Autor Wątek: Kwatermistrz  (Przeczytany 42967 razy)

Offline Strażak Nie Sam

• Początkujący
  • *
Kwatermistrz
« dnia: Wrzesień 24, 2018, 13:20:42 »
Mam pytanie, komendant chce  przenieść mnie z podziału do kwatermistrzostwa. Powiedzcie mi czy jest to aż tak niewdzięczne stanowisko ?. Problem też ze nie mam za dużo do powiedzenia ;/

Offline Bąbel

• Bywalec
  • *
Odp: Kwatermistrz
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 24, 2018, 15:13:16 »
Zderzenie z całkiem inna robota. Ale jak jesteś kumaty ogarniasz trochę obsługę podstawowych edytorów tekstu oraz nie boisz się przepisów, nie tylko tych strazackich, nie ma się czego bać.  :rofl:

Offline saimon27

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 24, 2018, 17:08:16 »
Kwestia czy odpowiada ci system 8-godzinny, bo potem już ciężko na 24 - godzinny wrócić... Jeśli masz daleko do jednostki  to dochodzą koszty dojazdów, no i nie ma nadgodzin, za to weekendy wolne z wyłączeniem służb w dyspozycji komendanta jeśli się łapiesz na dowodzenie taktyczne ...

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 24, 2018, 17:11:25 »
Niewdzieczna robota...

Offline KLAWY

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 24, 2018, 19:48:56 »
Mam pytanie, komendant chce  przenieść mnie z podziału do kwatermistrzostwa. Powiedzcie mi czy jest to aż tak niewdzięczne stanowisko ?. Problem też ze nie mam za dużo do powiedzenia ;/
Znam ludzi, którzy zabiegali o takie przeniesienie, może też i Ty?

Online Kapi937

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 24, 2018, 20:21:06 »
Piszecie że ciężko wrócic z biur do podziału z systemu 8 godzinnego na 24 godzinny. A co jeśli są osoby które są np na stażu i w sumie nie mają wyjścia i za bardzo nic nie mogą zdziałać i muszą tam iść.. Nawet jeśli bardzo się tego nie chce.

Offline Strażak Nie Sam

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 24, 2018, 22:06:30 »
Miałem operację kolana dlatego niestety nie mogę pracować na podziale i zaproponowano mi przeniesienie do kwatermistrzostwa.

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 24, 2018, 22:26:01 »
Piszecie że ciężko wrócic z biur do podziału z systemu 8 godzinnego na 24 godzinny. A co jeśli są osoby które są np na stażu i w sumie nie mają wyjścia i za bardzo nic nie mogą zdziałać i muszą tam iść.. Nawet jeśli bardzo się tego nie chce.
Na stażu lepiej wykonywać wszystkie polecenia bez zbędnego gadania.
Miałem operację kolana dlatego niestety nie mogę pracować na podziale i zaproponowano mi przeniesienie do kwatermistrzostwa.
Skoro masz taką sytuację jak piszesz to ty chłopie nie masz wyboru!

Online Kapi937

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 25, 2018, 06:56:00 »
Po operacji kolana, to idź nawet dla swojego zdrowia do kwate. Furtka nie jest zamknięta, może wrócisz na podział.
No na stażu każdy mówi, żeby się nie stawiać. Najgorsze jest to, że przyszedłeś do straży z myślą o pracy na PB, a na siłę przerzucają Cię do biura i nie masz nic do powiedzenia.. 

