Autor Wątek: Dodatek funkcyjny  (Przeczytany 322601 razy)

Offline luksi12

• Weteran
  • *
Odp: Dodatek funkcyjny
« Odpowiedź #700 dnia: Listopad 03, 2024, 18:39:04 »
Poprostu są przełożeni w naszej instytucji którzy by chcieli żeby strażak zaplanował sobie pracę na pol roku do przodu i co najważniejsze... ma tak pracować "bo to służba". Stąd była ta moja dygresja.

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #701 dnia: Listopad 03, 2024, 19:54:17 »
Poprostu są przełożeni w naszej instytucji którzy by chcieli żeby strażak zaplanował sobie pracę na pol roku do przodu i co najważniejsze... ma tak pracować "bo to służba". Stąd była ta moja dygresja.
Przykro mi ale nie wiesz czym jest harmonogram półroczny... Masz krótki staż służby bo nawet tego nie wiesz, że w harmonogramie półrocznym nie planuje się wolnego bo np. nie ma w nim urlopów... Poza tym to nie strażak planuje harmonogram półroczny (praca pół roku w przód  :rofl: ) dla siebie a jego przełożeni i nie muszą go pytać o zdanie... Muszą mu tylko na 7 dni przed rozpoczęciem okresu dać go zobaczyć  :wacko: 
Można patent dyscyplinujący o dużym stopniu dolegliwości na podstawie harmonogramu zrobić ale każdy kij ma dwa końce i to trzeba umieć zrobić...
« Ostatnia zmiana: Listopad 03, 2024, 19:57:26 wysłana przez Eqinox »
Nie ma zadań niemożliwych do wykonania dla kogoś, kto nie musi tych zadań wykonywać.

Offline luksi12

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #702 dnia: Listopad 03, 2024, 21:00:12 »
Oczywiscie ze nie ma w harmonogramie półrocznym urlopów, krwi, zwolnień, kursów, delegacji itd itd.

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #703 dnia: Listopad 03, 2024, 21:48:43 »
Oczywiscie ze nie ma w harmonogramie półrocznym urlopów, krwi, zwolnień, kursów, delegacji itd itd.
To czym w końcu jest ten harmonogram półroczny??  Bo skoro żadnego wolnego nie przewiduje to może jednak nie jest takim diabłem jak go malują   :rofl:
Nie ma zadań niemożliwych do wykonania dla kogoś, kto nie musi tych zadań wykonywać.

Offline pb11

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #704 dnia: Listopad 03, 2024, 22:13:19 »
Urlopu nie ma (fizycznie naniesionego) ale harmonogram musi go uwzględniać.
Przypomnę tylko że mamy roczny plan urlopu i półroczny harmonogram.

Offline sismondi

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #705 dnia: Listopad 04, 2024, 07:18:14 »
Przykro mi ale nie wiesz czym jest harmonogram półroczny... Masz krótki staż służby bo nawet tego nie wiesz, że w harmonogramie półrocznym nie planuje się wolnego bo np. nie ma w nim urlopów... Poza tym to nie strażak planuje harmonogram półroczny (praca pół roku w przód  :rofl: ) dla siebie a jego przełożeni i nie muszą go pytać o zdanie... Muszą mu tylko na 7 dni przed rozpoczęciem okresu dać go zobaczyć  :wacko: 
Można patent dyscyplinujący o dużym stopniu dolegliwości na podstawie harmonogramu zrobić ale każdy kij ma dwa końce i to trzeba umieć zrobić...
Chyba 20 dni przed..,

Offline pb11

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #706 dnia: Listopad 04, 2024, 07:57:29 »
Nie 7. 
Przy okazji, tematem wątku jest dodatek funkcyjny więc upominam Was i siebie.
Pozdrawiam