnia: Luty 03, 2025, 18:17:53 »
http://kspnszz.org/index.php/2025/01/31/w-historycznym-dla-zwiazku-i-polski-miejscu-rozmawiano-o-podwyzkach-strazakow/

http://kspnszz.org/index.php/2025/02/03/spotkanie-ws-rozdzialu-srodkow-na-tegoroczne-podwyzki/

Wystarczy poszukać zamiast narzekać.

I co takiego ciekawego wiadomo z tych komunikatów? NIC , związki graja na czas, a potem powiedzą teraz nie można już nic zrobić. Z nowym rokiem miały się zacząć kolejne etapy protestów, zostajemy z 5% podwyżką, niektórzy podniecają się mieszkaniówka która nie będzie się nam wliczać do emerytury, a co najważniejsze jeszcze jej nie ma i tak będą przeciągać do wyborów. Ja jako delegat na kolejnej radzie wojewódzkiej składam wniosek formalny o rozwiązanie rady i przeprowadzenie wyborów. Jestem pewny że wniosek nie przejdzie ponieważ większość prezydium zaczęła robić studia, awanse się układają więc po co coś zmieniać. Mam nadzieję że ludzie w centralnej polsce pójdą po rozum i już niedługo coś się zmieni.
[/quote]
A co masz na myśli że z centralnej Polski?

Offline młody13

• "Wolność nie jest dana raz na zawsze. Trzeba ją stale zdobywać na nowo...” Św. Jan Paweł II
  • VIP
  • *
« Odpowiedź #1201 dnia: Luty 03, 2025, 19:50:08 »
Policjanci już podobno dostali na konta  :rofl:

Nie ma co śmiać, jak kwota wolna u nich została do dyspozycji to podwyżkę podzielna z automatu.
Śmieje się bo jak pisałem w listopadzie że powinii się przyłączyć i my również do protestu S ki policyjnej to każdy się nabrał na ,, wojskową mieszkaniówke "  :straz:  :wall:

Offline emmil

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #1202 dnia: Luty 03, 2025, 22:45:40 »
Najgorsze jest to że ludzie z prezydium związków czytają to forum i nie mają argumentów żeby napisać coś sensownego, a tym samym, że są bezradni, ale cicho siedzą bo są w dobrym układzie.

Offline adivano

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #1203 dnia: Luty 03, 2025, 23:49:12 »
Najgorsze jest to że ludzie z prezydium związków czytają to forum i nie mają argumentów żeby napisać coś sensownego, a tym samym, że są bezradni, ale cicho siedzą bo są w dobrym układzie.
Swoje ugrali, szkoły pozałatwiane, można temat zamykać  :stop:

Offline Żelaznoboki

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #1204 dnia: Luty 04, 2025, 12:25:49 »
Podwyżki na kontach ? Wypłata przyszła w przybliżeniu o kwotę z tabelki

Offline mish3lls

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #1205 dnia: Luty 04, 2025, 12:30:27 »

No raczej tak powinno być to wynika z mnożników i nowej kwoty bazowej, pytanie co zrobią z kwota którą pozostałą czyli 120 zł.

Offline mixxol1998

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #1206 dnia: Luty 04, 2025, 13:22:31 »

No raczej tak powinno być to wynika z mnożników i nowej kwoty bazowej, pytanie co zrobią z kwota którą pozostałą czyli 120 zł.

Dadzą związkowcom za wzorowe informowanie nas :D
SMS - Szybki Młody Strażak

Offline młody13

• "Wolność nie jest dana raz na zawsze. Trzeba ją stale zdobywać na nowo...” Św. Jan Paweł II
  • VIP
  • *
« Odpowiedź #1208 dnia: Luty 04, 2025, 14:04:19 »

Offline matW

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #1209 dnia: Luty 04, 2025, 14:15:30 »
Dziura po dodatku wprowadzającym musi zostać czymś zasypana :rofl:

Offline sismondi

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #1211 dnia: Luty 04, 2025, 14:51:24 »
Rozumiem że to tylko dl tych którzy wynajmują lokal w miejscu pełnienia służby czy po staremu dla bezdomnych ?

