Autor Wątek: Nadgodziny - i wszystko z tym związane.  (Przeczytany 1754675 razy)

Offline Siedem

• Weteran
  • *
Odp: Nadgodziny - i wszystko z tym związane.
« Odpowiedź #2775 dnia: Listopad 04, 2025, 05:30:04 »
Skoro to wszystko takie pewne to dlaczego ZZ Solidarność globalnie nie wytoczy procesu przeciwko Państwowej Straży Pożarnej o celowe wprowadzanie w błąd Komendantów Wojewódzkich, Powiatowych i Miejskich. To też strażacy i powinni być objęci związkową walką o dobro nas wszystkich.

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #2776 dnia: Listopad 04, 2025, 16:03:15 »
Skoro to wszystko takie pewne to dlaczego ZZ Solidarność globalnie nie wytoczy procesu przeciwko Państwowej Straży Pożarnej o celowe wprowadzanie w błąd Komendantów Wojewódzkich, Powiatowych i Miejskich. To też strażacy i powinni być objęci związkową walką o dobro nas wszystkich.
Bo nie ma takiej możliwość... Komendanci to przede wszystkim pracodawcy więc ich status jest zupełnie inny niż strażaka - pracownika.
Poza tym kto kogo wprowadził w błąd? Na podstawie anonimowej prezentacji kilkudziesięciu (z około 400) pracodawców postanowiło zmienić sposób rozliczania na moim zdaniem niezgodny z prawem więc pytanie czy ktoś kogoś wprowadził w błąd czy tych kilkudziesięciu ludzi wyciągnęło błędne wnioski. 
Nie ma zadań niemożliwych do wykonania dla kogoś, kto nie musi tych zadań wykonywać.

Offline pb11

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #2777 dnia: Listopad 04, 2025, 21:52:31 »
Proszę Cię wystarczy jedno oficjalne pismo ze strony związków o zajęcie stanowiska przez KG w przedmiotowej sprawie. P
Przestań wydziwiać że się nie da,  po prostu łatwiej jest wypisywać na forum niż przyatakować KG. Przecież nawet żadnej uchwały w kwestii tej sprawy nie podjęliście a podejmowane był różne dużo bardziej absurdalne.

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #2778 dnia: Listopad 04, 2025, 22:04:08 »
Proszę Cię wystarczy jedno oficjalne pismo ze strony związków o zajęcie stanowiska przez KG w przedmiotowej sprawie. P
Przestań wydziwiać że się nie da,  po prostu łatwiej jest wypisywać na forum niż przyatakować KG. Przecież nawet żadnej uchwały w kwestii tej sprawy nie podjęliście a podejmowane był różne dużo bardziej absurdalne.
No proszę Cię... Przeczytaj załacznik :wacko: Akurat źle trafiłeś  :rofl:
Nie ma zadań niemożliwych do wykonania dla kogoś, kto nie musi tych zadań wykonywać.

Offline pb11

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #2779 dnia: Listopad 04, 2025, 23:23:17 »
Ale co źle trafiłem to się dopiero wydarzy a nie już zadziało. Czas przyszły i przeszły troszkę się różnią. 
Poza tym przypomnieć Ci wszystkie kwity , które podpisaliście na przestrzeni ostatnich lat, co w nich zapisano a co wdrożono.  Zawsze chwalisz się ilu to członków ma S i nagle tą 1/3 składu PSP olewacie nie reagujac kilka miesięcy na dotykające ich problemy. Zwłaszcza, iż sam ustawicznie podkreślasz bezprawność wdrożonych rozwiązań.
Jak to było  "nie po słowach lecz po czynach ich poznacie".
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2025, 23:41:33 wysłana przez pb11 »

