Autor Wątek: Dowodzenie a stanowisko "starszy rat."  (Przeczytany 16546 razy)

Offline gajtasPSP

• Początkujący
  • *
Dowodzenie a stanowisko "starszy rat."
« dnia: Maj 27, 2017, 16:15:23 »
Witam, jestem po aspirantce mam stanowisko starszego ratownika a od 3 miesiecy jestem wpisywany na dowodce na Sd37/GCBA. Zaczyna mnie to irytowac bo niedosyć, że nie mam stanowiska dowodcy zastępu to nawet nie mam papieru o "p o"  Czy w takiej sytuacji mogę mieć jakieś konsekwencje jeśli pójdę do dowodcy JRG i powiem mu , że nie zgadzam się na sadzanie mnie jako kdr skoro nie dostałem żadnego papieru?

Offline Zuzin

• Stary Wyga
  • *
Odp: Dowodzenie a stanowisko "starszy rat."
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 27, 2017, 16:54:08 »
Następny komu PSP uratowała życie.KOLEGO wstyd pisząc takie rzeczy.Nie ma papierka i szmalu i już źle :wall:

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 27, 2017, 17:50:36 »
Czy w takiej sytuacji mogę mieć jakieś konsekwencje jeśli pójdę do dowodcy JRG i powiem mu , że nie zgadzam się na sadzanie mnie jako kdr skoro nie dostałem żadnego papieru?
Możesz mieć cholerne konsekwencje. Nie ryzykuj bo jest wielu d-ców zastępów jeżdżących jako d-cy zmian, więc możesz kogoś zdrowo wkurzyć.   

Offline vade

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 27, 2017, 18:15:10 »
może d-cy chcą sprawdzić czy nadajesz się na d-ce zastępu,choć po wpisie widzę że raczej nie,ale nie mnie decydować.Takie sprawy załatwia się ze swoim d-ca zmiany,Jrg. Forum raczej nie da ci jasnej odpowiedzi bo nie znamy twoich relacji z przełożonymi,czy sytuacji  w jednostce np. czy stanowiska sa obłożone,czy czekasz w kolejce itd.A z ciekawości zapytam o staż

Offline j.o.blush

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 28, 2017, 11:15:15 »
jestem po aspirantce mam stanowisko starszego ratownika a od 3 miesiecy jestem wpisywany na dowodce na Sd37/GCBA. Zaczyna mnie to irytowac .....
Niestety kolejny dowód na konieczność pilnych zmian w systemie kształcenia w PSP. Osobiście bez znajomości ustawy o PSP i o ochronie przeciwpożarowej nie powierzyłbym Ci szukania hydrantu nie mówiąc o kierowaniu działaniami. Polecam lekturę art. 22 ustawy o ochronie przeciwpożarowej.
i powiem mu , że nie zgadzam się na sadzanie mnie jako kdr skoro nie dostałem żadnego papieru
Idź, powiedz. Mam nadzieję że Twój d-ca jest "starej daty" i świat zza szmaty zobaczysz nie prędzej jak angaż na d-cę zastępu. Po drugie, nikt Cię nie sadza "jako kdr-a" - sprawdź definicję, kiedy wchodzi się w obowiązki KDR-a i kiedy to kierowanie ustaje.
Pozdrawiam i szczerze życzę odrobiny "pożarniczej pokory".

Offline ADAM 12

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 28, 2017, 11:26:20 »
Witam, jestem po aspirantce

I tu jest sedno... kto wam tak beret tam ryje..  :szalony:

Offline potok

• Stary Wyga
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 28, 2017, 21:21:57 »
Kolego im jesteście młodsi tym jesteście coraz bardziej roszczeniowi . Twój szef powinien się porządnie zastanowić zanim cię awansuje dalej .