Offline Żelaznoboki

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #1212 dnia: Luty 04, 2025, 15:01:05 »
https://kspnszz.org/index.php/2025/02/03/spotkanie-ws-rozdzialu-srodkow-na-tegoroczne-podwyzki/ policjanci dostali bez żadnego rozdziału a u nas pat  :kwit:

Podwyzki na kontach a oni dalej siedzą i liczą

Offline mlasppsp

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #1213 dnia: Luty 04, 2025, 15:11:22 »
https://kspnszz.org/index.php/2025/02/03/spotkanie-ws-rozdzialu-srodkow-na-tegoroczne-podwyzki/ policjanci dostali bez żadnego rozdziału a u nas pat  :kwit:

Wypłatę dostałem taką jak w styczniu, więc nie wiem o czym mówisz.

Offline MIC

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #1214 dnia: Luty 04, 2025, 15:34:46 »
Czy obiecana dziś mieszkaniówka ma być wypłacana na dotychczasowych zasadach i jak strażak odmówił mieszkania służbowego to już się nie należy?
"BROTHERHOOD OF FIRE FIGHTERS"

Offline pafnucek

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #1215 dnia: Luty 04, 2025, 16:24:31 »
Wypłata bez zmian. Podwyżki brak.

Dodatek mieszkaniowy o którym mowa jest dla wszystkich ? Czy znane są zasady na jakich ma być przyznawany ?

Offline cymber

• Bywalec
  • *
  • Cel osiągnięty
« Odpowiedź #1216 dnia: Luty 04, 2025, 16:33:38 »
Witam,
Kolejne pytanie, czy w przypadku małżeństwa w „resorcie” będzie obowiązywały obostrzenia (jak dotychczas) czy przysługuje każdemu, niezależnie?
Pozdrawiam.
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą!

Offline Żelaznoboki

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #1217 dnia: Luty 04, 2025, 16:35:31 »

Wypłatę dostałem taką jak w styczniu, więc nie wiem o czym mówisz.
To czekaj dalej

Offline pb11

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #1218 dnia: Luty 04, 2025, 17:25:43 »
No to Panowie związkowcy proszę się pochwalić kto tam doszedł do porozumienia.

Cyt. "Z wielką satysfakcją mogę dzisiaj powiedzieć, że doszliśmy do finalnego rozwiązania, na które tysiące funkcjonariuszy Policji, ale także Straży Granicznej, Straży Pożarnej czekało dłuższego czasu” – podkreślił szef rządu.

Jak to co zostało zaproponowane ma się do rozwiązań mieszkaniowych na wzór WP ? Podpowiem nijak brakuje kluczowego najbardziej wartościowego elementu.

Pomijam wysokość podwyżki brak waloryzacji innych świadczeń i spełnienia pozostałych postulatów ale nawet tego jednego nie udało się dowieźć kompleksowo tak aby faktycznie było jak w WP.

Naprawdę zasadne powstaje pytanie po co na ZZ przecież od wysyłania na szkoły i obsadzania stanowisk są już wydziały kadrowe i szkoleniowe komend.
« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2025, 17:29:49 wysłana przez pb11 »

Offline bombaj998

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #1220 dnia: Luty 04, 2025, 17:51:04 »
Nikt tyle nie da co ryży obieca... Oby tym razem nie było to kłamstwo przed wyborcze

Offline adivano

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #1221 dnia: Luty 04, 2025, 17:57:20 »
No to panowie, ściągać flagi i brać się do roboty  :tuba:

Offline kufus

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #1222 dnia: Luty 04, 2025, 18:41:29 »
No to Panowie związkowcy proszę się pochwalić kto tam doszedł do porozumienia.

Cyt. "Z wielką satysfakcją mogę dzisiaj powiedzieć, że doszliśmy do finalnego rozwiązania, na które tysiące funkcjonariuszy Policji, ale także Straży Granicznej, Straży Pożarnej czekało dłuższego czasu” – podkreślił szef rządu.