Offline EljotNes

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 25, 2018, 08:03:18 »
jedna z paskudniejszych funkcji, kupa dokumentacji i papierkowej roboty /mundurówka, budowlanka, zakupy, równoważniki, osp itp/, nikt nie doceni tego, co będziesz robił, a jak dostaniesz przypadkiem większy dodatek to wszyscy powiedzą, że nie zasługujesz, choć na zdrowy rozsądek nikogo "wołami" tam nie zaciągniesz
brak zastępstwa wiec jak zachorujesz czy pójdziesz na urlop to i tak wszystko będzie na ciebie czekać
więc poważnie zastanów się, co cie czeka

Offline KLAWY

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 25, 2018, 09:40:29 »
Po operacji kolana, to idź nawet dla swojego zdrowia do kwate. Furtka nie jest zamknięta, może wrócisz na podział.
No na stażu każdy mówi, żeby się nie stawiać. Najgorsze jest to, że przyszedłeś do straży z myślą o pracy na PB, a na siłę przerzucają Cię do biura i nie masz nic do powiedzenia..
Zaraz... " na siłę" ? jak dla mnie, to wyciągają do chłopaka rękę!
Równie dobrze, brak miejsca w biurze, wysyłają na komisję, która stwierdza przeciwwskazania do PB i...?
Jeżeli bardzo zależy Ci na pracy w PSP, nie masz wyjścia, na jakiś czas musisz "pokochać" biurko.
Nie wiem,jakie posiadasz kwalifikacje, ale obecnie pracę DUŻO bardziej atrakcyjną FINANSOWO, nie trudno znaleźć
powodzenia,

Offline oliwier

• VIP
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 25, 2018, 12:47:14 »
Zastanawiam się kiedy ludzie zrozumieją że PSP to nie tylko czerwone samochody i ijo ijo ale cała skomplikowana maszyna-instytucja. Konia z rzędem temu Komendantowi, który przyjmując człowieka do służby obiecał podział bojowy do emerytury. Nikt nie chce do biura ale ktoś tę pracę musi wykonać chociażby po to aby ten "super sierżant" jeden z drugim miał wypłatę, gacie na dupie, hełm na głowie, zatankowane auto itd. Wyobraźcie sobie pracę Komendy jeśli w sezonie grypowym kadry, finanse i kwatermistrzowstwo przynosi L4 (zazwyczaj są to komórki jednoosobowe). Uwierzcie mi że takiej paniki nie będzie w stanie zapewnić Wam żadna inspekcja z KG.
PRAWDZIWY STRAŻAK NIE UŻYWA APARATU.
PRAWDZIWY STRAŻAK PO AKCJI IDZIE SIĘ WYRZYGAĆ :)

Offline GordonShumway

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 25, 2018, 13:20:50 »
Zastanawiam się kiedy ludzie zrozumieją że PSP to nie tylko czerwone samochody i ijo ijo ale cała skomplikowana maszyna-instytucja. Konia z rzędem temu Komendantowi, który przyjmując człowieka do służby obiecał podział bojowy do emerytury. Nikt nie chce do biura ale ktoś tę pracę musi wykonać chociażby po to aby ten "super sierżant" jeden z drugim miał wypłatę, gacie na dupie, hełm na głowie, zatankowane auto itd. Wyobraźcie sobie pracę Komendy jeśli w sezonie grypowym kadry, finanse i kwatermistrzowstwo przynosi L4 (zazwyczaj są to komórki jednoosobowe). Uwierzcie mi że takiej paniki nie będzie w stanie zapewnić Wam żadna inspekcja z KG.
Dlatego ww. stanowiska powinny być cywilne. L4 zanim położy to się 20X zastanowi gdyż po zakończeniu L4 i tak ta robota będzie na niego czekała. @Strażak nie sam wydaje mi się, że powinieneś bez mrugnięcia okiem przyjąć to stanowisko gdyż to jest twoje być albo nie być w PSP.

Offline sorbent

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 25, 2018, 13:37:24 »
Dlatego ww. stanowiska powinny być cywilne. L4 zanim położy to się 20X zastanowi gdyż po zakończeniu L4 i tak ta robota będzie na niego czekała. @Strażak nie sam wydaje mi się, że powinieneś bez mrugnięcia okiem przyjąć to stanowisko gdyż to jest twoje być albo nie być w PSP.

Tylko przy obecnej wysokości pensji dla cywili znajdź chętnego!!! w niektórych województwach nie dasz rady.

