Autor Wątek: podwyżki 2023 nowe  (Przeczytany 224911 razy)

Offline Scyzoryk

• Strażak Sam
  • *
  • Medal ma zawsze 2 strony. Sztuką zauważyć je obie.
Odp: podwyżki 2023 nowe
« Odpowiedź #1580 dnia: Marzec 16, 2023, 11:47:03 »
Ludzie, wylewacie swoje żale na forum - młodzi, że dostali ochłapy; starzy - że młodzi dostawali wcześniej. OK, wszystko się zgadza, ale te żale są mocno spóźnione i wygląda to tylko na "pogadam sobie, to mi ulży". To teraz pytanie do tych, co się tutaj żalą: co zrobiliście, żeby było inaczej (zarówno przy obecnych podwyżkach, jak i kilku poprzednich)? I kolejne: co zrobicie i kiedy, żeby kolejna podwyżka, jaka będzie, była bardziej po waszej myśli? Jeżeli chcecie coś zmienić, to trzeba zacząć już działać, a nie dopiero koło grudnia/stycznia.

Offline Islamic

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #1581 dnia: Marzec 16, 2023, 20:27:55 »
Zapewne większość zrobiła to samo jeśli chodzi o tzw "protest" - zaufała ZZ. Teraz to już można sobie pogadać.. ewentualnie wypisać papier i podnieść sobie podwyżkę o dodatkowy procent.

Offline vade

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #1582 dnia: Marzec 17, 2023, 09:01:06 »
Ludzie, wylewacie swoje żale na forum - młodzi, że dostali ochłapy; starzy - że młodzi dostawali wcześniej. OK, wszystko się zgadza, ale te żale są mocno spóźnione i wygląda to tylko na "pogadam sobie, to mi ulży". To teraz pytanie do tych, co się tutaj żalą: co zrobiliście, żeby było inaczej (zarówno przy obecnych podwyżkach, jak i kilku poprzednich)? I kolejne: co zrobicie i kiedy, żeby kolejna podwyżka, jaka będzie, była bardziej po waszej myśli? Jeżeli chcecie coś zmienić, to trzeba zacząć już działać, a nie dopiero koło grudnia/stycznia.
Jak pisałem o tym wcześniej to mnie różnie tu nazywano. A na koniec moderator wyciszył. Ja się zgadzam, że były podwyżki dla niższych grup, ale nie stwarzały one takich dysproporcji jakie stworzyły to obecne podwyżki. Wiadomo było, że wejdzie 15+, min.  funkcyjny, podniesienie w grupie to też wyższa wysługa itd. I to robi kwotę. Wiem po sobie. A do tego, no może nie u wszystkich jak podnoszono w niższych grupach to 01 podnosił dodatki w wyższych, żeby jednak te różnice w płacy były. Tak przynajmniej było u nas, a wiem że nie byliśmy jedyni. A pisanie, że procentowo to kiedyś ten młody dostał więcej lub równo z  obecną podwyżką dc-y zmiany to czarowanie rzeczywistości. Nie wydajesz procentów tylko konkretne kwoty. Podawanie procentowe to czysta manipulacja.
No, ale teraz to musztarda po obiedzie.

Offline oliwier

• VIP
  • *
« Odpowiedź #1583 dnia: Marzec 18, 2023, 13:25:40 »
Zapewne większość zrobiła to samo jeśli chodzi o tzw "protest" - zaufała ZZ.

O jakim ty zaufaniu mówisz?
Przejrzyj wątek od początku i poczytaj jak ZZ walczyły pomiędzy sobą aby potem odtrąbić sukces.
Ludzie słusznie są wkurwi...i na ZZ bo "podwyżka" miała zniwelować skutki inflacji a zrobił się z tego cyrk.
20% dla wszystkich a dopiero potem naprawa siatki plac.
PRAWDZIWY STRAŻAK NIE UŻYWA APARATU.
PRAWDZIWY STRAŻAK PO AKCJI IDZIE SIĘ WYRZYGAĆ :)

Offline Thickus

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #1584 dnia: Marzec 18, 2023, 19:36:31 »
To się zgadza. Inflacja najwyższa od prawie 30lat a oni wzięli się w najgorszym momencie za naprawę siatki płac… Szkoda cokolwiek pisać na ten temat gdy podwyżka wyniosła ledwo co ponad 200zl.

Offline simek92

• Weteran
  • *
  • KM PSP
« Odpowiedź #1585 dnia: Marzec 18, 2023, 19:56:40 »
Ale jak dostawałeś parę lat temu, to nie płakałes 🤣🤣🤣 typowa odpowiedź od przedstawicieli ZZ.

Offline vade

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #1586 dnia: Wczoraj o 08:17:41 »
Z tej podwyżki i regulacji dumni są związkowcy jak i KG. Bo im fajnie wyszło. Tak, że współpraca  się układa. Jest dobrze.