Autor Wątek: Podwyżki 2025  (Przeczytany 380815 razy)

Offline pb11

• Global Moderator
  • *
Odp: Podwyżki 2025
« Odpowiedź #975 dnia: Styczeń 09, 2025, 21:03:05 »
Gdzie są nasi?
Nasi są w samozachwycie, niewielu wie gdzie to jest :mellow:

Offline mixxol1998

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #976 dnia: Styczeń 09, 2025, 21:46:45 »
Patrząc teraz na całą sytuację, szczególnie strajków prawie każdych grup zawodowych, od rolników, po nauczycieli po służby, mogę śmiało stwierdzić , że teraz albo coś p*****nie i zmieni się diametralnie sytuacja (co jest raczej wątpliwe) albo rząd już będzie tak oblegany przez wszystkich że uznają to w sumie za normę jak 15 lat temu i będzie tak jak było więc podwyżki nie będą odczuwalne w żaden sposób . Czy mamy szansę jeszcze coś wskórać ? , myślę że to jest problem tak rozległy że mamy tak podzielony naród bo gdyby nagle wszyscy się porządnie wkurzyli i wyszli na ulicę to wtedy coś by się stało, lecz wiem że to się jednak nie stanie bo jak wspomniałem nasz naród jest zbyt podzielony...
SMS - Szybki Młody Strażak

Offline młody13

• "Wolność nie jest dana raz na zawsze. Trzeba ją stale zdobywać na nowo...” Św. Jan Paweł II
  • VIP
  • *
« Odpowiedź #977 dnia: Styczeń 09, 2025, 21:48:12 »
Gdzie są nasi?
No nie do końca był na proteście dzisiaj Piotr Duda , kogo reprezentował ? Napewno nie służby mundurowe , a to właśnie dzisiaj być powinny z górnikami służby mundurowe!!!! Nie wykorzystaliśmy tego .  :wall: Ech

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #978 dnia: Styczeń 10, 2025, 06:00:57 »
Gdzie są nasi?
No nie do końca był na proteście dzisiaj Piotr Duda , kogo reprezentował ? Napewno nie służby mundurowe , a to właśnie dzisiaj być powinny z górnikami służby mundurowe!!!! Nie wykorzystaliśmy tego .  :wall: Ech
Byli strażacy w mundurach...
Nie ma zadań niemożliwych do wykonania dla kogoś, kto nie musi tych zadań wykonywać.

Offline Beta998

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #979 dnia: Styczeń 10, 2025, 10:51:24 »
To podsumowując F się dogadał a teraz nie ma odwagi tego powiedzieć? Podwyżka nawet na zakupy dla rodziny nie wystarczy a dodatek mieszkaniowy jak zrobią tabele po swojemu to z mniejszych miejscowości będą mniej brali niż teraz. A Ci co tak na prawdę nie mają mieszkania albo dojeżdżają kawał drogi stracą na tym a chodziło żeby im pomóc. Gdzie tu logika 🤦 nie wspominając jak chłopaki wyżej pisali do niczego nam się nie wlicza dodatek.

Offline Ja899

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #980 dnia: Styczeń 10, 2025, 11:18:55 »
To że do niczego nam się nie wlicza, to jest duży minus. Ale pewnie dlatego rząd się na coś takiego zdecydował.
Natomiast to że część ludzi straci - czy do tej pory było sprawiedliwie, że część ludzi dostawała dodatki że względu na to że mieszkają dalej lub nie mają mieszkania? Wykonujemy tą samą pracę a ten kto postanowił za zarobione pieniądze zakupić mieszkanie dostanie mniejszy przelew od kogoś kto wydał te pieniądze na coś innego.

Offline hasici99

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #981 dnia: Styczeń 10, 2025, 12:28:12 »
Gdzie są nasi?
Byli strażacy w mundurach...

Byli w mundurach? Super... Nie dostałem zaproszenia z Ski. Skoro jesteś w temacie, to może wyjaśnisz w jaki sposób Solidarność prowadzi protest?

Offline mixxol1998

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #982 dnia: Styczeń 10, 2025, 12:39:10 »
No flagi są  :wacko:
SMS - Szybki Młody Strażak

Offline Beta998

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #983 dnia: Styczeń 10, 2025, 13:10:21 »
To że do niczego nam się nie wlicza, to jest duży minus. Ale pewnie dlatego rząd się na coś takiego zdecydował.
Natomiast to że część ludzi straci - czy do tej pory było sprawiedliwie, że część ludzi dostawała dodatki że względu na to że mieszkają dalej lub nie mają mieszkania? Wykonujemy tą samą pracę a ten kto postanowił za zarobione pieniądze zakupić mieszkanie dostanie mniejszy przelew od kogoś kto wydał te pieniądze na coś innego.
A Ci co dojeżdżają do jednostki ? Jak już tak analizujesz

Offline mlasppsp

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #984 dnia: Styczeń 10, 2025, 13:24:47 »
Pytanie poboczne, dodatkowe środki z rezerwy celowej te zapowiadane 18mln dla kw i kp/km na co może być przeznaczone?