Jak to co zostało zaproponowane ma się do rozwiązań mieszkaniowych na wzór WP ? Podpowiem nijak brakuje kluczowego najbardziej wartościowego elementu.

Pomijam wysokość podwyżki brak waloryzacji innych świadczeń i spełnienia pozostałych postulatów ale nawet tego jednego nie udało się dowieźć kompleksowo tak aby faktycznie było jak w WP.

Naprawdę zasadne powstaje pytanie po co na ZZ przecież od wysyłania na szkoły i obsadzania stanowisk są już wydziały kadrowe i szkoleniowe komend.

Odnoszę wrażenie że jesteś tu tylko żeby siać zamęt.

To, że rudy coś powiedział, nie znaczy że tak jest.
Ludzie obejrzyjcie konferencję ze zrozumieniem. Rząd negocjuje z pozycji siły i nie bardzo mu się chce z kimkolwiek gadać, stąd brak konkretów i wiadomości. Jak dostajesz ogólniki i mgliste wypowiedzi to jak przekazać coś konkretnego? A ponieważ jak to KO twierdzi " kasy ni ma" to wybrali sobie coś co im pasuje i próbują implementować. Powiedzieli na konferencji, że dodatek mieszkaniowy będzie wynosił od 900 do 1800 bez podatku i wprowadzony będzie ustawą od 1 lipca. Ustawy brak, szczegółów brak. Na razie nic nie wiadomo.

Offline simek92

• VIP
  • *
« Odpowiedź #1223 dnia: Luty 04, 2025, 18:55:11 »
Jak sieje zamęt, jak chce chłop usłyszeć kto co uzgodnił i w jakiej wysokości. Zamęt to sieją ZZ, które przekrzykują się między sobą i udają wielkiego wojownika, a tak naprawdę są jak pchła.
A te obiecanki Donalda, ludzie weźcie w końcu zacznijcie myśleć trochę. Naprawdę trzeba czekać do lipca? Może jeszcze od razu niech powie, że warunkiem wprowadzenia tego świadczenia jest głosowanie na odpowiedniego kandydata z a wtedy już na pewno wszystko będzie dograne. Rząd robi zarówno z ZZ jak i z obywateli nie powiem kogo, bo nie chcę tu pisać niecenzuralnych rzeczy, ale widać niektórzy dalej myślą, że może teraz będą rządzić inaczej niż kiedyś. Życzę powodzenia.

Offline pb11

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #1224 dnia: Luty 04, 2025, 19:08:59 »
kol@kufus. Czego w prostym pytaniu nie rozumiesz.

Proste pytanie , prosta odpowiedź. 
Z kim Pan premier doszedł do finalnego rozwiązania ?.

Zwroć uwage że ja nie pytam co uzgodniono bo w większości wiem na jakim etapie co jest i jak wygląda przebieg rozmów. 

Pytam czy zostało coś ostatecznie uzgodnione, bo jeśli tak to rozumiem że kończymy ten historyczny protest.  A jeśli nie to chyba jakieś dementi ze strony naszych przedstawicieli powinno być natychmiast wystosowane.

Wiesz życie polega na stawianiu pytań i wątpieniu w prawdy objawione, przy czym musisz zrozumieć że nigdy nie wiesz kto w danym momencie Ci tą prawdę sprzedaje. Być może wszyscy na raz.  Jest tylko jedna droga aby się przekonać jak jest , mianowicie stawiasz proste pytania oczekując prostych odpowiedzi.

Wiec wybacz że jako członek zwiazku który od blisko 30 lat płaci  uczciwie składki na swoją organizację domagam sie informacji czy być może mój przedstawiciel coś podpisał. 
Oczywiście może to budzić niesmak i dyskomfort u pytanego jednak takie moje prawo aby pytać i oczekiwać odpowiedzi.

Więc jeszcze raz kto doszedł do porozumienia w tej kwestii? Nie co uzgodniono tylko kto podpisał się w naszym/moim imieniu pod finalnym rozwiązaniem.
 Odpowiedź czy może jednak przyczajka ?.

« Ostatnia zmiana: Luty 04, 2025, 19:55:07 wysłana przez pb11 »