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #2780 dnia: Listopad 05, 2025, 06:40:40 »
Ale co źle trafiłem to się dopiero wydarzy a nie już zadziało. Czas przyszły i przeszły troszkę się różnią. 
Poza tym przypomnieć Ci wszystkie kwity , które podpisaliście na przestrzeni ostatnich lat, co w nich zapisano a co wdrożono.  Zawsze chwalisz się ilu to członków ma S i nagle tą 1/3 składu PSP olewacie nie reagujac kilka miesięcy na dotykające ich problemy. Zwłaszcza, iż sam ustawicznie podkreślasz bezprawność wdrożonych rozwiązań.
Jak to było  "nie po słowach lecz po czynach ich poznacie".
Po pierwsze wielokrotnie powtarzałem, że nie jestem tutaj służbowo-związkowo tylko prywatnie! Co liczebność ma do rzeczy? Tak jest około 10 tyś funkcjonariuszy bo czytałem ostatnio sprawozdanie.
Olewanie? Otóż mam tutaj zdanie inne, uważam, że zrobienie zamieszania teraz to przysługa dla pracodawcy a nie dla pracowników...Dawanie usprawiedliwienia głupoty?! Po co! Pracodawca powie "Robiłem poprawnie ale Solidarność zrobiła zamieszanie i musiałem zmienić" o NIE NIE...
Mimo, że sam nie mam oporów do składania skarg to w kwestii w16Ca00 jeszcze tego nie zrobiłem bo uważam, że łatwo się można z tego wykręcić będąc pracodawcą ale tylko do 31.12. Wiec do tego dnia problem jest pracownika a później to już będzie pracodawcy.

Offline andoria

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #2781 dnia: Listopad 05, 2025, 07:07:14 »
Lepiej powiedzcie jak obrady tej słynnej komisji, która ma wydać decyzję dotyczącą liczenia godzin ze szkół. Na ten moment wpisujemy im całe godziny zgodnie z planem. W sumie to moim zdaniem powinno się wpisywać have przejazd, ale wytycznych brak. Będziemy ich wypychać na pilne wolne od połowy grudnia?

Offline pb11

• Global Moderator
  • *
« Odpowiedź #2782 dnia: Listopad 05, 2025, 09:14:42 »
Nie ma obecnie na papierze niczego co by informowało jak w sposób ujednolicony dla całego kraju to robić.
 Co więcej jestem przekonany, że nic takiego w najbliższej przyszłości się nie pojawi.

Offline andoria

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #2783 dnia: Listopad 05, 2025, 11:00:07 »
Nie ma obecnie na papierze niczego co by informowało jak w sposób ujednolicony dla całego kraju to robić.
 Co więcej jestem przekonany, że nic takiego w najbliższej przyszłości się nie pojawi.

Przecież zespół opracowuje ;)

Offline in_flames

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #2784 dnia: Listopad 05, 2025, 17:17:02 »
U nas kadry podały, że ludzie po kursie podstawowym mają ok 150 godzin NA MINUSIE.

Offline nygus

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #2785 dnia: Listopad 05, 2025, 17:45:56 »
U nas kadry podały, że ludzie po kursie podstawowym mają ok 150 godzin NA MINUSIE.
Coraz śmieszniej w tej straży widzę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #2786 dnia: Listopad 05, 2025, 19:17:53 »
Lepiej powiedzcie jak obrady tej słynnej komisji, która ma wydać decyzję dotyczącą liczenia godzin ze szkół. Na ten moment wpisujemy im całe godziny zgodnie z planem. W sumie to moim zdaniem powinno się wpisywać have przejazd, ale wytycznych brak. Będziemy ich wypychać na pilne wolne od połowy grudnia?
To nie jest przypadkiem zespół powołany przy KM PSP Warszawa aby rozwiązać właśnie ten problem:

Offline andoria

• Strażak Sam
  • *
« Odpowiedź #2787 dnia: Wczoraj o 06:29:54 »
To nie jest przypadkiem zespół powołany przy KM PSP Warszawa aby rozwiązać właśnie ten problem:

Nie mam pojęcia. Słyszałem tylko, że powstał gdzieś centralnie zespół, który ma to rozwiązać. Sam nie jestem z Warszawy, więc chyba nie o tej zespół chodzi

Offline Eqinox

• VIP
  • *
« Odpowiedź #2788 dnia: Wczoraj o 18:55:08 »
Nie mam pojęcia. Słyszałem tylko, że powstał gdzieś centralnie zespół, który ma to rozwiązać. Sam nie jestem z Warszawy, więc chyba nie o tej zespół chodzi
Mi się wydaje, że właśnie o ten  :rofl: