Ja jestem wyluzowany

Tylko nie lubię jak ktoś pisze że np. jest w szoku, jesteśmy na bakier z przepisami (niech napisze jakimi), wywyższam się, osp stara się być jak psp bo napiał ktoś stopnie a nie funkcje i takie czepianie aby tylko się przy....ić i pokazać swoją mądrość niczym nie podpartą.
Napisał LUX że, co wtedy jak ktoś pojedzie w moim mundurze ?
Nie ma prawa dotknąć mojego munduru takie są u nas zasady, na 36 członków w JOT, 32 osoby ma własne mundury i hełmy oraz dwa komplety rezerwowe na których nie ma żadnego stopnia. Oczywiście są jednostki na naszej gminie gdzie na stanie jest dziesięć specjalnych to tam ustaliliśmy że nie noszą żadnych funkcji ale są przecież mundury koszarowe i tam mają już poprzydzielane. Zaraz ktoś napisze że nie mają też koszarowych, to wtedy LUX możesz dać takie coś :

FERDEK ja bym na Twoim miejscu przyczepił naczelnika. Dla mnie hierarchia jakaś powinna być. Jeśli jesteś naczelnikiem i nie chcesz dowodzić to wyznaczasz inną osobę i według mnie nic sobie nie odczepiasz ani nie zmieniasz. Tym tokiem myślenia co napisałeś nigdy nic nie osiągniemy bo zawsze się znajdzie jakieś ale. Za dużo demokracji to też nie dobrze. Pamiętaj naczelnik zarządza JOT-em jednoosobowo.
Jak ja mam być czepliwy to zapytam was jak podchodzicie z hełmami z brązowym paskiem. Macie takie ? Jak tak to ile sztuk ? Czy może jeden tylko na samochodzie dla tego wybrańca który akurat dowodzi. To pytam co z higieną osobistą, z paskami i ustawieniem obwodu głowy ?? No tak przecież są jeszcze kamizelki. Można się czepiać wszystkiego i wszystko negować.
Bardzo cenię to forum ale wypowiedzi co poniektórych przyprawiają mnie o mdłości. Pamiętajcie nie jesteśmy do końca anonimowi, zanim z kimś zacznę polemizować spojrzę na jego wypowiedzi co sobą reprezentuje, i co ? Nagle się okazuje że poprzyczepiali sobie loga PSP z napisem ochotnicza ..... sztandary ze złotymi okuciami itp. (oczywiście nie wszyscy

)
Mam dużo sprzętu w garażu który by starczył dla czterech osp z poza systemu i 36 członków w JOT nad którymi muszę jakoś zapanować i te funkcje mi w tym pomagają.
Ja ich nie wymyśliłem one były i są, tylko wprowadziliśmy ich przydzielanie. Jeśli was na nie stać i macie możliwości ich wprowadzenia jak najbardziej zachęcam.
pozdrawiam