Ja nie neguję Twojego prawa do zadawania pytań kolego jarek123, a sposób ich zadawania, forum jest rzeczywiście miejscem gdzie szybko mozna wymienić informacje, podyskutowac na rózne tematy, ale nie jest to miejsce do zadawania oficjalnych pytań przewodniczącym zz (jakichkolwiek, nie tylko RO), nie uważasz? Ponadto, powinieneś zadać pytanie administratorowi strony MSWiA dlaczego nie zamieszczono innej wypowiedzi innego związkowca, byc może on cos wie na ten temat, ale nie sadzę ze powinien to wiedzieć RO (jaki może mieć wpływ na to co zostanie zamieszczone na stronie ministerstwa?)?
Do kolegi mariansz84 nie uwazam Ci za pieniacza, ale mój cytat róniez pochodzi z komunikatu oficjalnego z linku podanego wyżej (przez Ciebie), więc miałem prawo domniemywać, że niedokaldnie przeczytałeś teks komunikatu.
Generalnie rzecz biorąc to powinniśmy się cieszyć, że cos w zakresie naszych pensji próbuje się działać (dzięki zz), co do dzialalności gospodarczej strażaków, ktora jest zwiazana z ochroną ppoż. to jestem i zawsze byłem temu przeciwny! takie jest moje zdanie, kazdy z was może miec inne, w końcu to wony kraj.