Autor Wątek: Nowe legitymacje PSP  (Przeczytany 56430 razy)

Offline Eqinox

• VIP
  • *
Odp: Nowe legitymacje PSP
« Odpowiedź #240 dnia: Luty 17, 2023, 20:21:35 »
Jeśli ktoś rzetelnie realizuje swoje obowiązki i to przełożeni zawsze to docenią... A to, że wyższe szczeble na krytykę reagują jak byk na czerwoną płachtę to już był czas przywyknąć...
PS. Zanim skrytykujesz innych, przyznaj się do własnych błędów Dale Carnegie.

Offline GordonShumway

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #241 dnia: Luty 17, 2023, 21:08:59 »
A tak serio...poza tematem... nie wypada Panu 01 zwracać się tak do strażaków,  skoro piastuje Pan takie stanowisko należy zachować klase i szacunek mimo wszystko jak ktoś się zachowuje, proszę wziąść przykład z zastępcy tak na marginesie.
Pozdrawiam, życzę udanego weekendu.
Na forum tak jak przy wódce czy na boisku, wszyscy jesteśmy równi. Można się pokłócić, wyrazić poglądy itp. Każdy kto chce zmian na lepsze w służbie (i nie chodzi tu o wypłatę), to powinien zacząć od swego podwórka. Gorzej jak dowództwo JRG czy kierownictwo KP/KM nie słucha głosu większości, tylko wdraża swoje pomysły które nie ułatwiają nam roboty (nie chodzi tu o ustawy czy rozporządzenia), a jak zwrócisz uwagę to na siłę udowadniają ze 90% załogi to idioci. W takim przypadku się nie dziwię, że co niektórzy wysiadają i im się odechciewa. Spokojnego weekendu życzę.

Offline radca

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #242 dnia: Luty 25, 2023, 15:30:53 »
Moja legitymacja się nie poddała...
Nie wymaga wymiany :rofl:

Offline GordonShumway

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #243 dnia: Kwiecień 12, 2023, 10:45:20 »
Minęły niecałe trzy miesiące odkąd 100% załogi z "mojej" komendy, jrg zdało legitymacje z powodu ich wady. Ktoś ma wiedzę co dalej w tym temacie?

Offline sorbent

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #244 dnia: Kwiecień 12, 2023, 12:43:44 »
Sukces już był? Teraz proza życia i będzie to sobie spokojnie gdzieś w tle się działo.

Offline Mroovka

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #245 dnia: Kwiecień 12, 2023, 16:40:22 »
Sukces był.
Teraz na topie jest usilne promowanie pielgrzymki (info ma wisieć na stronach internetowych do odwołania, jako co najmniej czwarte w kategorii aktualności - ma być cały czas widoczne po odpaleniu strony głównej komendy). Oby nie okazało się, że jak w Lasach Państwowych każdy komendant dostanie polecenie, że 20 osób ma jechać na pielgrzymkę, bo z frekwencją słabo.
A wracając do tematu, to poprawa tyłu legitymacji w skali kraju trochę potrwa. A i test gumki trzeba jeszcze zrobić, ale to już chyba w KG będą ogarniać  :cooo:
Si vis pacem, para bellum

Offline bartas 2

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #246 dnia: Kwiecień 12, 2023, 19:01:18 »
Jeśli chodzi o legitymacje to spora część do 4 maja trafi do strażaków. Co do pielgrzymki to każdego indywidualna sprawa w co wierzy i gdzie chodzi. Tak się czasami zastanawiam czy poza forum tez tak kozaczą panowie czy tylko tu na forum w ukryciu… dużo zdrowia

Offline młody13

• "Wolność nie jest dana raz na zawsze. Trzeba ją stale zdobywać na nowo...” Św. Jan Paweł II
  • Weteran
  • *
« Odpowiedź #247 dnia: Kwiecień 12, 2023, 20:39:52 »
Minęły niecałe trzy miesiące odkąd 100% załogi z "mojej" komendy, jrg zdało legitymacje z powodu ich wady. Ktoś ma wiedzę co dalej w tym temacie?
A że tak spytam Kolegi na co Ci ta legitymacja ? 😅 Przecież stara jest ok .

Offline Mroovka

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #248 dnia: Kwiecień 13, 2023, 07:36:45 »
Ja kozaczę. Moi przełożeni znają mój stosunek do pomysłów "góry".
Poza tym znają też nick, jaki mam na forum  :rofl:

Offline PrzyszłyStrażak

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #249 dnia: Maj 24, 2023, 21:29:40 »
I jak w temacie legitymacji, ktoś ma jakieś info? Czy może jednak będzie wzór zmieniony?  No chyba, że zapomniano o nowych legitymacjach. :rofl:

Offline aspirant7

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #250 dnia: Maj 25, 2023, 09:00:14 »
Może zrobią coś na wzór dowodu i dostępny będzie na Mobywatel

Offline Mroovka

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #251 dnia: Maj 25, 2023, 09:14:53 »
@aspirant7
Z tego, co kojarzę, to było takie założenie, żeby nasze nowe legitymacje były widoczne w mObywatel.
Pytanie, czy gdzieś już wróciły legitymacje, które zgodnie z deklaracją, jaka padła na forum, miały trafić do komend przed 4 maja?

Offline aspirant7

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #252 dnia: Maj 25, 2023, 12:02:41 »
@aspirant7
Z tego, co kojarzę, to było takie założenie, żeby nasze nowe legitymacje były widoczne w mObywatel.
Pytanie, czy gdzieś już wróciły legitymacje, które zgodnie z deklaracją, jaka padła na forum, miały trafić do komend przed 4 maja?
hmmm pytanie brzmi którego roku🤣

Offline Mroovka

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #253 dnia: Maj 25, 2023, 12:35:22 »
Fakt. Tego autor tej deklaracji nie podał  :rofl:

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #254 dnia: Maj 25, 2023, 16:55:35 »
Kilka dni temu miałem w ręku legendarną legitymacje @radcy i faktycznie wszystko z nią ok ale jak to się stało to nie mam pojęcia   :wacko:

Offline Mroovka

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #255 dnia: Maj 26, 2023, 08:39:36 »
@Eqinox
Jest tylko jedna możliwość, a mianowicie @radca od razu po otrzymaniu nowej legitymacji ją zalaminował  :rofl: :rofl: :rofl:

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #256 dnia: Maj 26, 2023, 17:37:27 »
@Eqinox
Jest tylko jedna możliwość, a mianowicie @radca od razu po otrzymaniu nowej legitymacji ją zalaminował  :rofl: :rofl: :rofl:
No właśnie NIE i cholera miała wyraźniejsze zdjęcie po tym czasie niż moja na początku  :straz:

Offline Scyzoryk

• Strażak Sam
  • *
  • Medal ma zawsze 2 strony. Sztuką zauważyć je obie.
« Odpowiedź #257 dnia: Maj 27, 2023, 23:05:26 »
Zwykle przy dużym ilościowo zamówieniu robi się wyrywkową kontrolę jakości. Jeżeli była taka kontrola, to może nie była tak bardzo wyrywkowa?