Offline oliwier

• VIP
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 25, 2018, 13:59:56 »
8 lat pracowałem za biurkiem i tylko raz byłem na L4 gdy lekarz zagroził że bez zwolnienia nie wypisze mi recepty bo nie da się przez kilka miesięcy leczyć tylko gripexami i chodzić do roboty. Niezaleczone przeziębienia, przechodzone grypy skończyły się na kardiologii inwazyjnej.
Okrojenie etatów w biurach wraz ze wzrostem ilości pracy poskutkowało że dziś służba 8 godzinna to robota jak w korporacji. Chcesz się wyrobić to siedź po nocach albo zabieraj robotę do domu. L4, urlopy, nadgodziny to fikcja. Na PB jak przyniesiesz zwolnienie to ktoś Cię zastąpi, w biurze będziesz miał zaległą robotę do zrobienia na wczoraj. I cywilne etaty nic nie zmienią. Albo zmniejszyć biurokrację albo zwiększyć liczbę etatów.
PRAWDZIWY STRAŻAK NIE UŻYWA APARATU.
PRAWDZIWY STRAŻAK PO AKCJI IDZIE SIĘ WYRZYGAĆ :)

Offline arek.ap

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 25, 2018, 16:00:58 »
Ci co piszą że etaty kwatermistrza itd powinny być cywilne to za klepanie głupoty do biurka ich na rok. Wtedy posmakuje jaki to miód. Czytają post że  kolega który ma problem ze zdrowiem i musi iść za biurko. Oczywiście nie dociera że jak kiedyś może jednego takiego spotka podobną sytuacja to dociagnie do emki na 8h. Ale nie to powinni być cywilne... sami walucie w siebie ... nie rozumiem takich ludzi.

Offline GordonShumway

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 25, 2018, 16:28:04 »
Ci co piszą że etaty kwatermistrza itd powinny być cywilne to za klepanie głupoty do biurka ich na rok. Wtedy posmakuje jaki to miód. Czytają post że  kolega który ma problem ze zdrowiem i musi iść za biurko. Oczywiście nie dociera że jak kiedyś może jednego takiego spotka podobną sytuacja to dociagnie do emki na 8h. Ale nie to powinni być cywilne... sami walucie w siebie ... nie rozumiem takich ludzi.
Faktycznie masz racje. @Strażak Nie Sam, nie zaliczysz testów sprawności fizycznej. Niestety musisz odejść do cywila. @arek wg. twojej teorii to wszyscy magazynierzy w każdej firmie w Polsce powinni być funkcjonariuszami.

Offline arek.ap

• Bywalec
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 25, 2018, 16:50:46 »
Faktycznie masz racje. @Strażak Nie Sam, nie zaliczysz testów sprawności fizycznej. Niestety musisz odejść do cywila. @arek wg. twojej teorii to wszyscy magazynierzy w każdej firmie w Polsce powinni być funkcjonariuszami.

Obrażasz stanowisko kwatermistrza porównując jego do magazynier. Mało wiesz widocznie o tej pracy/służbie. Nie zrozumiałeś mojego wątku zdrowotnego. Kwatermistrza powinien być funkcjonariuszem bo nie tylko magazyn w twoim myśleniu ale najczęściej sprzet, umundurowanie itd. W mojej kp jest właśnie cywil i jest tragedia bo jeśli pójdziesz w sprawie choćby sprzętu to robi wielkie oczy.

Offline GordonShumway

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 25, 2018, 17:08:49 »
Idz jako mistrz kwater i rehabilituj kolano. Po wyzdrowieniu pisz kwit o przeniesienie na PB. Przy odrobinie szczęścia się uda. @arek, to ty obrażasz stanowisko magazyniera. Zapoznaj się z funkcjonowaniem magazynu np. w dużej firmie która zajmuje się elektroniką i sam stwierdzisz, że rola kwatermistrza to pestka.

Offline bany06

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 25, 2018, 17:29:56 »
Gordon.... Szkoda marnować czas nawet na odpisywanie na Twoje wypowiedzi. Na szczęście wielu tutaj rozumie istotę funkcjonowania każdej komórki w formacji. (Poza Tobą)