Offline Ja899

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #985 dnia: Styczeń 10, 2025, 15:00:48 »
A Ci co dojeżdżają do jednostki ? Jak już tak analizujesz

Nie chciałbym by moja poprzednia wypowiedź została odebrana jak atak w strone pobierających za dojazd czy mieszkaniówka(jak to mówią dają to biorą 🙂).
To moja subiektywna opinia tylko. Napewno zyskam jeśli wejdzie to na zasadach że dla wszystkich (w mojej subiektywnej opini sprawiedliwsze). I zawsze to większe pieniądze co miesiąc, choć wolałbym jak pewnie większość, żeby to wszystko wchodziło do podstawy.
Co do dojazdów, to czy to uczciwe że komuś się dopłaca a drugiemu nie ( nie wspominając sytuacji, że czasem kilometrów ma nawet więcej)?

Offline nygus

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #986 dnia: Styczeń 10, 2025, 20:46:42 »
Mamy 10 stycznia. W poprzednim komunikacie z MSWiA otrzymaliśmy informację o planowanym kolejnym spotkaniu NA POCZĄTKU tego miesiąca. Dalej nic nie wiadomo? Czy to jakaś dziwna gra w przeciąganie liny?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline lampard

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #987 dnia: Styczeń 10, 2025, 21:21:13 »
Czym się spinacze. Takie podwyżki to taki śmiech na sali, że nawet żal się dalej interesować. Temat przespany od wakacji. Stracony rok, oby nie stracone kilka lat.

Offline Bombeiros

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #988 dnia: Styczeń 11, 2025, 22:36:22 »
Jak tak się chcecie podenerwować to dopytajcie przyjaciół z Policji o dodatki na koniec roku i za powódź 🫡

Offline pb11

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #989 dnia: Styczeń 12, 2025, 00:20:31 »
Czyżbyś dopiero się dowiedział  :wacko:

Offline Bombeiros

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #990 dnia: Styczeń 12, 2025, 11:19:54 »
O dodatkach za powódź dla Policji dopiero się dowiedziałem :) A w PSP za nadgodziny z powodzi ujmują z normalnie wypracowanych  :gwiazdki:

Online czeles

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #991 dnia: Styczeń 12, 2025, 11:39:33 »
No bo za nadgodziny z powodzi już zapłacili. Przecież 2 razy nie zapłacą.

Offline lampard

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #992 dnia: Styczeń 12, 2025, 12:04:16 »
O dodatkach za powódź dla Policji dopiero się dowiedziałem :) A w PSP za nadgodziny z powodzi ujmują z normalnie wypracowanych  :gwiazdki:
Pochwal się co się dowiedziałeś

Offline Bombeiros

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #993 dnia: Styczeń 12, 2025, 12:07:32 »
@lampard Zapytaj chłopaków u siebie jakie kwoty dostali.
@czeles Wiadomo, że dwa razy nie. Chodzi o to że dla mnie to żadna forma dodatku skoro tak czy siak te pieniądze bym dostał.

Offline Scyzoryk

• Strażak Sam
  • *
  • Medal ma zawsze 2 strony. Sztuką zauważyć je obie.
« Odpowiedź #994 dnia: Styczeń 12, 2025, 12:56:14 »
@lampard Zapytaj chłopaków u siebie jakie kwoty dostali.
@czeles Wiadomo, że dwa razy nie. Chodzi o to że dla mnie to żadna forma dodatku skoro tak czy siak te pieniądze bym dostał.
Niekoniecznie. Bo mogłoby się okazać, że z godzinami za powódź "przebiłeś sufit", a wtedy za część godzin mógłbyś mieć tylko "zwrot w naturze" - czyli godziny do odbioru.

Offline malibus

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #995 dnia: Styczeń 12, 2025, 16:37:09 »
Podsypali policjantów kasą żeby następnym następnym razem trudniej było ich skłonić do akcji l4 bo z tyłu głowy będą mieli, że ominie ich spora nagroda pieniężna.
A w straży każdy zadowolony z zarobków, nikt nie narzeka, braków kadrowych nie ma to mają nas gdzieś.  Byle zgodę na dodatkowe zarobkowani wydał komendant. Takie są niestety kalkulacje rządzących.

Offline sismondi

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #996 dnia: Styczeń 12, 2025, 22:11:10 »
W tym roku 100zł a po wyborach będzie mrożenie.....

Offline Bombeiros

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #997 dnia: Styczeń 12, 2025, 23:00:48 »
@Scyzoryk rozumiem Cię, ale bardziej zmierzam do tego, że osoby na funkcyjnym dostały coś tak naprawdę extra do wynagrodzenia, a cała reszta dostała swoje pieniądze - tylko wcześniej.

Offline bombaj998

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #998 dnia: Styczeń 12, 2025, 23:40:14 »
Pierdu pierdu a konkret w temacie PODWYŻKA 2025 KIEDY?

Offline mlasppsp

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #999 dnia: Styczeń 13, 2025, 00:19:20 »
Pierdu pierdu a konkret w temacie PODWYŻKA 2025 KIEDY?
5% w dodatek wprowadzający i funkcyjny :rofl: