Autor Wątek: Dofinansowanie do zakupu mieszkania  (Przeczytany 5971 razy)

Offline Leon zawodowiec

• Początkujący
  • *
Dofinansowanie do zakupu mieszkania
« dnia: Styczeń 11, 2022, 13:48:56 »
Siema.
Moje pytanie dotyczy dofinansowania do zakupu mieszkania czy takowe mi przysługuje . Opiszę sytuację . Nie pobieram  kasy za brak lokalu ponieważ ten dodatek  bierze żona w wojsku i mi podobno już się nie należy w PSP. Ale czy tez nie mogę ubiegać się o dofinansowanie do zakupu mieszkania skoro żona w wojsku takiego dofinansowania nie brała. ? Pozdrawiam

Offline Jacek09s

• Stary Wyga
  • *
Odp: Dofinansowanie do zakupu mieszkania
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2025, 11:24:43 »
Witam.
Czy posiadając dom jednorodzinny położony w innym województwie (nie zamieszkuję w nim), oddalony o ponad 120min dojazdu( przekazany mi lata temu drogą darowizny) dostanę dofinansowanie na zakup mieszkania w miejscowości gdzie pełnię służbę? Aktualnie pobieram RZBL.
We wzorze wniosku jest punkt, w którym potwierdzasz, że ani ty a ni żona nie posiadacie innego lokalu mieszkalnego. Nie ma nic na temat, czy jest lokal w miejscu pełnienia służby/miejscowości pobliskiej.
Rozumiem, że w związku z tym otrzymam negatywną odpowiedź?

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 16, 2025, 12:33:29 »
Witam.
Czy posiadając dom jednorodzinny położony w innym województwie (nie zamieszkuję w nim), oddalony o ponad 120min dojazdu( przekazany mi lata temu drogą darowizny) dostanę dofinansowanie na zakup mieszkania w miejscowości gdzie pełnię służbę? Aktualnie pobieram RZBL.
We wzorze wniosku jest punkt, w którym potwierdzasz, że ani ty a ni żona nie posiadacie innego lokalu mieszkalnego. Nie ma nic na temat, czy jest lokal w miejscu pełnienia służby/miejscowości pobliskiej.
Rozumiem, że w związku z tym otrzymam negatywną odpowiedź?
Źle rozumiesz.
Nie ma zadań niemożliwych do wykonania dla kogoś, kto nie musi tych zadań wykonywać.

Offline Jacek09s

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 16, 2025, 13:22:44 »
Możesz napisać coś więcej? :)

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 16, 2025, 14:48:02 »
Możesz napisać coś więcej? :)
Dostaniesz tylko naucz się wypełniać.
Nie ma zadań niemożliwych do wykonania dla kogoś, kto nie musi tych zadań wykonywać.