Ale co źle trafiłem to się dopiero wydarzy a nie już zadziało. Czas przyszły i przeszły troszkę się różnią.
Poza tym przypomnieć Ci wszystkie kwity , które podpisaliście na przestrzeni ostatnich lat, co w nich zapisano a co wdrożono. Zawsze chwalisz się ilu to członków ma S i nagle tą 1/3 składu PSP olewacie nie reagujac kilka miesięcy na dotykające ich problemy. Zwłaszcza, iż sam ustawicznie podkreślasz bezprawność wdrożonych rozwiązań.
Jak to było "nie po słowach lecz po czynach ich poznacie".
Po pierwsze wielokrotnie powtarzałem, że nie jestem tutaj służbowo-związkowo tylko prywatnie! Co liczebność ma do rzeczy? Tak jest około 10 tyś funkcjonariuszy bo czytałem ostatnio sprawozdanie.
Olewanie? Otóż mam tutaj zdanie inne, uważam, że zrobienie zamieszania teraz to przysługa dla pracodawcy a nie dla pracowników...Dawanie usprawiedliwienia głupoty?! Po co! Pracodawca powie "Robiłem poprawnie ale Solidarność zrobiła zamieszanie i musiałem zmienić" o NIE NIE...
Mimo, że sam nie mam oporów do składania skarg to w kwestii w16Ca00 jeszcze tego nie zrobiłem bo uważam, że łatwo się można z tego wykręcić będąc pracodawcą ale tylko do 31.12. Wiec do tego dnia problem jest pracownika a później to już będzie pracodawcy.