Autor Wątek: Studia podyplomowe SPK  (Przeczytany 688409 razy)

Offline suchini

• Stary Wyga
  • *
Odp: Studia podyplomowe SPK
« Odpowiedź #975 dnia: Marzec 27, 2026, 08:51:42 »
W sprawie SPO nie wiem. Przedstawiłem jedynie legalną furtkę uwalenia kandydata zawartą już w samych zasadach naboru.

Ale widząc jak zostali potraktowani kandydaci do SA, to nic mnie ździwi…

A jak zostali potraktowani kandydaci do SA? Możesz rozwinąc swoją myśl?

Offline nowystrazak

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #976 dnia: Marzec 31, 2026, 02:48:10 »
Miało być „w miarę” permanentnie a jest jak zwykle. KG zakiwała się (takie wrażenie sprawia). Wyniki rekrutacji nie są ogłoszone od 13 marca a przecież nałożenie punktów to nie jakieś duże przedsięwzięcie. Miały być ogłoszone na stronie KG a nie są choć pewnie będą - w Wielki Piątek a 6 kwietnia wg apoz zakończenie rekrutacji na SPO. Nie pisze tego bo mnie to jakoś boli wyjątkowo - poprostu uświadamiam Was koledzy i koleżanki którzy analizujecie to w sposób umiarkowany. Nie czekam też na komentarze pt. „ kto ma wiedzieć ten wie” bo to mam gdzieś. Na zapewne około 400 raportów 72 miejsca to i tak statystycznie prawdopodobieństwo dla każdego jest małe (choć większe niż 30 miejsc na trwające SPK).

Offline Naimadas

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #977 dnia: Kwiecień 02, 2026, 23:05:59 »
https://www.gov.pl/web/kgpsp/studia-podyplomowe

Są wyniki jeśli oczywiście dobrze rozumiem, ten załącznik - Zestawienie informacji otrzymanych z jednostek centralnych, dotyczących osób biorących udział w procesie kwalifikowania ... Publikacja​_danych​_JC​_na​_www​_-​_etap​_walidacyjny.pdf 0.10MB

Dziwne trochę, że np. na liście są osoby, które mają mniej punktów niż osoby z województw (przejrzałem na szybko kilka list), ale może to wynikać z jakiś konkretnych przydziałów na województwa  :cooo:
Chyba, że to dopiero jakaś lista ludzi z KG  :mellow:

Offline pb11

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #978 dnia: Kwiecień 02, 2026, 23:31:06 »
Rywalizacja kandydatów jest w obrębie województw a nie kraju.

Offline obserwator1

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #979 dnia: Kwiecień 03, 2026, 08:19:58 »
To chyba nie są wszystkie osoby, które miały zostać przyjęte. Na liście znajduje się około 30 osób, a planowano przyjęcie 72 osób.

Offline mish3lls

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #980 dnia: Kwiecień 03, 2026, 08:51:19 »
https://www.gov.pl/web/kgpsp/studia-podyplomowe

Są wyniki jeśli oczywiście dobrze rozumiem, ten załącznik - Zestawienie informacji otrzymanych z jednostek centralnych, dotyczących osób biorących udział w procesie kwalifikowania ... Publikacja​_danych​_JC​_na​_www​_-​_etap​_walidacyjny.pdf 0.10MB

Dziwne trochę, że np. na liście są osoby, które mają mniej punktów niż osoby z województw (przejrzałem na szybko kilka list), ale może to wynikać z jakiś konkretnych przydziałów na województwa  :cooo:
Chyba, że to dopiero jakaś lista ludzi z KG  :mellow:

Przecież jest info. To są osoby tylko z APoż.

Ostateczny wykaz osób zakwalifikowanych do udziału w postępowaniu rekrutacyjnym na przeszkolenie zawodowe przygotowujące do zajmowania stanowisk oficerskich w PSP (SPO), zostanie opublikowany w możliwie najkrótszym czasie na stronie internetowej Komendy Głównej PSP, po zakończeniu weryfikacji poprawności naliczenia punktów.

Offline kapitanBomba

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #981 dnia: Kwiecień 03, 2026, 15:09:55 »
A kiedy są tworzone listy do SA .?

Offline mish3lls

• Weteran
  • *
« Odpowiedź #982 dnia: Kwiecień 03, 2026, 17:31:07 »
A kiedy są tworzone listy do SA .?

Normalnie przełom lipca/sierpnia

Offline Straszak23

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #983 dnia: Kwiecień 03, 2026, 22:00:27 »
W sprawie SPO nie wiem. Przedstawiłem jedynie legalną furtkę uwalenia kandydata zawartą już w samych zasadach naboru.

Ale widząc jak zostali potraktowani kandydaci do SA, to nic mnie ździwi…

A jak zostali potraktowani kandydaci do SA? Możesz rozwinąc swoją myśl?

Raporty złożone, zero odpowiedzi do dzisiaj. Zero informacji kto miał ile pkt. i za co. Na szkołę poszli ci, o których już przed naborem była mowa, że mają iść.
Od lat szli tylko ludzie z układu. To był pierwszy nabór, gdzie miał być konkurs punktów. Niestety, tylko miał być…. Wszystko zostało po staremu.

Offline kapitanBomba

• Początkujący
  • *
« Odpowiedź #984 dnia: Kwiecień 04, 2026, 16:40:05 »
A jakie są zasady przyjęcia na SA oraz do kiedy są składane raporty ?