Rozwój osobisty i zawodowy > Jak zostać strażakiem...

Przeniesienie z innej służby

<< < (3/4) > >>

Feo:
Podoficerki nie ma już od co najmniej 6 lat, wszytko teraz zawiera się w kursie podstawowym. No po podwyżkach około 3400 na start powinno wychodzić. Jeśli chodzi o awanse to są podwyżki rzędu 20-50 zl brutto bardzo często, ogólnie bardo to jest spłaszczone. I staż zawsze trwa 3 lata, może ewentualnie zostać skrócony, ale to są bardzo sporadyczne przypadki.

EdenMike:
Jestem żołnierzem zawodowym. Czy w trakcie mojej służby mogę startować w naborze i w momencie, gdyby mi sie udało zrezygnować z armii? I drugie pytanie, co z zachowaniem ciągłości emerytalnej, czy orientuje się ktoś? Po odejściu z jednej służby ile mam czasu na dostanie się do straży pożarnej?

PabloGCBA:
liczy się pierwszy moment przyjęcia do służby, jeżeli byłeś przyjęty na starych zasadach to w strazy bedziesz na starych
możesz startować w naborze ale może Ci się nie udać zwolnić z armii w czasie którym będzie wymagało psp

EdenMike:
Jestem na nowych zasadach. Chodziło mi bardziej o to ile czasu mogę mieć przerwy pomiędzy jedną, a drugą służbą, aby zachować ciągłość.

PabloGCBA:
Niema ciągłości jezeli bedziesz miał dzien przerwy. W niczym to nie przeszkadza

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej