No musisz się na coś zdecydować bo tylko na nadgodziny żeby wypłacać 100% potrzeba ok.90 mln złotych. Myślę, że Twój plan jest całkowicie nierealny, szczególnie kiedy strażacy zastanawiają się czy zostać w służbie i słuchać śmiechów dookoła za jakie grosze ryzykują życiem. Większość interesują kwoty, które dadzą poczucie podwyżek a nie ochłapów.
Dwie różne kwoty padają jedna to 80-90 mln zł. czyli wyliczona w prosty sposób skoro na 60% odpłatności wystarcza obecna kwota to wystarczy zwiększyć ją o brakującą i jest oki. Druga kwota to 75-80 mln zł w przypadku liczenia nadgodzin każdemu wg wynagrodzenia i ja uważam tą drugą metodę za lepszą.
Skąd na to pieniądze? Sam dodatek wielkomiejski to ponad 16 mln zł więc wystarczy go nie wprowadzać a że te 6 największych miast w Polsce jeśli będzie decydować liczba ludności to raczej to nie wejdzie
Po drugie czy musimy dostać od razu 100% tylko np. w 2019 - 80% w 2020 -100%.
Wygląda na to, że wszystko jest już ustalone. Więc jaka tu rola Panów G i S? Zostanie im tylko przytaknąć i pewnie po to zaproponował ich KG.
Oczywiście ludzie wyleją wiadro gówna na ZZ z pytaniem gdzie jest moje 309 zł???
Następny kwiatek dodatek wielkomiejski. Już widzę kolego Equinox jak będziesz przekonywał 01, że się na to nie zgadzasz bo to kolejny z pomysłów typu "jak skutecznie poróżnić ludzi"
No chyba nie zarzucasz że szef SSP to też sojusznik KG? BO dojdziemy do wniosku, że każdy mający odmienne zdanie to związkowiec a każdy zgadzający się z KG to zdrajca ideałów związkowych... A to absurd.
To dajmy im te 309 zł w stopień ale zróbmy listę gdzie KP/KM zbliżają się do średniej i poinformujmy, że przez 5 lat nikt (lub prawie nikt) nie otrzyma wyższego stopnia ani stanowiska? Co ty na takie tłumaczenie?
Co do dodatku wielkomiejskiego to już widzę awanturę w bratniej formacji jak się dowiedzą że w PSP dodatek "stołeczny" jest też w Krakowie, Łodzi, Poznaniu, Gdańsku i Wrocławiu...A u nas czemu 6 miast a nie 10? Wprowadzenie go moim zdaniem graniczy z cudem w tym kształcie.
Ciebie już naprawdę oślepiło, gość pisze z imienia i nazwiska kogo chce widzieć ze swojej własnej i pokornej "S" (bo druga część dla niego nie istnieje) przy rozmowach a ty śmiesz jeszcze pisać że nikogo nie wyznaczył
No bo nie wyznaczył a zwrot "uprzejmie proszę" dla mnie nie jest żadnym żądaniem. Tak więc uprzejmie proszę przeczytaj pismo jeszcze raz bo na razie to ciebie całkiem zaślepiło....