Po raz kolejny powiem Wam/Nam wszystkim:
przestańcie patrzyć na PSP z punktu widzenia końca własnego nosa. nikt nikogo na siłę ani w straży ani w nauczaniu nie trzyma na siłę.
Cały czas to co robione jest od najmniej kilkunastu miesięcy przez mundurówkę (L4 w charakterystycznym momencie), teraz nauczycieli (w charakterystycznym momencie) ma na celu nie dobro podstawowego strażaka czy nauczyciela ale ma podtekst polityczny czyli doj..bać obecnym rządzącym, "wyłączyć państwo", pokazać społeczeństwu jak jest hu...owo pomimo że jest inaczej. Jakoś nie pamiętam takich protestów naszych czyli mundurówki i obecnie nauczycieli za platformersów. Jakos nie pamiętam oburzenia szanownych forumowiczów jak mieliśmy "zastępować karetki" gdy porozumienie zielonogórskie nie podpisywało umów z NFZ za paltformersów i groziła zapaść służby zdrowia w Polsce.
A hipokrytami to Wy jesteście wypominając naszym kolegom ochotnikom, że mieli gotowość do zabezpieczenia naszych współobywateli jak my graliśmy w pręta ze społeczeństwem idąc na L4. W końcu po jakiego h....ja przyszliście do straży ? Bo ja przyszedłem po to żeby być strażakiem, robić swoje z przekonania i pasji, a nie myśleć co chwila: "jak ja to jestem dymany przez system, jaki to w peespe jest syf", itp...
Hipokryzja ? Który z Was protestował jak platformersi zmienili zasady emerytalne na 25/55? A.... zapomniałem - wtedy to Was nie interesowało bo dotyczyło nowo przyjmowanych strażaków a nie Was. Ot taka drobniutka różnica.
pozdrawiam
ps;
może nareszcie widzę po raz pierwszy od trzech lat, że ktoś miał odwagę wziąć za mordę/twarz całe to towarzystwo wzajemnej adoracji czyli 01, 02, 06, 11, 12, wszelkiej maści władców prywatnych folwarków, uczestników lokalnych koterii powiatowych czy gminnych. Wiecie na co zasługujemy - na nową ustawę o PSP, na nowe regulaminy komend z ich odchudzeniem, na totalną rewolucję struktury KSRG/PSP, na nowe przepisy płacowe w tym dodatki służbowe po nowemu...