Czytając wnoszę o to by na podziale możliwe było awansowanie sekcyjnego (z całym szacunkiem do stopnia) na stanowisko operator sprzętu specjalnego szczególnie wtedy, gdy na to stanowisko czeka starszy ogniomistrz. Wnoszę by naturalnym było, że sekcyjny z wyższym wykształceniem był skierowany szybciej na aspirantkę niż starszy ogniomistrz bez studiów .
Niedługo się okaże, że większość ludzi pluje na mundur, struktury, hierarchię a wszyscy ci co nie są w ZZ lub w nie sprzyjają obozowi rządzącemu (choć prywatnie są mi bliżsi niż poprzednicy) to zdrajcy, komuniści, złodzieje i niekompetentne ścierwo, które nic nie robi.
Trzynastolatka na KW? Naprawdę? Współczuję mu i życzę by obecna władza utrzymała się jak najdłużej bo na tym stanowisku pełnej to on nie doczeka. Współczuję wszystkim starszym od niego i z wyższymi stopniami. Bez ściemy, mało jest ludzi, którzy chcą być dowodzeni przez młodszych. Meldunki skladane przez starszych oficerów będą niczym komedia. Szkoda, że aspiranci nie mogą zajmować takich stanowisk - mocno ubolewam nad tym bo może pokonana byłaby jeszcze jedna bariera.
P.S. Wszyscy obrońcy, mam nadzieję, że nigdy nie będą się negatywnie wypowiadali o młodych co to nie wiadomo czego chcą w służbie.
Chciałbym zaapelować o SZACUNEK. U mnie zawsze funkcjonuje i funkcjonował model, że starszy wie więcej, więcej robi, zna się na tym i ma większy szacunek na zmianie z jednoczesnym zachowaniem szacunku dla młodego, który zgłębia tematykę i wnosi nową jakość. Z obserwacji wiem też, że strasznie się w głowach pier...li jak JRG ma za mało wyjazdów (pracowałem na kilku oddziałach). Im mniej wyjazdów tym więcej jest strażaków co widzieli już wszystko z jednoczesnym krytykowaniem wszystkiego i wszystkich co to wykonują inne funkcje. Zawsze coś się znajdą do krytykowania i zajmowania stanowiska w sprawie bez pełnej wiedzy na daną sytuację, a jak samemu dupę zmoczą to sa specjalistami w wybielaniu się bez samokrytyki.
No.
Przepraszam, że dopiero odpisuje i w tym wątku ale u prywaciarza nie mam tyle czasu co w komendzie i tamten wątek usunięto.
Informacje dostaje od ptaszka, który tobie ćwierka to samo, więc oburzenie dziwne.
Wiem, że chcecie obrzucić błotem tego gościa, o którym pisałeś więc powodzenia.