Dziękuję za docenienie mojej opinii, ale niestety nie mogę zmienić zdania na ten temat. Nie zmienię dlatego, iż jak pisałem wcześniej problem nie tkwi w przedmiocie - a podmiocie jakim jest sam organ decyzyjny PSP.
Dopóki nie zmieni się podejście do przedmiotowego traktowania strażaków, dopóty nie będzie dobrego sprzętu w straży.
Polska jest krajem rozwijającym się. Dlaczego inne sąsiednie kraje stać na dobre wyposażenie a nas jakoś nie?
Problemem jest kolesiostwo. Świadczy o tym choćby fakt dopuszczenia tkaniny Andropolu - choć wiadomo mi, że rozmowy prowadził także Kermel Polska w tej sprawie.
Ponadto problem stanowi cały czas pewna grupa producentów, na których nikt nie zwraca uwagi pomimo, iż w trakcie przetargów dochodziło do nieprawidłowości, nad którymi tak czujnie rozprawiał się organ PSP o nazwie CNBOP. Jakoś nikt nie mówi głośniej o takich problemach.
Jak mogę pisać o nowszych i lepszych ubraniach skoro PSP promuje ubrania specjalne i koszarowe firmy, która już kilka razy miała nieprawidłowości w produkcji? Widocznie PSP nie chce nic wiedzieć na temat lepszych ubrań? Skąd ta teoria? Hmm trzeba zapytać kogoś z PSP dlaczego prezentowali ubrania na własnym stoisku podczas SAWO właśnie tej firmy, a nie np firmy DEVA czy Arlenu? Widocznie PSP wie jakie chce ubrania, więc po co ta cała farsa?
Przepraszam Was chłopaki, bo pewnie Was zawiodłem, ale ja nie chcę brać udziału w farsie. Po pierwsze zmieńmy mentalność. Skoro mówiliśmy wiele razy o potrzebie trudnopalności ubrań koszarowych, a my sami mówimy głośno nie (było tutaj kilka takich dyskusji), to ludzie z zewnątrz odbierają ten sygnał jako wyraźne nie. A może jest inna korzyść z posiadania niepalnej koszarówki niż tylko fakt "usmażenia się od środka"? A co z wyjazdami do pożarów traw? Jak ktos dobrz pokombinuje, to może wyjść całkiem niezła sprawa za niewielkie pieniądze.... Ale po co? Nie ma jedności między kolegami, bo brukane są pomysły innych... Kupuje się sprzęt a tam głosy po co taki i owaki, czy siaki....
Nie ma jedności, jest zła mentalność i kolesiostwo.... Dopóki to się nie zmieni będziemy mieli łachy imitujące prawdziwe ubrania koszarowe i prawdziwe ubrania specjalne...
To na tyle. Zapraszam do dyskusji Pana Komendanta, bo jak na razie milczy, a chętnie wysłucham jego argumenty....