Służba > Forum zawodowców
Podwyżki 2024
JON SNOW:
--- Cytuj ---Realnie to jest szansa na wszystkie postulaty bo jest rok wyborczy i takie są fakty.
--- Koniec cytatu ---
Eqinox, ta szansa to jest do wyborów które są na jesieni. Jeżeli do tego czasu coś będzie na kwicie :kwit: to szansa jest realna. Jeśli nie to na wiele nie ma co liczyć. Bo tak REALNIE to tegoroczne podwyżki na kwicie były w marcu. W przyszłym roku w marcu już będzie po wyborach i nowa władza może nas olać, a jeżeli władza się nie zmieni to może się okazać że budżet tego nie wytrzyma i dostaniemy jakieś ochłapy. O ile w ogóle.
Także czasu zostało na negocjacje niewiele, 3-4 miesiące.
Dobrze rozumuje?
Eqinox:
--- Cytat: mietek90 w Lipiec 01, 2023, 09:42:19 ---Tak, język polski należy do grupy trudnych języków, jest jednym z najtrudniejszych języków do nauki.
Napisałem 13 %. Jeśli to będzie 11,12 czy 14 - to różni się to od 20 %.
Skóry ZZ już zakładają, że i tak strona rządową będzie cieła podwyżkę, to dlaczego nie wystąpi nie chce np. 28% - negocjacje i godzi się po 5 kawach na 18%.
Co do form strajku, to grypa policyjna pokazała jak trzeba walczyć, bo rozmowy, ciastka, kawa i flagi są tyle warte co zeszłoroczny śnieg. Dobrze wiemy, że dzięki policji coś jesteśmy w stanie ugrać, i gdyby ich ZZ wywalczyły tylko o Policjantów to ZZ straży pożarnej dawno mogły by się rozwiązać.
1% 1miliard. A co to jest 1 miliard dla kraju gdzie jest tak cudownie, gdzie stać za moje podatki kupować głosy wyborcze obietnica 800+, gdzie wspomina się o 14,15 emeryturze, dodatkach za długoletnie pożycie, gdzie buduje się elektrownie za 1,5 mld itp.
Mam wrażenie, że często stoi Pan okrakiem na tej barykadzie.
Może kolejny dodatek za siwe włosy, albo pracę siedząca przy biurku.
Ps. Płaca minimalna ma wynosić 4300 Brutto w 2024, tak na marginesie.
--- Koniec cytatu ---
Wystąpić można i o 280% tylko kto potraktuje ciebie poważnie? 6.6% plus 13 daje 19.6 czyli zakładane 20% :wacko:
Ile zarabiasz poza PSP? bo jeśli zero to z twoich podatków nikt nic nie finansuje tylko tobie płacą z tych podatków.
Jeśli miał bym obstawiać to uważam, że ministerstwo zaproponuje kolejny dodatek dziadkowy lub zmodyfikuje obecne dlaczego tak myślę bo sam bym tak zrobił gdybym był na ich miejscu.
--- Cytat: Benq2 w Lipiec 01, 2023, 10:14:45 ---Eqinox, ta szansa to jest do wyborów które są na jesieni. Jeżeli do tego czasu coś będzie na kwicie :kwit: to szansa jest realna. Jeśli nie to na wiele nie ma co liczyć. Bo tak REALNIE to tegoroczne podwyżki na kwicie były w marcu. W przyszłym roku w marcu już będzie po wyborach i nowa władza może nas olać, a jeżeli władza się nie zmieni to może się okazać że budżet tego nie wytrzyma i dostaniemy jakieś ochłapy. O ile w ogóle.
Także czasu zostało na negocjacje niewiele, 3-4 miesiące.
Dobrze rozumuje?
--- Koniec cytatu ---
Do 30 września wszystko jest wstępnie wiadome:
Uchwalenie ostatecznego, rządowego projektu ustawy budżetowej przez Radę Ministrów i przedłożenie go wraz z uzasadnieniem do Sejmu (do 30 września).
--- Cytat: pb11 w Lipiec 01, 2023, 09:39:45 ---Czy Ty na bazie własnych doświadczeń niczego się nie uczysz.
--- Koniec cytatu ---
Bo drogi @pb11 nadzieja umiera ostatnia a ja jestem marzycielem i niepoprawnym optymistą.
simek92:
A nasze ZZ ktoś traktuje poważnie, oprócz was samych? Bo tak jak pisali poprzednicy: gdyby nie Policja to byśmy mieli szansę popatrzeć jakie oni dostali podwyżki i tyle. Widocznie waszych 20% (kolejnych w przeciągu roku) nikt też nie traktuje poważnie.
kubaJk2:
Nie zapominajcie ze każdy z nas dostaje „dodatek 1/5” (który w zasadzie jest do końca roku), powinien być on moim zdaniem pierwsza rzeczą jaka będzie dodana od stycznia do podstawy, a nie powinien być składnikiem nowych podwyżek w przyszłym roku. Także ciekawe jak ten temat zostanie załatwiony.
Eqinox:
--- Cytat: kubaJk2 w Lipiec 01, 2023, 15:42:33 ---Nie zapominajcie ze każdy z nas dostaje „dodatek 1/5” (który w zasadzie jest do końca roku), powinien być on moim zdaniem pierwsza rzeczą jaka będzie dodana od stycznia do podstawy, a nie powinien być składnikiem nowych podwyżek w przyszłym roku. Także ciekawe jak ten temat zostanie załatwiony.
--- Koniec cytatu ---
Szczerze to ze 6 razy o to pytałem i za każdym razem odpowiedź była ze wejdzie do grupy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej