Publiczne > Kosz publiczny

Dowodzenie a stanowisko "starszy rat."

(1/2) > >>

gajtasPSP:
Witam, jestem po aspirantce mam stanowisko starszego ratownika a od 3 miesiecy jestem wpisywany na dowodce na Sd37/GCBA. Zaczyna mnie to irytowac bo niedosyć, że nie mam stanowiska dowodcy zastępu to nawet nie mam papieru o "p o"  Czy w takiej sytuacji mogę mieć jakieś konsekwencje jeśli pójdę do dowodcy JRG i powiem mu , że nie zgadzam się na sadzanie mnie jako kdr skoro nie dostałem żadnego papieru?

Zuzin:
Następny komu PSP uratowała życie.KOLEGO wstyd pisząc takie rzeczy.Nie ma papierka i szmalu i już źle :wall:

Eqinox:

--- Cytat: gajtasPSP w Maja 27, 2017, 16:15:23 ---Czy w takiej sytuacji mogę mieć jakieś konsekwencje jeśli pójdę do dowodcy JRG i powiem mu , że nie zgadzam się na sadzanie mnie jako kdr skoro nie dostałem żadnego papieru?

--- Koniec cytatu ---
Możesz mieć cholerne konsekwencje. Nie ryzykuj bo jest wielu d-ców zastępów jeżdżących jako d-cy zmian, więc możesz kogoś zdrowo wkurzyć.   

vade:
może d-cy chcą sprawdzić czy nadajesz się na d-ce zastępu,choć po wpisie widzę że raczej nie,ale nie mnie decydować.Takie sprawy załatwia się ze swoim d-ca zmiany,Jrg. Forum raczej nie da ci jasnej odpowiedzi bo nie znamy twoich relacji z przełożonymi,czy sytuacji  w jednostce np. czy stanowiska sa obłożone,czy czekasz w kolejce itd.A z ciekawości zapytam o staż

j.o.blush:

--- Cytuj ---jestem po aspirantce mam stanowisko starszego ratownika a od 3 miesiecy jestem wpisywany na dowodce na Sd37/GCBA. Zaczyna mnie to irytowac .....
--- Koniec cytatu ---
Niestety kolejny dowód na konieczność pilnych zmian w systemie kształcenia w PSP. Osobiście bez znajomości ustawy o PSP i o ochronie przeciwpożarowej nie powierzyłbym Ci szukania hydrantu nie mówiąc o kierowaniu działaniami. Polecam lekturę art. 22 ustawy o ochronie przeciwpożarowej.

--- Cytuj --- i powiem mu , że nie zgadzam się na sadzanie mnie jako kdr skoro nie dostałem żadnego papieru
--- Koniec cytatu ---
Idź, powiedz. Mam nadzieję że Twój d-ca jest "starej daty" i świat zza szmaty zobaczysz nie prędzej jak angaż na d-cę zastępu. Po drugie, nikt Cię nie sadza "jako kdr-a" - sprawdź definicję, kiedy wchodzi się w obowiązki KDR-a i kiedy to kierowanie ustaje.
Pozdrawiam i szczerze życzę odrobiny "pożarniczej pokory".

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej