Ja moze wypisze podpunkty z uchwaly 7/2007 ktore wedlug mnie mozna zwrocic, by uwaga (jednakze opieram sie na doswiadczeniach z wlasnej gminy i powiatu) i w pewie sposob rozliczyc z postepow:
2.2 - co w tych sprawach zwiazek w ciagu ostatniego roku uzyskal;
2.4 - temat rzeka i pewnie nigdy nie bedzie doskonalego systemu podzialu pieniedzy;
2.7.b) - czy komendant gminny jest odpowiednia osoba do koordyowania dzialan ratowniczo-gasniczych czy to nie jest bardziej proba zdobycia wladzy przez zwiazek niz troska o dobra koordyacje dzialan;
4.2 - kazdy znasz wie jaka pasjonujaca lektura jest Strazak, zadnych wiekszych korzysci dydaktycznych on nie wnosi i wiekszosc jednostek prenumeruje go tylko z powodu dofinansowania na ten cel, moze by go troche odswierzyc??
9 - a moze wprowadzic nowych ludzi widzacy bezposredio problemy jednostek a nie starzy dzialacze siedzacy tam od lat (nie twierdze ze cale waladze ZOSPu nic nei robia ale moze by dopuscic nowych ludzi majacych bierzaca stycznosc z dzialaniami jedostek OSP)
Do drugiego dokumentu jeszcze nie dotarlem, zaznaczam ze to sa tylko moje powierzchowne uwagi na szybko, bez jakis doglebnych analiz ale licze ze sie na forum koledzy rozprawia z tymi podpunktami:)