Poprostu są przełożeni w naszej instytucji którzy by chcieli żeby strażak zaplanował sobie pracę na pol roku do przodu i co najważniejsze... ma tak pracować "bo to służba". Stąd była ta moja dygresja.
Oczywiscie ze nie ma w harmonogramie półrocznym urlopów, krwi, zwolnień, kursów, delegacji itd itd.
Cytat: luksi12 w Listopad 03, 2024, 18:39:04Poprostu są przełożeni w naszej instytucji którzy by chcieli żeby strażak zaplanował sobie pracę na pol roku do przodu i co najważniejsze... ma tak pracować "bo to służba". Stąd była ta moja dygresja.Przykro mi ale nie wiesz czym jest harmonogram półroczny... Masz krótki staż służby bo nawet tego nie wiesz, że w harmonogramie półrocznym nie planuje się wolnego bo np. nie ma w nim urlopów... Poza tym to nie strażak planuje harmonogram półroczny (praca pół roku w przód ) dla siebie a jego przełożeni i nie muszą go pytać o zdanie... Muszą mu tylko na 7 dni przed rozpoczęciem okresu dać go zobaczyć Można patent dyscyplinujący o dużym stopniu dolegliwości na podstawie harmonogramu zrobić ale każdy kij ma dwa końce i to trzeba umieć zrobić...