Pożarnictwo > Taktyka działań ratowniczych

Wykorzystanie wiatrakowca w akcjach

<< < (17/18) > >>

kuba.:
ja wiem, ja wiem...jak następnym razem w Dreamlinerze znów się aku zaczną palić, to będzie miał je kto gasić w powietrzu  :szalony:
....sorki, ale pan P. chyba żyje z głową w chmurach...

PS. to by tłumaczyło pomysł z wiatrakowcami w sumie  :rofl:

Misza13:
Witam!
Po przeczytaniu całego wątku + dyskusj z pilotem tego czegoś na targach w Kielcach komentarz może być tylko jeden:
Dyskusja na temat słuszności wykorzystywania wiatrakowców w P/OSP jet taka sama jak dyskusja Laska vs. Macierewicz o przyczynach Smoleńska   :milcz:

sheldon:
Może powiesz coś więcej na ten temat? Która strona dyskusji jest którą w przytoczonym przez Ciebie przykładzie?

GP_Rbk_Chka:

--- Cytat: Misza13 w Październik 01, 2013, 13:17:11 ---Witam!
Po przeczytaniu całego wątku + dyskusj z pilotem tego czegoś na targach w Kielcach komentarz może być tylko jeden:
Dyskusja na temat słuszności wykorzystywania wiatrakowców w P/OSP jet taka sama jak dyskusja Laska vs. Macierewicz o przyczynach Smoleńska   :milcz:

--- Koniec cytatu ---

Moim zdaniem, porównanie tego tematu do argumentów na linii Lasek-Macierewicz nie jest zbytnio trafione. Chociaż pewnie analogie by się znalazły. Temat z wątku nieco nam ucichł, brakło nowych argumentów "za" i "przeciw" w dyskusji. Ale ciekawi mnie, jak z perspektywy czasu o tym sprzęcie wypowiadają się użytkownicy. Co się zmieniło? Czy opracowano już odpowiednie procedury, o których braku pisał swego czasu (Styczeń 07, 2013, 22:22:17) @malinek? Czy wiatrakowce uczestniczyły w jakichś akcjach? Szczególnie interesują mnie tu akcje ratowniczo-gaśnicze, ratownicze, poszukiwawcze... Ale w sumie pomocą dla Policji przy festynach, długich weekendach czy Akcjach "Znicz" też nie pogardzę.

O co mi chodzi? Otóż nie zmieniłem swego zdania na temat wiropłatów w OSP. Ale nie słyszałem do tej pory nic o wykorzystywaniu wiatrakowców. Nie licząc tej jednej pomocy przy patrolowaniu dróg. Miło byłoby usłyszeć coś nowego, zwłaszcza od samych użytkowników. Myślę że inni użytkownicy też się chętnie dowiedzą czegoś nowego. Tak więc panowie, do dzieła! ;)

Radhezz:
Miesiąc minął i cisza - czyli jednak nie ma.się czym pochwalić :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej