Autor Wątek: Emerytura PSP a grupa inwalidzka  (Przeczytany 18668 razy)

Offline pb11

• Global Moderator
  • *
Odp: Emerytura PSP a grupa inwalidzka
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 03, 2026, 21:40:00 »
Czy masz 50 lat ?

Offline luksi12

• Weteran
  • *
Odp: Emerytura PSP a kart mobilizacyjna
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 04, 2026, 02:17:24 »
Witam.  Otwieram nowy temat bo nic podobnego nie znalazłem, otóż  ja i dwóch moich kolegów emerytów otrzymaliśmy dziś karty przydziału organizacyjno-mobilizacyjnego, co ciekawe na stanowisko policjant. Nie wiem czy to jakaś pomyłka, czy oni już dokładnie oszaleli. Kartę dostarczono radiowozem przez miejscowych policjantów, a kilka tygodni wcześniej przyjechali przeprowadzić wywiad pytając między innymi o choroby i wymiary do umundurowania(myślałem wtedy, że w razie W. chodzi o powołanie do Obrony  Cywilnej  itp ale tym stanowiskiem to mnie zaskoczyli. Nadmienię że choruje na wiele chorób oraz posiadam 3 grupę w związku ze służba, co zgłaszałem przy w/w wywiadzie. W związku z powyższym mam pytanie ,czy temat jest znany Szanownym Kolegom i co z tym zrobić ,żeby dali spokój schorowanemu człowiekowi. Na początek myślę o zmianie kategorii wojskowej. Pozdrawiam .
Z uwagi na wyreklamowanie z PSP jesteś w całej mobilizacji....  Emeryci PSP naiwnie myślą że wrócą do PSP a tak nie będzie...
Tak wlasnie tlumacza emerytom na komisji przy odejsciu na zaopatrzenie emerytalne. W razie W powrot do PSP

Offline MetFis

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 04, 2026, 09:38:17 »
Witam.  Otwieram nowy temat bo nic podobnego nie znalazłem, otóż  ja i dwóch moich kolegów emerytów otrzymaliśmy dziś karty przydziału organizacyjno-mobilizacyjnego, co ciekawe na stanowisko policjant. Nie wiem czy to jakaś pomyłka, czy oni już dokładnie oszaleli. Kartę dostarczono radiowozem przez miejscowych policjantów, a kilka tygodni wcześniej przyjechali przeprowadzić wywiad pytając między innymi o choroby i wymiary do umundurowania(myślałem wtedy, że w razie W. chodzi o powołanie do Obrony  Cywilnej  itp ale tym stanowiskiem to mnie zaskoczyli. Nadmienię że choruje na wiele chorób oraz posiadam 3 grupę w związku ze służba, co zgłaszałem przy w/w wywiadzie. W związku z powyższym mam pytanie ,czy temat jest znany Szanownym Kolegom i co z tym zrobić ,żeby dali spokój schorowanemu człowiekowi. Na początek myślę o zmianie kategorii wojskowej. Pozdrawiam .

Było się zapisać do osp i załatwić temat u wójta że stanowisz filar bezpieczeństwa dla lokalnej społeczności i byś miał spokój a teraz jak dostaniesz najpierw przydział wg wojska to już nic nie załatwisz,wniosek dla reszty schorowanych emerytów - zapoznać się z nowymi ustawami , i tak jest tam brany pod uwagę parametr wieku. 

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 04, 2026, 11:08:24 »
Było się zapisać do osp i załatwić temat u wójta że stanowisz filar bezpieczeństwa dla lokalnej społeczności i byś miał spokój a teraz jak dostaniesz najpierw przydział wg wojska to już nic nie załatwisz,wniosek dla reszty schorowanych emerytów - zapoznać się z nowymi ustawami , i tak jest tam brany pod uwagę parametr wieku.
Nie wiem jak u was ale ja jeszcze nie słyszałem o kimś kogo wyreklamowano z tej przyczyny  :wacko:
Nie ma zadań niemożliwych do wykonania dla kogoś, kto nie musi tych zadań wykonywać.

Offline pb11

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 04, 2026, 11:10:08 »
Zapoznaj się z rozporządzeniem.

Offline luksi12

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 04, 2026, 11:20:54 »
A jest jakis limit wieku emeryta w psp zeby nie byc branym pod uwage w razie W?

Offline pb11

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 04, 2026, 11:27:36 »
Jak standardowy obywatel , 60 lub 63 chyba że zmienisz płeć to wtedy 50 ^_^

Offline mixxol1998

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 05, 2026, 10:24:37 »
Z tą zmianą płci jakby ktoś wiedział pół roku przed W to wcale nie głupie