Witam. Otwieram nowy temat bo nic podobnego nie znalazłem, otóż ja i dwóch moich kolegów emerytów otrzymaliśmy dziś karty przydziału organizacyjno-mobilizacyjnego, co ciekawe na stanowisko policjant. Nie wiem czy to jakaś pomyłka, czy oni już dokładnie oszaleli. Kartę dostarczono radiowozem przez miejscowych policjantów, a kilka tygodni wcześniej przyjechali przeprowadzić wywiad pytając między innymi o choroby i wymiary do umundurowania(myślałem wtedy, że w razie W. chodzi o powołanie do Obrony Cywilnej itp ale tym stanowiskiem to mnie zaskoczyli. Nadmienię że choruje na wiele chorób oraz posiadam 3 grupę w związku ze służba, co zgłaszałem przy w/w wywiadzie. W związku z powyższym mam pytanie ,czy temat jest znany Szanownym Kolegom i co z tym zrobić ,żeby dali spokój schorowanemu człowiekowi. Na początek myślę o zmianie kategorii wojskowej. Pozdrawiam .
Było się zapisać do osp i załatwić temat u wójta że stanowisz filar bezpieczeństwa dla lokalnej społeczności i byś miał spokój a teraz jak dostaniesz najpierw przydział wg wojska to już nic nie załatwisz,wniosek dla reszty schorowanych emerytów - zapoznać się z nowymi ustawami , i tak jest tam brany pod uwagę parametr wieku.